Yhteenveto tämän viikon treeneistä

Koen onnistumisen tunnetta kun vihdoinkin viikko näyttää taas siltä,että on päästy treenaamisen makuun. Tällä viikolla alkoi Vauhtisammakon juoksukoulu josta olen super innoissani. Suoraan sanottuna olen kaivannutkin hieman potkua persuksiin ja päästä tekemään erilaisia juoksutreenejä kuin mitä itse on jyystänyt menemään. Toki omissakaan juoksuissa mitään vikaa varmaan ole mutta jos nyt haluaa edetäkin tässä juoksussa johonkin (mm. päästä tavoiteaikaaan maratonissa) niin on syytä vähän vaihdella treenejä. Omat juoksut kun tahtoo junnata samoilla lenkkien pituuksilla ja samoilla vauhdeilla. Nyt kun kelit ovat olleet hyvinkin liukkaat niin olen tyytynyt ajamaan keskustaan päästäkseni juoksemaan valaistulle kävelytiele,jossa ei ole liukasta. Maaseudulla asumisen huonot puolet esiintyvät vain talvisin kun a) teitä ei aurata b) teitä ei hiekoiteta c)tiet ovat älyttömän liukkaat d) kaikki tiet/polut on yhtä märkiä/lumisohjossa/lumessa e) ei ole katuvalaistusta. Vaihtelua on sentään ollut siis juoksumaastossa ja jalat päässeet totuttelemaan asfaltilla juoksemiseen.

Tämän viikon treenit näytti tältä:

Tiistaina oli treenit personal trainerin kanssa, jonka kanssa tein noin 20 minuutin hiit-treenin. Pt kehui helpon näköistä treenaamistani ja kysyi tuntuuko edes missään. Sisimmässäni taisin tehdä kuolemaa mutta pahin oli vasta edessä nimittäin vielä tänäänkin sattuu ojentajat ja vatsalihakset. Pari seuraavaa päivää treeneistä käsiä ei tahtonut saada ylös ollenkaan ja kyljet/vatsalihakset oli ihan kosketusarat. En muista milloin viimeksi olisin ollut näin kipeä treenaamisesta ilman painoja. Seuraava pt treeni onkin vasta ensi viikon perjantaina johon mennessä toivon paranevani.:D

Keskiviikkona oli Vauhtisammakon juoksutreenit, jossa oltiin yhdessä mieheni kanssa lasten ollessa hoidossa. Tällä kertaa käytiin läpijuoksutekniikkaa mikä olikin ihan hyvä muistutus taas, että miten sitä kuuluu oikeasti juosta. Ja se mikä oli parasta niin tunnin treenien aikana ei voinut muuta miettiä kuin juoksujuttuja. Yksin kun käyn juoksemassa niin päässä ehtii vilistää tuhat eri asiaa, joten joskus on kiva ihan vain juosta.

Lauantaina kävin töiden jälkeen juoksemassa 12 kilsan lenkin koiran kanssa. Tuuli oli todella kova ja vaikka koira veti niin välillä vauhti loppui kuin seinään. Kävin pään sisällä taistelua miksi pitää juosta tiettyyn kohtaan asti eikä voi kääntyä vaikka keli oli kamala. Olin päättänyt juosta tiettyyn tienhaaraan asti ja pidin pääni. Miettisin,että luovuttaa ei voi koska en tekisi niin kilpailussakaan vaan menisin loppuun asti oli keli mikä tahansa. Miksi siis kääntyä takaisin aikaisemmin perus lenkillä jos kilapilutilanteessa menisin loppuun asti? Näin ollen juoksin sinne minne olin päättänyt ja olin hyvin tyytyväinen uuteen minääni. Aiempi minä olisi kääntynyt heti kun olisi huomannut kuinka kamalaa on jusota kovassa tuulessa. Olin myös tyytyväinen juoksun keskivauhtiin (6.38 min/km), joka ei nyt ole mikään päätä huimaava vauhti mutta itselle se on kun on niin nolla kunnosta lähtenyt liikkeelle.
Ensi viikolla onkin treenejä enemmän joten saas nähdä miten kunto kestää.:)

Olettekos te treenanneet tällä viikolla? Menikö jotkut treenit huippu hyvin tai koitko epäonnistumisia treeneissäsi?

No Comments

  • Jenna

    Mun viikon treeneihin kuului vaan salia ja koripalloa! En ole kuukauteen käynyt juoksemassa, mutta toi sun teksti kyllä motivoi.. Jos vaikka ensi viikolla, kun on tauko peleistä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *