Ihonhoitorutiinini

Ihonhoito on aina ollut minulle tärkeää mutta en ehkä aina ole tiennyt minkälaisia tuotteita minun kuuluisi käyttää.  Enkä ole myöskään osannut puhdistaa ihoani niin perusteellisesti ja monivaiheisesti kuin nykyään. Nyt vasta viimeisen puolen vuoden aikana olen saanut ihoni paremmaksi oikeanlaisilla tuotteilla ja rutiineilla. En ole enää laiminlyönyt ihoni hoitoa vaan hellinyt sitä aamuin illoin.

*Postaus sisältää mainoslinkkejä*

Aamurutiinini

Aamuisin suihkutan kasvoille ensin Olivia Kleinin tai Lumenen lähde (täältä) kosteuttavaa suihketta ja pyyhin vanulapulla kasvot kauttaaltaan ja niskan alueen.

Tämän jälkeen levitän iholleni The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 seerumia (täältä) . Kyseinen seerumi kosteuttaa sekä pinnalta, että pintaa syvemmältä. Itselläni on pintakuiva iho ( hieman myös sekaihoa ) ja mielestäni tämä on pitänyt ihon hyvän vointisena ja ainakin näillä pakkasilla saanut pidettyä kosteutta yllä. Toinen suosikki seerumini on Laveran Hydro Effect (täältä) jota olen aiemminkin mainostanut koska se on toimiva ja tuoksuu ihanalta.

Seerumin jälkeen on päivävoiteen vuoro ja käytän aika vaihtelevasti eri päivävoiteita. Katson yleensä miltä iho näyttää aamulla ennen kuin aloitan ihonhoitorutiinini ja valitsen sen mukaan oikean päivävoiteen. Jos iho voi hyvin eikä vaadi paljon lisää kosteutta niin valitsen Olivia Kleinin kosteuttavan voiteen tai Laveran hydro Effect päivävoiteen (täältä). Nämä ovat molemmat hyvin kevyitä voiteita ja sopivat minun iholleni loppukeväästä pitkälle syksyyn kunnes tulee kylmemmät kelit.  Molempien pitäisi olla kosteuttavia mutta voiteen tuoma kosteus ei riitä minulla pakkaskeleillä. Madaran SOS cream (täältä) on voide joka pelastaa useimmiten kuivan ihoni. Olen käyttänyt sitä varmaan parin vuoden ajan talvisin.

Iltarutiinini

Puhdistan joka ilta meikit pois. Joskus nuorempana pystyin nukkumaan meikit päällä mutta nykyään en enää pysty. Jos en pese kasvoja niin tuntuu, että jotain on jäänyt tekemättä.

Pesen kasvot ensimmäisenä puhdistusgeelillä ja olen käyttänyt musliiniliinaa apuna puhdistusgeelin pois pesussa. Tämän jälkeen käyn ihon läpi vielä ihonpuhdistuslaite Foreolla (täältä), jossa on puhdistusmaitoa. Tämänkin jälkeen käyn ihon vielä läpi musliiniliinalla.  Sain I Love Me-messuilta testiin Laponie of Scandinavian tuotteita ja puhdistustuotteet jotka nyt on käytössä on heidän. Useimmiten laitan vielä vanulapulle kasvovettä ja puhdistan sillä kasvot mutta tällä hetkellä kasvoveteni on loppu enkä ole saanut aikaiseksi lähteä kauppaan ostamaan uutta.

Puhdistusrumban jälkeen taputtelen kasvoille The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 seerumia (täältä) ja silmänympärysiholle The Ordinary Caffein Solution  5% + EGCG seerumia (täältä) joka auttaa häivyttävään tummuutta ja turvotusta. Turvotus ei niinkään ole koskaan ollut ongelmani silmänympärillä mutta tummuus sitä vastoin on aina ollut.  Tämä on ollut tähän mennessä ainoa tuote jonka koen vähentäneen tummuutta merkittävästi.

Kun seerumi on saanut imeytyä niin lisään vielä yövoidetta. Minulla on tällä hetkellä käytössä Laveran Re-Energizing sleeping cream (täältä), jossa on Laveran tuotteisiin tuttuun tapaan ihana tuoksu. En alkuun ehkä ollut vaikuttunut tuotteen toimivuudesta mutta nyt kun olen käyttänyt sitä yli puoli vuotta lähes joka ilta niin olen tykännyt tuotteesta, muutakin kuin tuoksusta. Yövoiteet on monesti todella paksuja eikä niitä tahdo saada kunnolla levittymään kasvoille mutta tämä Laveran on kevyempää. Mielestäni tuote levittyy kasvoille hyvin ja tuo ihanan pehmeyden tunteen iholle.  Noin ke1-2 kertaa viikossa laitan yöksi kasvoöljyä, josta minulla on käytössä nyt tällä hetkellä Laponie of Scandinavian öljy mutta esimerkiksi The Ordinarylta löytyy hyviä vastaavia öljyjä (täältä).

Kun mikään kosteuttava voide ei riitä

Uusin tuttavuuteni on Weledan Skin food voide (täältä) joka tosiaan antaa kosteutta kasvoille. Voide on hyvin rasvaista ja hieman kestää saada voide hierottua kasvoille mutta se on sen väärtiä. Saatuani allergisen reaktion ja kasvoni turposivat ilmapalloksi jonka jälkeen iho alkoi tietenkin kuoriutua kun turvotus laski. Kun en enää keksinyt mitään voidetta kaapistani joka olisi pelastanut korpulta tuntuvan ihoni siirryin tähän Weledan kuivalle iholle tarkoitettuun yleisvoiteeseen. Koska olen vielä kotona sairauslomalla niin rasvan lisääminen pitkin päivää on onnistunut ja tuntunut toimivan, paremmin ainakin kuin muut rasvat.

Extrat

Naamio 1-2 kertaa viikossa. Välillä olen käyttänyt savinaamiota ja välillä taas kosteuttavaa geelinaamiota tai kasvonaamiota, riippuen ihoni sen hetkisestä kunnosta. Yksi suosikki naamioistani on Lumenen Lähde- geelinaamio (täältä), jota pidän jääkaapissa. Laitan geeliä muutaman kerran viikossa kasvoille. Kylmä geeli tuntuu ihanan virkistävältä.

Olen ottanut käyttööni myös mikroneulausrullan ja rullailen sillä 3-5 päivää putkeen jonka jälkeen siirryn taas hetkeksi Foreoon (täältä) kunnes on taas mikroneulauksen aika. Samanaikainen käyttö olisi liian rajua iholleni mutta näin ovat toimineen loistavasti.  Joku voi ajatella mikroneulauksen olevan ihan turhaa mutta omalla ihollani huomaan merkittävän eron siirryttyäni sitä käyttämään. Ihon väri kirkastunut ja kaikin puolin terveemmän näköinen.

Myönnän olevani ehkä surkein kuorinnan käyttäjä ikinä, ja jotenkin hyppään sen yli aina ihonhoidossa vaikka sekin olisi tärkeää.  Otettuani mikroneulauksen kokeiluun en varsinaisesti koe tarvitsevani kuorintaa koska mikroneulaus ajaa samat asiat eli kirkastaa ihon väriä, silottaa, puhdistaa ihoa ja poistaa kuolleet ihosolut,  parantaa ihon verenkiertoa ja auttaa muita ihonhoitotuotteita imeytymään paremmin.  Mikroneulaus tuntuu itselle enemmän omalta jutulta.

On kausia kun iholle ilmestyy näppyjä esimerkiksi kuukautisten aikana johtuen hormooneista, jolloin kaivan kaapista esiin täydellisen tuotteen näppyjen hävittämiseen. Evolve Rainforest Rescue seerumi epäpuhtaalle iholle (täältä) on ollut niin loistava tuote, että jätin Clarinsin vastaavan tuotteen jo pois käytöstä. Tämä Evolven seerumi ei kuivata ihoa vaan pitää ihon kirkkaana ja kosteutettuna. Näppyjen ilmestyessä iholle laitan tätä The Ordinaryn seerumin tilalle ja päivävoidetta päälle.

Postausta tehdessä huomasin, että Nordicfeelillä on kaikki -15 % 15.1.2019 saakka. Muun muassa The Ordinaryn tuotteita saa nyt siis hyvin edullisesti jos mielii kokeilla niitä mutta ei halua laittaa kovin paljon rahaa kiinni.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *