I’ll finally see a summer breeze blow away a winter storm

Kesän alkaminen näkyy katukuvassa ja töissäkin kun työkavereita aloittaa kesälomien pidon.  Kauniit ilmat tahtovat vain ajoittua juuri siijen aikaan kun olen töissä ja kotiin kun pääsee niin ripottelee vettä. Ihmiset pukeutuu kesäisesti (ainakin osa) ja ovat ihan kesäfiiliksissä. Koulut ovat loppuneet tältä keväältä ja osa saa viettää ansaittua kesälomaa lomaillen ja ahkerimmat ansaitsevat rahaa työn touhussa. Kaikki on ihanan vihreää ja kukkien hurmaavat värit tuo hymyn huulille. 

Meillä odotellaan kesälomaa vielää jonkin aikaa. Mies aloittaa juhannuksen jälkeen ja itse pääsen lomalle vasta heinäkuun toisella viikolla. Tosin pidän vain viikon, joten todella toivon, että sillä viikolla aurinko porottaa.  Kesäloma on aina aiheuttanut mulle ristiriitaisia ajatuksia. Toisaalta loallla on ihana olla mutta kesällä useimmissa työpaikoissa on hiljaista ja työmääräkin on vähäisempää. Ambulanssi urani aikana taas kesä oli parasta aikaa olla töissä koska silloin oli paljon töitä ja mikäs sen hienompaa kuin olla kesällä saaristossa, jonne kaikki turistitkin tulee. Tiedän olevani hieman hullu ja olen monesti viettänyt lomani olemalla töissä, tietysti muualla kuin omassa työpaikassa. Nyt kun on oma perhe niin en viitsi enää sellaista tehdä mutt sinkkuna ollessa tämäkin oli mahdollista ja samalla sai teinattua enemmän eikä kaikki rahat mennyt hauskanpitoon.  Itse voisin pitää kaikki lomat talvella kun on tylsä keli ja muutenkaan mitään tekemistä ole. Talvella olisi sitä paitsi paljon mukavampaa viettää vaikka lomat kierrellen jossain päin maailmaa mutta ei Suomessa.

Ymmärrän toki sen,että on perheitä joissa on pakko pitää kesällä lomaa koska lapset ovat koulusta vapaalla ja eikä ole hoitopaikkoja.  Meillä lapset on heinäkuun kotona isän kanssa koska perhepäivähoitaja on silloin lomalla.  Tänä vuonna ei ole kummoisia kesäloma suunnitelmiakaan. Vietämme ihmeellistä kesää, koska tänä kesänä ei ole häitä tiedossa meidän kaveripiirissä. Seuraavia häitä vietetään ensi helmikuussa kun veljeni astelee vihille.  Sukumme sitä vastoin kokoontuu yhteen heinäkuussa ja yhteensä 170 sukulaista on ilmoittautunut. Aika jännää, sillä paikalla tulee olemaan ihmisiä, joita en ole koskaan tavannut.  Juhlista tulee toivon mukaan onnistuneet ja toivottavasti sää suosisi myös.

Mitä suunnitelmia Teillä on kesäksi?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *