Motivaatio

Tuo iänikuinen kysmys mikä minua motivoi? Tämä kuva kertoo mikä minua motivoi. Varsinkin kohta joka kertoo vaatteiden sopimisesta päälle. Kyllä se motivoi laihduttamaan kun on käynyt vaateostoksilla ja tulee tyhjin käsin kotiin. Mikään ei näyttänyt sopivan päälle tai näyttänyt hyvälle jos jonkun  vaatteen sai ängettyä päälle. Kaikesta kun ei voi syyttää sovituskoppien valoja. 😀 Juhlavaateostokset on se pahin kerta kun on pakko löytää vaate mutta a) taloudellinen tilanne ei anna myöden ostaa haloselta 150€ mekkoa b) juuri sinun kokosi on loppu (kaikista kivoista mekko malleista) c) löydät ihanan mekon jonka väri on aivan väärä sinun kokoisellesi.

Olen  huomannut, että motivaationi ei ole yhtä hyvä salilla kuin jumpassa. Teen selvästi kovemmin töitä jumpassa kuin mitä itsekseni salilla. Mikä siinäkin sitten muka on niin vaikeaa, ettei voi salilla tehdä tosissaan.  Yritän kyllä ja teen niin isoilla painoilla kuin vaan jaksan jolloin viimeinen sarja on aina ihan tuskaa. Silti salilta poistuessa ei ole sellainen olo, että olisi kaikkensa antanut.   Olenko sitten antanut kaikkeni jos ei siltä tunnu?

Ryhmäliikunnan vetäjällä on myös suuri merkitys  minun motivaatioon.  Jos jumpan vetäjä ei itse tee mitään ( kyllä olen ollut sellaisellakin tunnilla) niin miksi sinäkään tekisit täysillä? Energinen ohjaaja taas saa aina kaikki mukaansa sporttisen menoon.  Jumpan vetäjän ulkonäkö on myös asia mikä on kaveripiirissä saanut puhetta aikaiseksi.  Motivoiko sinua treenattu ohjaaja paremmin kuin pullukampi ohjaaja? Onko ulkonäöllä tässä tapauksessa merkitystä?  Sama asia on pyörinyt jutuissa koskien pt:tä. Saako treenattu pt sinut motivoituneeksi laihduttamaan paremmin kuin pullukampi pt?  Jos pt itse on pullukka niin tuleeko sellainen olo, ettei hän tiedä asiasta mitään jos ei kerran itse ole viitsinyt tehdä asian eteen mitään. Minua ainakin ohjaajan ulkonäkö motivoi treenaamaan entistä kovemmin.  Haluan sen mielikuvan, että minäkin voisin joskus näyttää yhtä hyvältä. Ehkä jonain päivänä se voikin olla totta. 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *