Hyvä kahvi

Päivä ei vain lähde käyntiin ilman kahvia, mieluiten vaadin parikin kuppia ennen kuin pystyn toimimaan. Aloitin kahvinjuonnin vasta aikuisiällä joskus kymmenen vuotta sitten ja kahvista on tullut joka aamuinen nautinnon hetki. Odotan aamuja ja päivän ensimmäistä kupposta kahvia.

Kahvimakuja ja laatuja löytyy jos jonkinlaista sorttia. Olen aina juonut Juhlamokkaa mikä varmaankin johtuu siitä, että sitä on juonut myös vanhempani. On alkuun ollut helpompaa ostaa jotain tuttua merkkiä kuin valita randomisti kaupan kahvihyllyltä jotain. Olisi voinut jäädä kahvinjuonti siihen paikkaan jos olisin valinnut liian vahvan.  Monesti on helpompi aloittaa jostain miedommasta ja siirtyä tottuneempana vahvempiin makuun. Sama sopii mielestäni myös juustoihin ja viineihin. Jos heti syö vaikka tosi voimakkaan makuista homejuustoa olettaen,että syöjä ei tykkää juustoista niin sen voimakkaan juuston jälkeen haju painuu pitkälle mielen syövereihin eikä hän syö juustoa seuraavaan kymmeneen vuoteen.

Nyt viime aikoina vasta olen kiinnostunut enemmän siitä mitä juon ja Juhlamokan luomu versio onkin jäänyt pysyvästi. Tykkään sen pehmeämmästä mausta kuin mitä perinteisessä Juhlamokassa on.  Ainoa huono puoli on ettei sitä löydy vielä kaikista kaupoista. (Tämä ei ole maksettu mainos vaan postaus tykkäämästäni kahvista.)  Olen viime aikoina jopa uskaltanut heittäytyä ja kokeilla vähän vahvempiakin makuja.

Millaisella kahvilla sinä heräät? 🙂

No Comments

  • Sini /luontoloinen

    Ehdottomasti jos saan valita niin tummaa paahtoa ja mielellään jotain vahvaa kahvia. 🙂 Meillä kuluu varmaan eniten presidenttiä ja jotain luomukahveja.. Mutta kaikki uppoaa! Aamulla on tärkeintä että saa sitä kahvia. 🙂

  • Maisa80

    Olen juonut kahvia vasta kolme vuotta säännöllisesti. En tiedä onko se hyvä vai huono asia, mutta päivä ei lähde käyntiin ilman kahvia. Niin se vain on halusi tai ei. Itse olen tykästynyt kultakatriinan pannujauhatukseen. Se on sopivan pehmeää ja sopii hyvin myös suodatinkeittimeen :)!

  • Henni

    Arvid Nordquist Classic GRAN DIA (mellanmörk, generös&fruktig)! Ruotsissa asuvalta siskolta alunperin opittu, mutta tätähän saa ihan s-marketistakin. Hienojakoista ja hyvää, eettistäkin vielä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *