Aamiainen

Aamiaisesta on tullut yksi tärkeimmistä aterioista vuosien viimeisen parin vuoden aikana. Sitä ennen en välttämättä syönyt koskaan aamiaista tai ainakin hyvin harvoin ja tuskin mitään terveellistä ainakaan. Vatsani huutaa heti aamusta ruokaa ja koska tykkään syödä aamiaisen töissä niin olen iltaisin tehnyt aamiaisen jo valmiiksi, jolloin ei tuhraannu aikaa aamulla sen tekoon. Säästyy kiireessä taas muutama minuutti. Tykkään myös syödä aamiaiseni ajan kanssa enkä kiireellä, joten töissä syöminen on senkin puolesta hyvää ajatus sillä en halua luopua pitkistä 7-8 tunnin yöunistani.

Suosikki aamiaisena koostuu maitorahkasta, vähän sokeritonta mehukeittoa, chia-siemeniä ja marjoja päälle. Pakkasesta löytyy punaherukkaa, mustikoita ja mansikoita, joita olen koko talven syönyt. Moni on ihmetellyt miten voin syödä punaherukoita koska nehän on niin happamia mutta jäisinä ne ei maistu juuri miltään vaan menevät hyvin siellä rahkan joukossa. Ensi vuonna pitää muistaa kerätä myös tyrnimarjoja ja karpaloita. Tykkään myös v’älillä ”herkutella” leivällä, jota en syö normaalisti mutta joskus vain tekee mieli pureskella kunnolla. Puurot ja munakkaat kuuluvat myös enemmän sinne viikonloppu aamuihin, jolloin jaksan panostaa enemmän.

Syömällä aamiaisen vältän lounaalla iskevän ”ahmijan” joka ahmii silmillä enemmän kuin napa vetää. Verensokerit eivät heittele niin paljon ja jaksan paremmin. Ilman aamiaista energiataso on matalalla ja työnteko tuntuu raskaalta kun on työ jossa joutuu pohtimaan asioita. On siis kaikille edunmukaista, että syön aamiaisen.:)

Mikä on teidän lemppari aamiainen? 

No Comments

  • Susanna Kajala

    Kuulostaa kyllä hyvältä sun aamiainen. Pitäiskö itsekin vaan rohkeasti syödä enemmän, jotta nälkä pysyy kauemmin poissa?!

  • Toiveettodeksi

    Mulle aamiainen on tärkein ateria päivässä 🙂 Herään ennen muita, jotta saan syödä rauhassa ja lukea päivän lehden. Mun aamiainen on lähes aina samanlainen. Maustamatonta jogurttia marjoilla (yleensä puolukoilla, joskus mustikoilla) sekä pähkinöillä ja leseillä+mehukeittoa, teetä ja jälkiuunileipä munalla+salaatti/kurkku/paprika. Hyvin lähtee päivä käyntiin ja jaksaa lounaaseen saakka 😉

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *