A-U-T-O

Nyt on pakko saada avautua asiasta nimeltä auto ja sen omistaminen. Tänään on auton omistajana ollut sellainen päivä, että olisi tehnyt mieli soittaa hinaus-auto ja pyytää ajamaan auto ensimmäiselle romuttamolle. Sen verran paljon otti päähän kun auto hyytyi työpaikan pihalle. Yrittäessäni käynnistää autoa ei kuulunut pihahdustakaan. Olisi ollut kiire kynsihuoltoon joten ei muuta kuin soittoa veljelle, että sisko on pulassa. Sain kyydin perille ja mies tuli hakemaan sieltä josta lähdettiin katsomaan mitä autolleni voi tehdä. Kaapeleilla käynnistyi joten pääsin ajamaan kohti akkukauppaa. En siis tiennyt edes, että on olemassa kauppa josta sai noin nopeaa ja hyvää palvelua. Alta puolen tunnin ja 135 euroa köyhempänä autossani oli uusi akku. Voi sitä onnen määrää kun sieltä ajelin kohti rengaskauppaa jonne olin siis muutenkin menossa tänään. Taas mahtavaa ja nopeaa palvelua. Puolisen tuntia ja 420 euroa köyhempänä oli autossani uudet kesägummit. Nyt kelpaa ajella!

Mut ei siinä vielä kaikki vaan tästähän se korjaus vyyhti vasta alkoi. Rengaskaupan tyyppi kävi vähän väliä kertomassa lisää korjattavia asioita kuten mm. takajarrupalojen olevan aivan finaalissa. Lähdin kotiin itku kurkussa. Oikeasti alkoi jo vituttaa niiden kavereiden naamat siellä rengaskaupassa. Toivottelivat vaan hauskaa päivänjatkoa lueteltuaan ensin 10 muuta asiaa jotka pitää korjata nyt heti. Sinänsä hyvä,että huomasivat mutta kun se tyyli jolla näitä tultiin sanomaan oli juurikin se,että sä oot nainen etkä tajua autoista mitään.

Kotiin päästyäni iski pienoinen paniikki sillä yhdellä autolla emme vain pärjää koska asumme 30 kilometrin päästä työpaikoistamme ja miehellä suurimmaksi osaksi reissutyö eli ei istu toimistossa joka päivä.  Meiltä ei ole bussilinjaa paikkaan jossa lapset ovat hoidossa ja sinne on kuitenkin semmoset lähemmäs 8 kilometriä matkaa. Lähimmälle bussipysäkille meiltä on 5 kilsaa ja jos bussilla lähtisin töihin niin saisin varata siihen varmaan tunnin aikaa ja pari kertaa saisi bussia ainakin vaihtaa matkalla. Tästä syystä kaksi autoa on pakko olla kun asuu maalla.  Jokatapauksessa ensi viikolla on parikin reissua Helsinkiin, joten tarvitsen autoa ja ongelmaksi koituikin se mistä saa korjaamoon ajan näin nopeasti. No ei mistään. Apua! Onneksi naapurissa asustaa korjaaja, joten ei muuta kuin viestiä hänelle ja kävin jopa näyttämässä autoa joten nyt on korjaussuunnitelma tehty. Huomenna käyn ostamassa varaosat ja viiknlopun aikana auto saadaan kuntoon. Loppu hyvin kaikki hyvin, toivon mukaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *