Tura run 2016

Eilen siis juostiin Sannan, Jeninan ja Milkan kanssa Eurassa Tura run-nimisessä maastojuoksutapahtumassa, jonne olimme saaneet ilmaisen osallistumisen yhteistyössä Takomorunnersin ja Tura runin kanssa. Kyseessä on vielä aika pieni tapahtuma mutta uskon kyllä suosion kasvavan, sillä olihan se nyt ihan super hauskaa.  Pienessä maalaispitäjässä Terästyö T. Salmisen pihalla järjestettävä tapahtumaa tarjoaa todellista haastetta. Jos ei pelkää mutaa, vettä eikä metsää niin tämä kilpailu on kuin tehty sinulle. Paikan päälle oli saapunut 130 innokasta juoksijaa ja osa varsinkin hupisarjaan osallistujista olivat pistäneet parastaan pukeutuessaan kuten meidänkin poppoo. Tyllihameissa ei ollut muuta huonoa kuin,että ne niistä jäi kiinni jokaiseen oksaan ja hameet olivatkin maaliin tultaessa laahusmallia.

Kisassa oli kilpasarjat 5 km, 10  km  sekä viesti ja 5 km:n hupisarja, jossa me olimme mukana. Oli kyllä niin hauska tapahtuma, joka jää kyllä ikuisesti mieleen. Tosikkona tuonne reitille ei voinut lähteä vaan sinne lähdettiin pitämään hauskaa ja ainakin omasta puolesta voin  todeta, että mulla todellakin oli hauskaa koko viiden kilometrin matkan ajan. Koska olin kisoissa ensimmäistä kertaa niin reitti tulisi olemaan se jännin osuus. Esteitä olivat keksineen matkan varrelle yhdeksän kappaletta.

Ensimmäisenä esteenä oli traktorin sisäkumirenkaat, joita oli suhteellisen pitkälle matkalle laitettu ja niitä oli paljon. Ei voinut hyppiä renkaalta toiselle vaan joutui tekemään töitä päästäkseen eteenpäin.

Toisena esteenä sähköpaimenet. Tätä pelkäsin eniten mutta este ei ollutkaan kovin paha.

Sitten matka jatkoi tukkikasan yli kohti telinettä.

Telineiden jälkeen seikkailtiin metsässä jonkin aikaa kunnes tulimme neljännelle esteelle eli auton renkaille.

Oja oli viidentenä esteenä ja sehän oikeasti tarkoitti sitä,että mennään sinne ojaan ja voin kertoa,että vesi oli todella kylmää!!Paikoitellen myös syvää kun sattui olemaan ojassa kuoppa tms. Mutta ojan voi ajatella myös viilentävänä elementtinä sillä keli oli kuitenkin kuuma.

Ennen kuudetta estettä sai jonkin aikaa kuivatella tossujaan. Kuramato offroad oli kuudes este. Ja sehän tarkoittaa, että OJAAN MENNÄÄN TAAS!

Kivikkoista metsää ja mutaa oli tiedossa seuraavana esteenä.

Kahdeksantena esteenä pääsimme mm. kummitustaloon ja pääsimme tutustumaan peikkoihin sekä ryömimään läpi luolan.

Viimeinen este eli telineet olivat minulle vähän too much ja skippasin sen. Hupisarjassa esteitä sai ohittaa mutta kilpasarjoissa oli pakko kiertää kaikki esteet tai muuten tuli hylätyksi. Mä en tykkään korkeista paikoista ja tyllihameen kanssa kiipeäminen oli ehkä hieman liian hasardia mulle.

Yhdeksäs este kuitenkin vielä jatkui telineiden jälkeenkin, jolloin vuorossa oli vaahtoeste. Kuulostaa aika kivalta eikö vain?! Varsinkin kun tämänkin voi hissutella menemään ihan rauhassa tai vaikka sukeltaa vaahdon joukkoon kuten Milka teki. 🙂 Hankalaa vaan tuo näkeminen kun silmät on vaahdossa, joten pientä puhdistusoperaatiota suorittivat.

Vaahdon jälkeen kaikki hauskuus ei loppunutkaan vaan vielä yksi kaiken kruunaava este. Ryömiminen pressun alta. Voitte vaan arvata miltä Milka näytti tullessaan ulos toisesta päästä? 😀

Loppumatka menikin kevyesti ilman esteitä. Takomorunnersin super sometiimi on maalissa.

Miltä kuulosti Tura run? Olisitteko te valmiita lähtemään moiseen tapahtumaan? 🙂

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *