Pyykinpesua ilman huuhteluainetta + alekoodi

Meidän perheessä pyykkikori on aina täynnä. Mielestäni pesen pyykkiä joka päivä ja silti korissa on vaatteita, pyyhkeitä, pöytäliinoja yms. Aika on jo kullannut muistot siitä ajasta kun asuimme kaksin, että tuliko pyykkiä silloinkin paljon. 

Minulla ei ole koskaan ollut mitään ongelmaa pyykinpesun kanssa ja se on kotitöistä ehkä kaikkein mukavin, varsinkin kun omistaa kuivausrummun. Aiemmin laitoin sinne lähes kaikki mitä pesin mutta tämän vuoden aikana olen alkanut enemmän miettimään mitä kuivausrumpuun kannattaa laittaa.  Lasten vaatteiden kuvat menevät kuivausrummun lämmössä nopeasti rumaksi ja näin ollen vaatteiden käyttöikä jää lyhyeksi.  Näiden kuvavaatteiden takia koin herätyksen ja enää sukat, pikkuhousut ja perus paidat sekä housut päätyvät kuivausrumpuun. Pyyhkeet, lakanat ja pienemmät matot saa mainiosti kuivaksi kuivausrummulla, joten ne päätyvät sinne edelleen koska kuivaustilat ovat rajalliset. 
Tarkoitus oli kuitenkin puhua pyykinpesusta eikä kuivausrummusta. 😀

Kauppalistallamme lukee miehen mielestä ehkä liian usein huuhteluaine, mutta käytän sitä AINA kun pesen pyykkiä.  Pyykinpesukoneeseemme voi lisätä 0,5 litraa huuhteluainetta kerralla ja laittaessa pyykkejä kone punnitsee pyykkimäärän ja annostelee pyykinpesuaineen ja huuhteluaineen määrän sen mukaan.  Moni karsastelee huuhteluaineita tuoksujen takia ja minä taas tykkään niistä. Minä olen se henkilö joka innoissaan hihkuu Comfortin limited edition tuoksuista. Minusta on ihanaa kun vaatteet tuoksuvat tullessaan ulos pyykinpesukoneesta ja niitä on mukava ripustella kun tuoksu leijailee siinä ympärillä. 

Salossa sijaitseva herkku ja lahjakauppa Murena järjesti jouluisan blogi-illan tässä männä viikolla ja sain siellä AHAA-elämyksen koskien pyykinpesua.  En ole oikeastaan koskaan ajatellut, että pyykkiä voisi pestä jotenkin erilailla kuin mitä nyt teen.  Murenan omistaja kertoi heidän oman sarjansa Murena Decon uutuuksista. Puheessaan hän mainitsi pyykkietikan ja näytti samalla kivannäköistä valkomustaa pulloa. Kuuntelin mielenkiinnolla ja mietin mielessäni, että en osta ainakaan tuota. Siinä sitten kun myyntipuheet oli pidetty ja kierreltiin myymälää niin Mari pysähtyi pyykkietikoiden kohdalla. Myyjä tuli pitämään uuden myyntipuheen tuotteesta ja tässä kohtaa kiinnostukseni heräsi. Pyykkietikasta löytyi nimittäin montaa eri tuoksua. Oikeasti kuvittelin, että sinne vain laitetaan huuhteluaineen tilalle etikkaa. Tuoksuttelin kaikki läpi ja löytyihän sieltä itseäni miellyttävä tuoksu. Camelia & Framboise- tuoksuinen pyykkietikka sujahti ostoskoriini ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ostokseeni.

Miksi pyykkietikka?

Pyykkietikka on vaikeiden tahrojen ja hajujen poistaja. Sitä on käytetty kodin ja tekstiilien puhdistukseen satojen vuosien ajan. Siksi ihmettelenkin miksi minä kuulin tästä vasta viime viikolla. Olisin nimittäin tarvinnut vaikeiden tahrojen poistajaa lasten ollessa pieniä. Porkkasosevaatteet olivat mennyttä sillä en saanut niitä puhtaaksi. Pyykkietikkaa voidaan käyttää pyykinpesun lisäksi kodin puhdistukseen ja soveltuu käytettäväksi hyvin monelle pinnalle jopa puu- ja laminaattipinnoille.  Sen lisäksi, että pyykkietikka kirkastaa pyykkisi ja saa ne tuoksumaan raikkailta niin se puhdistaa pesukoneesi. Aika huippua eikö vain. Olenkohan nimittäin koskaan pessyt pyykinpesukonettani sisältä? En muista eli en varmaan ole.

Kokeilin pyykkietikkaa ensin pyyhkeiden pesun yhteydessä ja en ole varmaan koskaan ollut yhtä innoissani pyykinpesukoneen ilmoittaessa, että pesu on valmis. Halusin heti päästä nuuhkuttamaan pyyhkeitä. Yllätyin koska ne eivät tuoksuneen yhtään etikalta, mitä olin pelännyt enkä siksi uskaltanut kokeilla etikkaa muiden vaatteiden kanssa.  Nyt viikon pyykkietikkakokeilun jälkeen voinen todeta, että olen pessyt sillä mieheni kauluspaidoista lähtien kaikkea mitä pyykkikoriin on tullut.  Urheiluvaatteet ovat tuoksuneet hyvältä tullessaan ulos pesukoneesta, samoin lastenvaatteet ja lakanat. Mitään sellaista ei ole tullut vielä vastaan mitä en olisi uskaltanut pestä pyykkietikalla. Minulla on silti varalta Comfortin ihana uutukainen kaapissa odottamassa, että pyykkietikka loppuu. Sitä saan kyllä tovin odotella, sillä Murena Decon pyykkietikka pullo on 500 ml ja jokaiseen pesuun kuluu 1-2 korkillista eli hyvin vähän.

Tämä toimii myös hyvänä joululahjavinkkinä sille, jolla on jo kaikkea.

Koodilla BLOGIJOULU saa Murenan verkkokaupasta normaalihintaisista tuotteista -10 % vuoden loppuun asti.  Tästä pääset verkkokauppaan. 

One Comment

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *