Joulupöydän antimet

 

Kaupallinen yhteistyö: Pernod Ricard Finland

Vietimme joulua tänä vuonna kotona mikä oli ihan mahtavaa sillä minusta on ihanaa laittaa koti kuntoon ja pöydät koreaksi vieraita varten. Tosin aina kun vietämme joulua kotoa niin meillä on jonkin remontin deadlinena joulu. Tänäkään vuonna ei tullut poikkeusta siinä asiassa.  Meillä oli hirveä kiire saada kaksi huonetta  eli lasten huoneet kokonaan valmiiksi ja muuttaa kahden eri huoneen paikkaa mutta me onnistuimme siinä. Huoneiden muutos tarpeet olivat aiheellisia sillä keskikerroksesta on ollut tila loppumassa jo jonkin aikaa ja oli aika saada myös lapsille omat huoneet, jotta molemmat saavat omaa rauhaa silloin kun sitä tarvitsevat. Tänä vuonna ei ehtinyt näin ollen  stressaamaan joulua vaan remontin valmistumista. 🙂

Sillä aikaa kun mies ja appiukko ovat tehneet pitkiä päiviä huoneita remontoidessa niin olen saanut suunnitella joulua ja juhlapöydän antimia. Siinä missä moni menee nykyään modernimmalla menulla niin meillä mennään perinteisillä jouluruuilla.  Ne kuuluvat minusta jouluun ja vaikka en itse kaikkia jouluruokia kuten rosollia ja silliä edes syö niin muut syövät, joten haluan tarjota niitä.  Itse olen lisännyt joulupöytään ruisnapit ( Eilamarin kulkurin korput on hyvä gluteeniton versio) smetanakermavaahdolla, punasipulilla ja mädillä.  Sain käydä ruokakaupassa yksin ja ajan kanssa. Samalla sai ostettua joululahjoja.

 
 
 

Aatonaattona vanhempani tulivat meille yökylään ja söimme vatsat täyteen isän savustamaa lohta, bataattilaatikkoa, juustoja, leikkeleitä, rosollia ja vihersalaattia. Nostimme alkumaljat Cava Hola! Brut Pink kuohuvan kanssa ja samalla juomalla taisimme itseasiassa mennä koko ruokailun. Espajalainen Cava Hola! Brut Pink on kaunista kuplivaa roseeta.  Itse tykkään tosi paljon kuohuviineistä mutta myös roseviineistä.  Tämä yhdisti kivasti molemmat lempijuomat, joten pääsee kyllä ehdottomasti jatkoon. Vaikka vielä ollaan vasta aika alkutalvessa niin voin kuvitella itseni kesällä nauttimassa ilta-auringosta lasillisen Cava Hola! Brut Pinkin kanssa.

 
 
 

Kun aattona kaikki vieraat oli saatu paikalle niin nostimme juhlamaljat Uusi-seelantilaisella kuohuviinilla Brancott Estate Sauvignon Blanc Brut.  Tässä kuohuviinissä on ihanan hedelmäinen ja raikas maku. Kuten Cava Hola! Brut Pink on tämäkin aika kuivaa mutta silti mielestäni hyvää. Suosin useimmiten makeampia kuohuviinejä mutta välillä on kiva koittaa jotain uutta ja herätellä makunystyröitä. Tämä kuohuviini on sellainen jota voisin hyvin suositella häihin, valmistujaisiin tai muihin juhliin alkumaljaksi.  Uskaltakaa kokeilla rohkeasti uusia makuja ja voitte hyvinkin yllättyä positiivisesti.

 

 
 

Jouluaaton juhlapöytään otimme espanjalaisen punaviinin Campo Viejo Reserva, joka oli täydellinen valinta kinkun kanssa.  Punaviini ei ollut liian tujua vaan juuri sopivaa nautittavaksi vaikka sellaisenaan.  Olen oppinut nauttimaan punaviineistä enkä välttämättä kaipaa enää kaikkein kevyintä punaviiniä vaan maku saa olla täyteläinen ja jopa voimakas.  Tämä espanjalainen viini on suosittu suomalaisten keskuudessa ja maistettuani viiniä ymmärrän hyvin miksi. Keskitäyteläinen punaviini hurmaa kauniilla tummanpunaisella värillä.  Minusta tämä punaviini ansaitsee olla juhlapöydässä useamminkin ja sopii hyvin lahjaksi punaviinin ystävälle.

Lisää tietoa näistä juomista löytyy Juomavinkki– sivustolta.

Joulun juhlinnan jälkeen onkin aika suunnata katse kohti uuttavuotta ja suunnitella uudenvuoden tarjoilupöydän antimia.  Me suuntaamme tänä vuonna juhlistamaan uuttavuotta saaristoon vanhempieni luokse. Siitä onkin vähän aikaa kun olen ollut siellä viettämässä uudenvuoden vaihtumista. Useimpina vuosina olemme olleet joulun muualla ja uudenvuoden kotona mutta tällä kertaa kaivattiin vaihtelua.  Siispä nyt suuntaan viikonloppuun viettoon ja alan järjestelemään kaappeja. Ihanaa viikonloppua sulle!

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *