Alle 2 viikkoa HCR:n

Seuraavana olisi tarkoitus juosta puolimaraton Helsinki city runissa, joka häämöttää jo parin viikon päästä. En tiedä mikä siinä on mutta kilpailutilanteet saavta minut hermostumaan. Kilpailuissa on oma tunnelmansa mutta samalla itselle sana kilpailu luo jo paineita. Ennen kilpailua jännittää ja sykkeet on korkealla jo ennen lähtöä.  En osaa sanoa tottuuko kilpailutilanteisiin ajan myötä mutta vielä kilpailuita on alla sen verran vähän, että aina jännittää. Mieheni tuoma tuki ja turva viime syyskuussa ensimmäisellä maratonillani oli korvaamaton.  Oli ihan huippu hienoa saada juosta ensimmäinen maraton yhdessä parhaan ystäväni eli mieheni kanssa. Tutun ihmisen kanssa pystyi juttelemaan niitä näitä, jolloin ajatuksia sai edes hetkeksi pois juoksemisesta ja sen tuomasta tuskasta.  Juostessani jokunen viikko sitten kympin kisaa huomasin,että juoksua helpotti kun etsi edellä olevista juoksijoista itselleen niin sanotun jäniksen jonka perässä yritän pysyä. Hcr:ssa on ihan jäniksiäkin joita voi seurata, mutta toki heidät pitää ensin bongata väkijoukosta.

Helsinki city runiin olen lähdössä yksin. Puolikas on sen verran lyhyempi, että uskon selviäni sen pituisesta matkasta yksin. Olenhan juossut aiemminkin puolimaratonin josta voit lukea täältä ja tuleehan silloin tällöin juostua puolimaratonin pituisia lenkkejä muuten vain. Ennen ensimmäistä puolikasta juoksuharrastusta oli takana vasta puolisen vuotta mutta hirveä kuumotus oli päästä puolikas juoksemaan. Sain juostua puolikkaan silloin maalissa aikaan 2,5h. Tarkoitus olisi saada juostua tuosta ajasta ainakin 15 minuuttia. Mitään kunnon tavoitetta en aio tehdä vaan menen fiiliksen mukaan sillä suurin panostus on kuitenkin 22.5 juostavaan Kööpenhaminan maratoniin. En kuitenkaan aio pistää ihan leikiksi hcr:n puolikastakaan mutta en aio ottaa stressiä loppuajasta.

Olen viettänyt lepoviikkoa viime viikon koska a) aikataulut oli ihan mahdottomat treenailuun ja b) kroppa huusi lepoa.  Menin nukkumaan monena iltana jo kahdeksalta koska olin niin älyttömän väsynyt. Olen antanut kropalle lepoa ja nyt olo on paljon virkeämpi.  Aluksi kauhistutti ajatus lepoviikosta näin lähellä kisoja mutta toisaalta uskon, että nyt varmasti jaksan treenata loppuajan kovemmin ja keskittää ajatukset tuleviin kisoihin. Näillä fiiliksillä kohti uutta viikkoa.:)

Kukas muu on menossa Helsinki city runiin? Oletteko tulossa ensimmäistä kertaa vai kuulutteko Hcr:n vakiojuoksijoihin? 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *