Pihapuuhia

Sateisesta kesästä on tänä ollut hyötyäkin vaikka onhan jatkuva sadepisaroiden tiputtelu ollut jopa ärsyttävää. Se miksi olen tykännyt kosteasta kesästä on se, ettei puutarhassa ole tarvinnut kiertää kasteluletkun kanssa kuin kaksi kertaa kesän aikana. Viime kesänä sai kastella lähes joka päivä. Liiassa märkyydessäkin on omat huonot puolensa. Kasvit kasvavat ylenpalttisen suuriksi ja näyttävät jopa rumilta ja lopulta jopa märäntyvät. Kukkaloistoa on silti riittänyt kylmästä ja sateisesta kesästä huolimatta.

Kukkapenkkien läheisyyteen on rakennettu pieni vesiallas suihkulähteineen ja viereen muodostuu pikku hiljaa kivipolku vanhan ajan tyyliin. Koska omalta pihalta kivet loppuivat jo allasta tehdessä niin kiviä on käyty keräämässä sieltä sun täältä. Minun silmääni hivelee hieman epätasainen ja luonnonkivistä tehty polku. Pidän sen rosoisuudesta. Luonnonkiviä eivät tee polusta liian modernia ja hienostunutta.

Vanhan talon henkeen on tehty cottage garden-tyyppiset runsaat kukkapenkit ja kukkien väriloisto on kuin sateenkaaresta. Huimat määrät erilaisia kasveja täyttävät kaikki kukkapenkit ja uusia kasveja hankkiessa onkin suunniteltava uusia kukkapenkkejä. Idea on jo valmiina mutta toteutus se vain puuttuu!

Muutettuamme taloon tehtiin heti ensimmäisenä vuonna pihan ympärille aita ja tein vieren haluttiin saada myös hieman näkösuojaa. Norjanangervot ovat helppohoitoisia ja ovat näyttäviä kukkiessaan. Emme halunneet mitään perinteista tuija-aitaa sillä kumpikin inhoamme sellaista. Pihalla ollut vanha kuusiaitakin sai lähteä sillä vanhetessaan siitä tulee synkkä ja ruma.

Haluan,että piha pysyy valoisana ja saadaankin nauttia auringosta aamusta iltaan. Tämä on ollutkin se ongelma miksi pihaltamme ei löydy vielä terassia neljän vuoden asumisenkaan jälkeen. Emme osaa päättää mihin kohtaan terassin rakentaisi. Haluammeko nauttia aamu-auringosta, keskipäivän paahtesta vai ilta-auringosta? Lämpimiä paikkoja pihalla on niin monta,että kun osaisi päättää milloin auringosta haluaa nauttia niin pitäisi osata valita myös terassille paikka.:) Haaveilen isommmasta paviljongista pihallemme ja usempia vaihtoehtoja olemme käyneet katsomassa ja ehkä se oikeakin on löytynyt.;)

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *