Akut ladattu

Olen ollut dieetin aloittamisesta lähtien niin energinen,että ihan itseäkin ihmetyttää tämä villi meininki. On tiedättekö ihan mahtavaa jaksaa valvoa ilta kymmeneen sen sijaan,että just ja just jaksaa valvoa kahdeksaan jotta saa muksut nukkumaan. Nyt olen jaksanut iltaisin kokkailla ja treenata ilman väsymystä. Olen myös huomannut selkeän eron omassa jaksamisessa töissäkin. Pystyn keskittymään paremmin ja saan asioita hoidettua nopeammin loppuun. Kotona kiukuttelut on vähentynyt minun osaltani ihan minimiin josta myös olen iloinen. Ei ole ollut kiva olla räyhäävä äiti mutta kun pinna on palanut salamannopeasti. Kaiken kaikkiaan muutos on ollut vain kohti parempaa minää.  Mitä muutokseen sitten tarvittiin?

Suurin syy parempaan oloon on selvästi ollut kahvin juonnin pois jättäminen.  En ollut aiemmin tajunnut miten suuri vaikutus kahvilla on ollut esimerkiksi keskittymiseen ja unen laatuun. Olen sanonut miehellekin monta kertaa viime talven ja tämän kevään aikana,että haluaisin laitteen jolla mitataan unen laatua. Olen monesti nukkunut mielestäni hyvin ja herännyt aamulla älyttömän väsyneenä. Joskus taas katkonaisen yön jälkeen olenkin herännyt aamulla pirteänä päivään,joten jossain on ollut vikaa. Uskon,että kahvin pois jättäminen on vaikuttunut siihen,että nukun paremmin ja pidempiä pätkiä putkeen. En nimittäin aina edes herää lasten huutoihin yöllä. Näen myös paljon unia ja herään aamuisin pirteänä kellon soittoon. Yöt meillä ei ole muuten ole parantuneet yhtään vaan muksut heräilevät ihan yhtä paljon kuin ennenkin joten syy ei ole siinäkään, että olisin sen takia pirteämpi. Koska nukun yöt paremmin niin jaksan paremmin. Keskittyminen on paljon parempaa kuin esimerkiksi vuoden alussa jolloin sai jatkuvasti miettiä mitä oli tekemässä ja jos muisti mitä oli tekemässä niin oli kuitenkin pakko aloittaa tekeminen alusta. Tajuan vasta nyt miten ”sekaisin” sitä on ollut. Ihmekös jos ei ollut motivaatiota treenaamiseen ja miksi olin jatkuvasti kipeä.

Hyvä oloni saa koko muunkin perheen hyvälle tuulelle. Olen niin pitkään ollut känkkäränkkä-äiti joten lapset varmasti nauttivat iloisesta äidistä. Kilpirauhaslääkitys taitaa olla kohdillaan olosta päätellen ja nyt kun sai minipillerit jätettyä pois niin toivon mukaan olo jää näin seesteiseksi. Hieman pelkään miten kroppa reagoi minipillereiden pois jättöön koska vuosia sitten niiden pois jättö aiheutti hirvittävän iho-ongelman nimittäin aknen. Pahinta oli,että näpyt oli juurikin naamalla ja selässä. Se oli sitä aikaa kun juostiin baarissa harvase viikonloppu ja olisi pitänyt olla ns. iskukunnossa. Oli kyllä itsetunto siihen aikaan 0.  Antibioottikuurien ja kaiken maailman voiteiden jälkeen iho silloin rauhottui enkä haluaisi uusintaa siitä. Kun naisella on hyvä olla niin kaikilla muillakin on.:)

Järkevämmät ruoka-ajat ja herkkujen pois jättö on varmasti myös vaikuttanut myönteisesti olotilaani. Ei pöhötä eikä tule sokerin aiheuttamia kiukunpuuskia. Sokeriarvot pysyvät paremmin hallinnassa eikä ehdi tulemaan hirveitä himotuksia jolloin on pakko syödä kaapit tyhjiksi. Eikä tällä dieetillä ole todellakaan tarvinnut nähdä nälkää vaan päinvastoin mietin joka ruokailun aikana,että miten saan kaiken uppoamaan sisääni. Toisaalta ihan kiva näin päin koska muuten kyllä jäisi dieetti varmasti lyhyeen jos heti alkuun pitäisi kitua pienillä kaloreilla. Olen myös tehostanut vedenjuontia ja litkinyt vettä 2-3 litraa päivässä mikä pitää ainakin aineenvaihdunnan vauhdissa.

Ollaan kotona jaksettu treenatakin vaikka eihän se niin kivaa ole kuin salilla, mutta kun ei sitä salikorttia nyt ole niin tämä saa kelvata. Kyllä noilla kotoota löytyvillä painoilla saa hien pintaan ja tuntumaa. Tämän päivän treenistä takareidet nyt jo kipeät joten huomenna ei voi olettaa,että pääsee salamannopeasti sängystä ylös. 😀

Hauskaa viikonloppua! 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *