Pähkinät juoksu eväänä

Olen pohtinut vaihtoehtoja eväiksi pitkille juoksulenkeille ja juoksukisoihin.  Olen kolunnut kauppoja, blogeja, artikkeleita ja internetiä.  Koska tavaramäärä on rajallinen jonka voi mukaan juostessa ottaa, on mietittävä tarkkaan mistä saa tarpeeksi energiaa juoksemiseen. Lyhyillä alle 20 kilometrin lenkeillä ei tarvitse miettiä syömisiä lenkin aikana mutta siitä pidemmillä voi jo tarvita jotain huikopalaa jos on lähtenyt esimerkiksi kevyemmän aamupalan jälkeen lenkille.  On kamalaa juosta jos energiat on loppu, sillä se tuntuu siltä kuin juoksisi päin seinää ja kun seinä on tullut vastaan niin loppu matka on täyttä tuskaa. Siitä ei pääse yli eikä ali ja keskeyttäminenkään ei taida olla kovin hyvä vaihtoehto, jolloin muuta vaihtoehtoa ei ole kuin tuskailla loppu lenkki. Tämän kantapään kautta oppineena suosin pitkillä lenkeillä jotain evästä.
Useimmiten otan lenkille mukaan energiageelejä mutta jos totta puhutaan niin eihän ne kovin hyviä maultaan ole.  Energiapatukat taas ovat monesti liian isoja taskuihin tai flipbeltin kaltaiseen ”roinavyöhön”, jonne saa siis sullottua kaiken omaisuuden mitä lenkillä tarvitaan.  Haluan vielä huomauttaa, että nämä sopivat minulle mutta jollekin toiselle voi sopia ihan muut energianlähteet ja jokainen tietää itse, tarvitseeko minkä pituiselle lenkille lisäenergiaa. 
Halusin siis löytää sopivan kokoisen energianlähteen ja nämä Monarchin pienet makusekoitukset olivat todellinen löytö, sillä söpöt pakkaukset on helppo sujauttaa taskuun tai flipbeltiin tms.  Rakastan taateleita ja tuo yhdistelmä saksanpähkinää ja taateleita on super hyvä. Taatelit ovat myös hyvä energianlähde lenkillä niiden hiilihydraattikoostumuksen ja energiantiheyden ansiosta. Toki taateleita kannattaa kokeilla ihan kotioloissa ensiksi sillä taateleiden sisältämä kuitu voi vääntää herkän vatsan sekaisin, jolloin kiität, että wc on lähellä.   Karpalo-manteli yhdistelmä ei ollut huono sekään ja ne hävisivät suuhun ihan yhtä nopeasti kuin taatelit ja saksanpähkinät.  

Nämä luomu supereväät ovat vilahtaneet myös instassani ja saivat kiitosta mieheltänikin. Soijapavut olivat minulle täysin uusi tuttavuus ja yllätyin niiden mausta. Nehän ovat hyviä ja sopivat loistavasti yhteen siemenien kanssa antaen hauskan suutuntuman. Supereväät ovat suunniteltu otettavaksi mukaan juurikin pidemmällä päiväretkelle ja soveltuvat näin ollen myös hyvin juoksulenkille.  Itse napostelin niitä pihalla auringon oton lomassa ja täytyy myöntää, että kyllä vaan maistuivat hyvin ihan niinkin. 🙂 

Tuotteet sain blogin kautta oltuani itse yhteydessä Monarchiin kysyäkseni tuotteista.  En kehu tuotteita vain siksi, että olen saanut ne. Arvostan suomalaisuutta ja hyvää makua tuotteissa. Plussana tuotteissa pienet pakkaukset, jolloin saan näitä otettua mukaan lenkeille ja saan sen hyödyn näistä jota olen etsinyt.  Jos niin hyvin käy, että arpaonni suosii meitä Vaarojen maratonin lippujen kanssa niin näitä tulen taatusti ostamaan mukaan sillä 87 kilometrin matkaa ei mennä pelkän urheilujuoman varassa. 
Otatteko te eväitä pitkille lenkeille tai koviin treeneihin mukaan?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *