Kaipaatko innostusta ja lisää motivaatiota treenaamiseen?

Paita Nike (saatu) / Housut Branda / Lenkkarit Nike

Itselle ainakin aika usein käy niin, että yksinään treenaaminen alkaa tökkimään vastaan tietyin väliajoin. Osan aikaa voi mennä hyvin ja motivaatio olla ihan huipussaan, mutta kun motivaatio alkaa hiipumaan niin treenimäärät vähenee olemattomiin. Siksi on hyvä syy liittyä johonkin treeniporukkaan ja niitähän on vaikka kuinka paljon. Jokaiselle lajille löytyy omat porukkansa, josta varmasti saa boostia omaankin tekemiseen.  Olen ollut super tyytyväinen Vauhtisammakon juoksukouluun ja oikein odotan taas syksyn kauden alkavan (alkaa tosin vasta 20.9) koska niitä treenejä ei vain voita mikään.  Se porukan yhteishenki on ihan uskomaton ja ohjaajat jaksavat aina vain tsempata juoksemaan kovemmin.  Juoksukouluja ym juoksuun liittyviä harrasteporukoita- ja yhteisöjä on paljon, joten jos juoksusta tykkää niin ei muuta kuin internetin syövereihin googlettamaan mistä löytyy sinulle lähin treeniporukka.

Takomorunners on uusi yhteisö, joka kerää kaikki juoksua rakastavat ihmiset yhteen. Käyhän katsomassa täältä miten sinäkin voit ryhtyä ryhtyä Takomorunners urheilijaksi. Itse lähdin Takomorunnersiin päästäkseni mukaan erilaisiin tapahtumiin, yhteislenkkeihin ja toivottavasti saan tutustua moniin uusiin ihmisiin tämän projektin tiimoilta.  3.7 juostaan ensimmäiset yhteislenkit ympäri Suomea ja paikkakunnat voit käydä katsomassa täältä ja jos et löydä yhteislenkkiä sinun paikkakunnaltasi niin voit ilmoittautua lenkin vetäjäksi.

Harrastuksesta ei tosiaan kannata luopua vain siksi, että luulee olevansa yksin omien motivaatio tuskiensa kanssa. Ehei, niitä tulee kaikille ihan varmasti ja silloin on suuresti hyötyä kun joku muu tsemppaa sinua jatkamaan tai tulee kanssasi treenaamaan. Tylsyys kuuluu elämän realiteetteihin joten on sanomattakin selvää, että aina ei jaksa eikä viitsi eikä huvita. Mutta se, että ei koskaan huvita pistää miettimään onko kyseinen harrastus ittenkään se sinun juttusi. Olisiko joku muu tekeminen mielekkäämpää ja jaksaisitko silloin tehdä enemmän asioita harrastuksesi eteen? Harrastamisesta on hyötyä myös oman hyvinvoinnin ja terveyden lisäksi sosiaalinen kanssakäyminen. Kun johonkin harrastukseen hurahtaa niin silloin kun kiva jutella tekemisestä saman henkisten kanssa sillä kaverit voivat kyllästyä kuuntelemaan ainaista hehkutusta miten hyvin treenit kulki.   Yhteisessä treeniporukassa on myös mukava vaihtaa treenivinkkejä ja pohtia parempia varusteista yms. 

Haastankin sinut pohtimaan mikä on se sinun juttusi. 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *