Uudesta juoksuhjelmasta lisää intoa juoksemiseen

Olen käynyt säännöllisesti 4-6 kertaa viikossa treenaamassa jo usean kuukauden ajan sillä innostuin pitkästä aikaa ryhmäliikuntatunneista ja salilla käymisestä. Suurena apuna tässä on ollut myös se, että sain kaverin mukaan treenaamaan. On ollut paljon mukavampi treenata yhdessä.

Tiedostan, että juoksua on ollut liian vähän tänä aikana ja siksi päätin hankkia uuden juoksuohjelman. Toisaalta vaihtelevuus on tehnyt hyvää ja lenkille lähtö tuntuu taas oikealta. Pahimman siitepölykauden aikana juoksusta ei kerta kaikkiaan tullut mitään sillä olin jatkuvasti niin tukossa, ettei hengittämisestä lenkillä tahtonut tulla mitään.  Enkä ole ikinä ennen kärsinyt siitepölyallergiasta mutta tämä vuosi nyt on muutenkin ollut allergioiden osalta erilainen.

Edelliseen ohjelmaan olin tosi tyytyväinen ja vaikka se jäi syksyllä 2018 kesken loukattuani ensin varpaani lenkillä ja tämän jälkeen tuli kaularangan pullistuma kiusaksi, niin olen mennyt ohjelman läpi nyt alkuvuodesta kun sain luvan alkaa liikkumaan.

Tänä vuonna on jo ollut useampi kisa ja ainakin kaksi on vielä tulossa. Olen syystäkin fiiliksissä tämän vuoden kisojen suhteen, sillä myös kisoihin suhteen on tulossa vaihtelevuutta.  Tromso skyrace tulee olemaan yksi upeimmista kisoista jossa olen ikinä juossut, mikäli starttiviivalle asti päästään. Jos jotain on tässä vuosien juoksuharrastuksen aikana on oppinut, niin sen, että ei voi olettaa olevansa starttiviivalla. Mitä vaan voi tapahtua ja sotkea kaikki suunnitelmat. Siitäkin huolimatta pidän kiinni haaveistani ja treenaan täysin kisaa silmällä pitäen.

Uusi ohjelma tähtää elokuiseen Tromso skyraceen, joten mäkitreeniä on luvassa varmaan kyllästymiseen asti. Salilta haetaan voimaa ja juoksusta kestävyyttä.  Hankalinta on muun elämän ja treenien yhteensovittaminen mutta mahdotonta se ei ole. Lähinnä se vaatii innokkuutta mm. lähteä salille aamuviideltä, joka ei aamuvirkulle sinänsä ole ongelma mutta tykkään myös nukkua, joten unista nipistäminen treeneihin on punnittavissa oleva asia.

Karhunkierros osoitti sen, että jalat ja keskivartalo on saanut lisää voimaa sillä ne on yleensä olleet kompastuskiveni mutta tällä kertaa ne ei pettänyt.  Useimmiten jaloista on loppunut voima ja lopulta juoksuasento on mennyt niin huonoksi, että selkä on kipeytynyt.  KK:lla nämä pelitti hyvin, joten jotain treenaamisessa sentään on mennyt kohdilleen.

Tromssassa nousumetrejä kertyy +2000 ”lyhyellä” 30 kilometrin matkalla, joten mistään tasaisen maan kisasta ei ole kyse. Tämän takia juoksuohjelmani sisältää rutkasti mäkitreeniä, jota olen ahkerana Hirvensalossa käynyt toteuttamassa.  Onneksi ystäväpiiristä löytyy toinen ”hullu” joka innoissaan lähtee viikonloppuja viettämään kanssani Hirvensaloon.  Onni on ystävä joka jakaa niin ilot ja surut kun ei jalka enää nousisi mutta toinen saa tsempattua .:)  Salilla jatkan vielä jalkojen voiman lisäämistä ja sehän ei tuota ongelmaa sillä juuri jalkojen treenaaminen on mun lemppareita.

Varusteiden osalta sain vihdoinkin hankittua täydennystä kun rohkenin ostaa KK:n kisakeskuksesta itselleni  Black diamondin sauvat. Olin himoinnut näitä jo jonkin aikaa mutta suoraan sanottuna hinta on hirvittänyt.  Nyt ne olivat pienoisessa alessa, joten osto ei tuntunut niin pahalta.  Olenkin ahkeraan käyttänyt niitä tunkatessani Hirvensalossa ja kyllä niistä vaan hyötyä on. Hieman harmittaa, että miksi nyt sitten en muka voinut niitä ostaa aiemmin.  Harjoitusta niiden kanssa liikkuminen vaatii ja pitää vielä mennä testaamaan niitä johonkin ”ryteikköön” eikä vain sauvakävellä tasaista mäkeä ylös Hirvensalossa.  Vielä pitää opetella, että miten ne saa juoksureppuun kiinni ja suhteellisen rivakasti myös pois sieltä .:D

 

Nyt on kuitenkin suljettava kone ja lähdettävä viikon viimeiselle lenkille. Ihanaa sunnuntaita sulle!

 

 

 

 

4 Comments

 • Susanna

  Moikka Mia!

  Minulla on juoksuohjelma Janne Klasilalta joka on mukana Finnish marathon runnerseissa. Olen tykännyt hänen tekemistä ohjelmista sillä ne ovat monipuolisia treenien suhteen. Ei tarvitse mennä veren maku suussa kaikkia treenejä. 😅

 • Mia

  Tsemppiä treeneihin! Mistä muuten hankit juoksuohjelman? Mullakin on ollut ajatuksissa hankkia uusi juoksuohjelma, en vain ole saanut vielä aikaiseksi.

 • Susanna

  Odotan kyllä kyseistä kisaa ehkä enemmän kuin mitään kisaa aiemmin.

  Toivottavasti pääset pian taas juoksemaan. 😊👍

 • Riikka

  Tuo Tromssan kisa tulee varmaan olemaan ihan unelma! Siis kokemuksena ja maisemiltaan, reittinä ei ehkä niinkään.. 😉 Harmittaa ihan älyttömästi ettei itse pääse juoksemaan, ties koska seuraavaksi..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *