Viikon sisällä tapahtunutta

Ensinnäkin miten huono tuuri voi ihmisellä olla.

Olin juuri saamassa itseäni kuntoon leikkauksen jäljiltä niin viime viikon torstai-illalla iski järkyttävän kova kurkkukipu ja vetämätön olo. Perjantai aamulla sain rajun allergisen reaktion ja koko naama sekä vasen korva turpoi. Aamusta iltaan oireet vain pahenivat mutta onneksi säästyin hengitysteiden turpoamiselta tmv. henkeä uhkaavalta oireelta. Kurkkukipu tosin hoiti sen puolen, että oli kurkussa kamala tunne.

Silmiini osui viikolla Ylen artikkeli kosmetiikan kemikaalien aiheuttamista rajuista oireista. Sitä lukiessani ja oireitani ajatellen allergisen reaktion aiheuttaja on hyvin varmasti kulmavärjäyksenaine. Niissä kuten hiusväreissä on parafenyleenidiamiinia (PPD) joka aiheuttaa mm. silmäluomien ja korvalehtien turpoamista, hiuspohjan rikkoutumista yms. Yksinään kulmaväriaineeni ei ole ikinä aiheuttanut oireita joten epäilen, että korealaiselle kasvovedellä oli myös osuutta asiaan jota laitoin kasvoille värjäyksen jälkeen.  En tiedä mitä lie ainetta korealaiset olivat tuotteeseensa mahtanut pakata kun iho niin voimakkaasti reagoi.  Tuntui kun olisin vetänyt aimo annoksen,  jotain happokuorinta-ainetta kasvoille sillä se punoitus turvotus, näppyjen määrä ja kutina oli jotain ihan käsittämätöntä.  Normaalisti olen voinut käyttää mitä vain tuotteita eikä ikinä ole tullut mitään oireita. Kyseistä väriainetta kulmille olen käyttänyt jo pidempään eikä ikinä ole tullut mitään.

Sunnuntaina kasvot alkoivat hieman normalisoitua ja otsan rypytkin taas näkyivät. Joskus siitäkin näystä voi näköjään olla iloinen. Kasvot turpoivat tosiaan niin paljon, että ihan kaikki juonteet hävisivät kasvoilta ja otsalla mulla on kuitenkin kohtalaisen kookkaat juonteet mutta niitä ei näkynyt kolmeen päivään. Kulmakarvojen välinen alue oli niin pinkeä ja turvonnut että näytti kuin minulle olisi kasvanut sarvi siihen kohtaan ( voi tosin olla sillä hetkellä ihan tottakin 😀 ). Poskiluita ei erottanut koska posket olivat kuin hamsterilla joka on piilottanut ruokaa posket täyteen.  Ja voi luoja miltä mun korva tuntui. Niin pinkeää korvaa en ole koskaan nähnyt. Kipeä se ei ollut mutta kuumotti ja kutisi.

Kurkkukivun ja päänsäryn vuoksi kävin kuitenkin maanantaina terveyskeskuksessa koska jos totta puhutaan niin hieman vielä pelottaa kun leikkauksesta on niin vähän aikaa etten saa vaan mitään pahempaa tautia joka esimerkiksi huonontaisi leikkauksesta parantumista. Oirekuva ei taaskaan ollut sellainen, että olisin saanut suoraan aikaa lääkärille, joten hoitajalle nielunäytteen ja pikatulehdusarvon ottoon. Streptokokki A näyte pompsahti saman tien positiiviseksi eli angiinan olin saanut kaveriksi. Tulehdusarvo oli vain hieman korkealla ollen 36 eli ei ollut vakavasta kyse. Antibioottikuurin kuitenkin tarvitsin joten jouduin ylimääräisenä sitten joka tapauksessa lääkärin listalle. Nopeasti kaikki katsottiin kun kerran kiire oli ja vasta kotimatkalla tajusin, että eihän se katsonut poski-eikä otsaonteloita mutta toivon mukaan jos niissä jotain on niin sama antibiootti puree siihen. Elämäni ensimmäinen angiina. Ihmekös, että oli kurkku tosi kipeä.

Pikku hiljaa alkaa myös näpyt iholta kuivua joita ilmestyi kuin tyhjästä koko naama täyteen.  Kasvot ja korva on kuin korput. Iho hilseilee ja olen saanut käyttää kaikki konstit millä kosteuttaa sitä. Onneksi taidan olla sekä angiinan, että ihoreaktion aiheuttamien oireiden kanssa voiton puolella.

Oli hyvä opetus taas itselle, että ikinä ei voi olla varma tuotteista, ei edes tutuista tuotteista.

 

 

 

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *