Ystäväni

Olemme tunteneet vuodesta 2003 ja aluksi luulin sinua ihan mukavaksi. En oikein tiennyt alkuun mitä tuleman pitkään tutustuessani sinuun. Et ole tehnyt elämästäni helppoa mutta olet osa minua. Olen vuosien varrella oppinut asennoitumaan asioihin eritavoilla ja kaikki ei tulekaan enää niin suurina yllätyksinä.

Kuten kaikissa suhteissa myös meillä on ylä-ja alamäkiä. Mielialani vaihtelee kanssasi kuin olisin vuoristoradassa. Hyvät hetket ovat ihania ja huonoina hetkinä vauhtia saa hakea maapallon keskipisteeltä asti. Aina en jaksaisi sitä mutta minkäs teet. Saat välillä oloni tuntumaan kuin olisi tulossa hulluksi mutta hetkessä olo on jo ohi.  Useimmiten minusta tuntuu siltä, että olisi parempi jos en olisi koskaan tutustunutkaan sinuun.

——————–

 Pimeyden laskeuduttua toden teolla Suomeen talven tultua, on ystäväni kilpirauhasen vajaatoiminta taas herättänyt kaikenlaisia tuntemuksia. Voisin nukkua 24/7 ja olen myös 24/7 pahalla päällä. Kaikki asiat ärsyttää ja lähes älyttömän pienetkin asiat saavat verisuoneni pullistumaan ulos päästäni.  On vaikeaa hallita tarpeeksi isoa ärsytystilaa, jolloin on oikeasti vain parempi mennä nukkumaan, jotta en loukkaa perhettäni huonolla käytöksellä. Olo on suurimman osan vuodesta ihan jees mutta olen huomannut, että marras-joulukuu on ne pahimmat kuukaudet vuodessa, jolloin kaikki tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta ja mistään ei tahdo tulla mitään. Stressaannun kaikesta vaikka ei ehkä olisikaan mitään stressattavaa ja saan pikku asioista tehtyä härän kokoisen ongelman. Väsymys on jotain ihan älytöntä. Voisin vain nukkua.

Ihosta paistaa läpi myös stressin määrä  sekä auringon puute ja tottakai se harmittaa, sillä eihän kukaan yli 30-vuotias halua näyttää siltä kuin olisi teini-ikäinen. Hehku kasvoilta hävisi kuin tuhka tuuleen auringon mentyä ”talviunille”. Yritän piristää oloani ihanilla kauneudenhoitotuotteilla joista Lumenen erilaiset kosteuttavat ja rauhoittavat naamiot ovat olleet ihan ykkösiä. Lääkityksestä huolimatta olotila on kaikkea muuta kuin normaali. Vaikka tiedän oireiden aiheuttajan niin ei se tee olostani yhtään sen mukavampaa. Muutaman kuukauden päästä voin taas nauraa tällekin postaukselle kun olotila on parempi mutta nyt ei naurata.

Kilpirauhanen vaikuttaa hormonitoiminnallaan moneen asiaan meissä ihmisissä ja aiheuttaa siksi niin monenlaisia oireita.  Netti on pullollaan eri ihmisten kertomuksia oireistaan ja ihan kaikkea en minäkään usko kilpirauhasen vajaa-tai liikatoiminnan aiheuttavan vaikka hormonitoiminnallisista sairauksista onkin kyse. Me ihmiset olemme myös kaikki erilaiia ja koemme asiat eri tavalla. Se mikä minulle on vähän yöunta voi riittää toiselle vielä hyvinkin vaikka ns. kärsimmekin samasta sairaudesta. Eniten kaipaan lisää pirteyttä. Mikään ei ole niin raskasta kuin se,että mikän unimäärä ei riitä. Vuorokaudessa ei yksinkertaisesti ole riittävästi tunteja kunnon yöuniin, työssäkäyntiin ja arjen pyörittämiseen.  Haluan oman energisen itseni takaisin enkä ryvetä ärsytyksessä!

No Comments

  • Henni

    Eilen mietin, että pitäisikö tarkistuttaa arvot, koska väsyttää tolkuttomasti ilman selvää syytä! Eihän tämä pimein ajanjakso mitenkään kovin mieleinen ole, muttei se myöskään ole koskaan erityisesti minuun vaikuttanut. Kilpirauhasen vt itselleni uudehko "ystävä" lääkittynä, oireet kyllä oli jo pidempään. Tammikuussako tämä alkaa helpottamaan😁?

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *