Bataattiporkkanapihvit

Ruuanlaitossa on taas tultu siihen pisteeseen ettei tiedä mitä kokkaisi. Kauppaan mennessäei ole ajatustakaan siitä mitä ostaisi. Ärsyttävä tunne kun ei juurikaan ole mielitekoja mikä toisaalta kai on ihan hyväkin asia. Toisinaan tekee mieli ihan hulluna vaikka makaroonilaatikkoa,välillä kesäkeittoa mutta nyt ei tee mieli mitään.  Jääkaapin sisältöä tutkiessa (valon lisäksi siellä ei ollut paljon mitään) löytyi porkkanoita ja yksi bataatti, joista syntyikin sitten bataattiporkkanapihvit seuraksi jauhelihakastikkeelle.

Tarvitset näitä:
1 bataatti
6 porkkanaa
2 munaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
valkopippuria
soijakastiketta
( gluteenittomia korppujauhoja voi laittaa joukkoon jos haluaa)

Ohje on sovellettu omasta päästä. Koska halusin varmistaa,että bataatti sekä porkkanat on pehmeitä niin keitin niitä ensin jonkin aikaa ja sitten raastimella silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee sopivan kokoisia pihvejä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.Paista uunissa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia riippuen uunin tehosta. Itsellä vähän ehti tummua liikaa jo vartissa.

No Comments

  • Jenna

    Kuulostaa hyvältä, pitäisi testata:D Mä jumitan aina vaan niissä samoissa vanhoissa ruuissa ja harvemmin tulee testattua mitään uutta..

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *