Kotirataultra 26.2.2017

Kuka on valmis ottamaan haasteen vastaan keskellä talvea?  🙂

Kotirataultra on omatoiminen kisa joka käydään nyt jo 27. kerran kansainvälisenä ja 26. kerran Suomessa. Homman ideana on juosta 50km juuri siellä missä sinä haluat, juuri sinun lempireittiäsi ja lähtö on juuri siihen aikaan kun se sinulle parhaiten sopii. Jos välillä alkaa askel painamaan, niin voit kävästä vaikka saunassa, ja palata sitten taas juoksemaan.

Säännöt yksinkertaisuudessaan:
1. Juokse tai kävele 50 km jompana kumpana tai molempina kilpailupäivinä. Suorituksen tulee alkaa ja päättyä ko. vuorokauden aikana.
2. Matkan mittaus ja ajanotto ovat omalla vastuullasi.
3. Tapahtuma on tietenkin ilmainen.
4. Ilmoita tuloksesi sekunnin tarkkuudella 15.3. mennessä 26.2. juostu tulos, mieluiten mahdollisimman pian juoksun jälkeen. Mikäli ilmoitat useita tuloksia samalla, niin tuloksen lähettämisen jälkeen paina selaimen Takaisin -nappia, muuta muuttuneet tiedot ja lähetä lomake uudestaan. Kaikkia tietoja ei siis tarvitse kirjoittaa aina uudestaan kun ne ovat jo lomakkeessa valmiina.
5. Kerro muutamalla sanalla juoksustasi: reitistä, säätilasta, tunnelmista jne.

Miten tämä sitten käytännössä toimii? Eli juoksun tulee alkaa aikaisintaan klo. 00.00 ja päättyä viimeistään klo. 24.00. Aikaa on siis 24h. Kello lähtee käyntiin kun aloitat juoksun ja pysähtyy kun tulet maaliin. Välillä voit pitää taukoja tai nukkua vaikka päiväunet jos siltä tuntuu.  Tuloksiin ilmoitetaan kokonaisaika.

Talvi on juuri sitä aikaa jolloin harjottelu saattaa jäädä paljon vähemmäksi kuin mitä on suunniteltu. Kotirataultra on varsin näppärä tapahtuma testata sitä omaa kuntoa. Tapahtuma on joka vuosi samaan aikaan, joten vertailu edelliseen vuoteen onnistuu loistavasti. Matkana on 50km tai 25km jotka molemmat kertoo hyvin mikä se peruskestävyyden taso on juuri sillä hetkellä. Harjoittelukin on vähän mielekkäämpää kun on joku tavoite lähellä jota varten pitää raahat ittensä ulkoilemaan.
Mikäli haluaisit osallistua Kotirataultraan, mutta 50km tuntuu liian pitkältä matkalta niin voit juosta myös puolikkaan. Säännöt ovat samat kuin varsinaisessa Kotirataultrassa. 25km on myös aivan erillinen ”kilpailu” jonka ainoa tarkoitus on tarjota useammalle mahdollisuus Kotirataultran kaltaiseen juoksutapahtumaan. Kotiratajuoksun tulokset julkaistaan Kotirataultran tulosten yhteydessä omassa listassaan.

Muut matkat, päivää aikasemmin tai myöhemmin juostut tulokset päätyvät tuloksissa kohtaan Muut.
Tulokset ja tarinat voit lähettää sivustolle tästä linkistä aukeavan lomakkeen avulla. Tulokset ja tarinat päivittyvät sivulle siinä järjestyksessä jossa ne saan. Pientä viivettä saattaa ilmetä kun pitää töissäkin käydä yms. Erityisen iloinen yllätys olisi kaikki kuvamateriaali jonka pystyt lähettämään. Jos käytät Instagramissa hastagia # YTRUN2017 tulevat kuvat tuloslistaan.

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *