Mikä on arjen luksusta?

Ennen lapsia ja varsinkin sinkkuaikona arjen luksuksen täytyi olla jotain hyvin erilaista ja arjesta poikkeavaa.  Lasten myötä arjen luksusta on ihan jo se, että saa katsoa elokuvan rauhassa tai,että pääsee yksin kauppaan. Ruokaostosten teko neljän hengen voimin on kaikkea muuta kuin nautinnollista. Jos ei listaa ole tehty ennen kauppaan menoa on sata varmaa,että puolet ostoksista jää tekemättä koska niitä ei vain pysty muistamaan saati,että kaupassa ehtisi miettimään mitä puuttui siinä samassa kun kummatkin lapset sinkoaa eri suuntiin.

Tiedättekö kuinka ihanaa on joskus syödä yksinään? Mä muistan kyseisen ajan mutta siitä milloin olisin saanut syödä ilman keskeytystä rauhassa ruuasta nauttien on hyvin pitkä aika. Loppupeleissä huomaan joka kotona nautittavan aterian jälkeen taas ahmineeni ruuan siihen tahtiin,etten välttämättäedes tiedä mitä söin tai miltä ruoka maistui.

Eilen illalla katsoin yksinään elokuvan alusta loppuun hyvin pitkästä aikaa ja siemailin punaviiniä useamman lasillisen. En edes muista milloin viimeksi olisin katsonut elokuvaa. Telkkari on meillä enää hyvin harvoin päällä varsinkaan iltaisin. Ollaan miehen kanssa useimmiten iltaisin niin väsyneitä, että kun lapset saa sänkyyn niin mekin mennään nukkumaan. Useimmiten viikonloppuisin ollaan nukuttu lähemmäs puolta ysiä ja kuinkas ollakaan kun päätin eilen valvoa niin kuopus heräsi 5.45. Niin tuuriani. Olisin mielelläni nukkunut vähään pidempään sillä tiedossa olisi pitkä päivä esikoisen synttärijuhlien parissa. Tiedänpähän taas,että valvominen ei sovi lapsiperheeseen, ainakaan jos kummatkin vanhemmat ovat ihan yhtä väsyneitä ja kuopus heräilee edelleen öisin. Mitä vanhemmaksi tulee sen vaikeaa on selvitä lyhyemmillä yöunilla. Alle kuuden tunnin yöunilla ajatus seisoo ja minkään asian tekemisestä ei tahdo tulla mitään.

Ne kerran kun pääsen yöksi pois kotoa mä todellakin menen aikaisin nukkumaan,että saan nukkua mahdollisimman pitkät yöunet. Esikoisen oltua noin puolivuotias vietettiin miehen kanssa laatuaikaa kahdestaan hotellissa yhden yön verran ja kamalan univelan oltua harteilla mentiin nukkumaan kympin aikoihiin ja aamiaisen jälkeen lähdettiinkin pirteinä ajelemaan takaisin kotiin.  Monen vuoden univelkaa ei toki kuitata yhdellä yöllä mutt kyllä sitä tuntee olonsa pirteämmäksi heti kun on saanut nukkua edes yhden yön putkeen.

Kynsi – ja ripsihuollot on niitä kerran kuukaudessa tapahtuvia arjen luksus hetkiä kun saan hemmottelua ja varsinkin omaa aikaa. Itsestä täytyy kuitenkin huolehtia ihan niin kuin muusta perheestäkin, joten suonen itselleni nuo luksus momentit ilman huonoa omatuntoa. Näistä asioista saa hyvän olon tunteen joka kestää pidempään kuin esimerkiksi treenaamisesta. Juokseminen on myös keinoni päästä arkea pakoon mutta sen tuoma hyvä olo kestää just siihen asti kun astun kotiovesta sisään sillä vastassa on yleensä neljä nälkäistä ja väsynyttä olentoa (lapset ja koirat siis).

En todellakaan valita,että elämän tuomat muutokset olisivat huonoja. Onhan siinä puolensa ollut ja nyt osa arvostaa sitä omaa aikaa ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Mikä on sulle arjen luksusta ja mikä on sun keinosi paeta arkea?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *