Vegaaninen omega – 3 osana hyvinvointia

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä FitLinen kanssa.

Pyrin arkisin noudattamaan aika säännöllistä ruokarytmiä joka ei aina päivystysluonteisen työn takia onnistu mutta kutakuinkin ruoka-ajoista pystyn pitämään kiinni. Teen suurimmaksi osaksi eväät aina mukaan töihin koska sillä olen saanut karsittua hirveät ruokaöverit ja hiilaripitoisen ruuan aiheuttaman ”koomatilan”. Inhoan sitä jäätävää väsymystä jonka saa syömällä vaikka aimoannoksen pastaa. Siinä olotilassa töiden tekeminen on tuskaa, sillä tuntuu, ettei päässä liiku yhtään järkevää ajatusta. Koenkin, että pystyn vaikuttamaan ruualla hyvin paljon siihen, miten jaksan töissä ja muutenkin arjessa. Syömällä enemmän kasviksia, marjoja sekä hedelmiä saan pidettyä verensokerin heilahtelut tasaisempana, jolloin myös herkkuihin sortumisen vaara pienenee.

Syömällä tasaisesti pitkin päivää on sekin etu, että arjessa yleisesti jaksamisen lisäksi jaksan treenata. Treenit ajoittuvat useimmiten töiden jälkeiseen aikaan, jolloin päivän aikana syödyllä ravinnolla on hyvin paljon merkitystä. Eron huomaa heti treeneissä, jos on syönyt huonosti ja itseasiassa treeneihin lähteminenkin on vastahakoista silloin kun ruokatottumukset on vinksallaan. Jos syön huonosti, olen kiukkuinen eikä huvita tehdä mitään. Siksi olenkin panostanut nyt syömään säännöllisesti ja pyrkinyt välttämään herkkujen syöntiä, jotta energiaa riittää viikosta toiseen treenaamiseen. Ikävintä on nimittäin aina se, kun jaksaa pari viikkoa syödä ”oikein” ja treenata kunnes repsahdus tulee, jonka jälkeen paluu järkevään syömiseen on taas yhtä vaikeaa. Minusta on kuitenkin ok myös antaa aikaa herkuttelulle toisinaan enkä siksi kieltäydykään kaikesta hyvästä vaan joskus voin syödä niitäkin mutta kohtuullisesti. Monesti silmät vetävät isomman annoksen kuin mitä vatsaan mahtuu, jolloin jälkeenpäin turhauttaa ähkyyn syöminen.

Mitä söin päivässä? 


Aamulla 6.30 

Kupillinen kahvia ja aamiaismuffinsit (sisältäen mm. kananamunanvalkuaista, kaurahiutaleita, maitorahkaa, hieman öljyä, soijalesitiiniä, steviaa ja marjoja) 
8.30 
Töihin pääsyn jälkeen lisää kahvia 
Lounas 12.00 
Paistettua jauhelihaa ja salaatti (kurkku, tomaatti, kukkakaali, jäävuorisalaatti, kesäkurpitsa, fetajuusto ja aurinkokuivattutomaatti). Lisäksi kuppi kahvia. 
Välipala 14.30 
Maitorahka marjoilla ja cashewpähkinöillä 
Päivällinen 17.30 (treenipäivinä vasta 19.30-20.00) 
Riisiä ja kanakastiketta, samaa salaattia kuin lounaalla 
Iltapala 20.00 
Kaurapuuroa mansikkahillolla 

Yllä oleva listaus ruuista noudattaa lähes tulkoon samaa kaavaa päivittäin. Treenipäivinä hiilareita voi olla enemmän, jolloin myös lounaassa olisi hillapitoista mukana. Tässä esimerkkipäivänä en käynyt liikkumassa, joten siksi suhteellisen kevyt ateriointi koko päivän ajan. Aamuisin pyrin syömään runsaasti, jotta sillä jaksaisi mahdollisimman pitkälle päivään. Välipalasta on tullut itselle tärkeä asia. Huomaan selkeän eron jaksamisessa, jos jätän välipalan pois. Olen iltapäivän ihan väsähtänyt ilman välipalaa. Iltapalasta sanon vielä sen verran, että en välttämättä vaadi iltapalaa mutta jos päivällisen olen syönyt jo 17.30 niin iltapalaksi maistuu hyvin kaurapuuro tai rahka. Ne ovat sopivan kevyitä.

Terveellisen ravinnon lisäksi käytän lisäravinteita, joilla viimeistään takaa kaikkien tärkeiden ravintoaineiden saannin. Syön kuuriluonteisesti omega- 3 valmistetta noin 3-4 kertaa vuodessa ja joka kerta kuurin alun lähestyessä nousee jo se kamala kalan maku suuhun. Olen kokeillut eri valmistajan tuotteita enkä ole vielä löytänyt sellaista jota voisi nauttia nieleskelemättä ja josta ei tulisi jälkiröyhyjä. FitLinen kanssa tehdyssä kaupallisessa yhteistyössä pääsin testaamaan heidän markkinoille tuomaansa vegaanista omega- 3-valmistetta. Saanhan hehkuttaa, että olen tästä tuotteesta aika innoissani. Ensinnäkin tämän omega-3:n pystyy nauttimaan helposti koska se on nestemäistä ja maistuu jopa hyvälle. Tuotteen hyvän maun takaa se, että ravintolisä on 100 % kasvipohjainen ja omega – 3- rasvahapot on tuotettu microSolve-teknologian avulla mikrolevästä kalaöljyn sijaan.

Oletko sinä tehnyt muutoksia ruokailutottumuksiisi? Oletko kenties käymässä läpi elämäntaparemonttia? Kerro minulle millainen sinun ruokatottumukset ovat. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *