Juoksutavoitteet 2019


Nuts Pallas 2017

Alkaa olla aika suunnitella ensi vuoden juoksutavoitteita sillä vuosi 2018 lähenee loppuaan.

Tykkään tehdä konkreettisia tavoitteita, joita kohti mennä. Tykkään juoksemisesta mutta tavoitteiden asettaminen tekee juoksusta entistä mukavamman. Kun on päämäärä mihin haluaa päästä niin on motivoituneempi tekemään asioita tavoitteiden eteen. Tarvitsen tavoitteita, jotta saan innostuksen syttymään.

Olen toiveikas sen suhteen, että pääsen aloittamaan viimeistään tammikuussa tavoitteellisen treenaamisen. Tällä hetkellähän en saa juosta kaularangan välilevyn pullistuman takia mutta kunhan tämä vaiva saadaan tästä hoidettua pois alta niin olen valmis palaamaan poluille.  Minulla on suorastan ikävä sitä juoksun tuomaa hyvänolon tunnetta. Se, että saa kirmata poluilla ja hengittää raikasta ilmaa sekä kuulla luonnon ääniä. Haluaisin vain laittaa treenivaatteet päälle, vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä lenkille.

Nuts Karhunkierros 2017

 

Tavoitteet

1. Haluaisin kovasti juosta yli 100 kilometrin kisan.

2. Juosta maantie puolikas tai kokonainen ehjänä suorituksena.

3. Saada ehjä kisakausi.

4. Juosta yksi kisa ulkomailla.

5. Kokeilla jotain uutta kisaa.

6. Käydä kuntosalilla säännöllisesti.

Siinä olisi tavoitteita kerrakseen.  Osa varmasti ihan mahdottomia, mutta ne ei olisi tavoitteita jos olisi kaikki saavutettavissa heti. Tavoitteissa kuuluu olla hitusen hulluutta.

 Nuts Pallas 2017

 

Kisat

Apk hallimaraton
Bodom trail
Nuts Karhunkierros
Nuts Pallas
Tromso skyrace tai Kaldoaivi ultra
Vuokatti trail challenge

Suunnitelmat saattaa vielä muuttua jos en saakaan paikkaa johonkin haluamaani kisaan. Nämä olisi kuitenkin ns. pääkisoja ja jotain pienempiä saata käydä juoksemassa näiden lisäksi. Aina on myös vaarana sairastuminen tai pahimmassa tapauksessa loukkaantuminen, jolloin kaikki suunnitelmat voi heittää häränpyllyä.

Kivasti on myös tehty uudistuksia polkujuoksukisoihin ja ensi vuonna nähdään myös uusia reittejä osassa kisoissa. Nuts Pallas saa uuden matkan joukkoonsa ja voin vain kuvitella millaisen ryysiksen 105 kilometrin matka saa juoksijoissa aikaan. Itsekin haluaisin juuri kyseiselle matkalle. Kaldoaivi trail houkuttelisi minua suunnattomasti mutta matkan pituus vielä jännittää. Ajatuksissa siintää mietteitä kuten olenko haukkaamassa liian kovaa palaa ja olisinko valmis erämaahan? Tromso skyrace on mieheni kiintopiste, jonne hän haluaisi ja minähän tietysti seuraan perässä. Olen niin lumoutunut Norjasta, että menisin sinne ilman kisaamistakin.

 

Millaisia suunnitelmia sulla on ensi vuodelle? 🙂

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *