Täytetyt papaijat

Törmäsin kaupan hedelmäosastolla papaijaan joka on minulle vieras hedelmä.Toki teidän, että sellainen hedelmä on olemassa mutta en ole juurikaan syönyt sitä missään saati ikinä ostanut kaupasta.  Nyt kun sellaisen kaupasta löysin niin oli vielä keksittävä miten sitä syödään ja mitä siitä voi valmistaa. Tiesittekö, että papaija sisältää paljon A- ja C-vitamiinia ja ehkäisee tulehduksia, parantaa ruuansulatusta ja nopeuttaa urheiluvammojen parantumista?

Rosoisen ulkokuoren sisältä paljastuu hyvänmakuinen hedelmäliha ja suuri määrä siemeniä, joiden maku muistuttaa maustepippuria ja niitä voidaan hyödyntää esimerkiksi liian  maustamisessa. Koska hedelmät tuodaan Suomeen raakana niin kaupasta kannattaa valita ehyt kuorisia ja antaa niiden kypsyä lisää kotona.  Kypsyessään papaijan vihreä kuori hiukan kellastuu ja voi muuttua jopa punertavaksi.

Papaija kestää hyvin kuumentamista, joten halusin tehdä ostamastani hedelmästä kunnon ruokaa enkä jälkiruokaa, jossa useimmiten törmää papaijaan. Koska halusin myös hyödyntää papaijan kuoret niin täytetyt papaijat oli paras resepti jonka löysin. Rakastan täytettyjä paprikoita mutta paprika on alkanut aiheuttamaan kamalia närästyskohtauksia, joten tämä käy hyvin vaihtoehtoiseksi ruuaksi.

TÄYTETYT PAPAIJAT
2 kypsää papaijaa
Jauhelihaa/Kanaa
Sipulia
Kasviksia oman maun mukaan
 Yrttejä
Juustoraastetta tai tuorejuustoa 
Poista ensin papaijan siemenet ja ota hedelmäliha erikseen. Paista jauheliha/kana/kasvikset riippuen siitä mitä haluat sinne laittaa. Lisää hedelmäliha joukkoon.  Jatka paistamista vielä hetken, että hedelmäliha pehmenee. Täytä papaijan kuoret ja paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

No Comments

  • Sini /luontoloinen

    Hei täytetyt papaijat, aivan mahtava idea! Tämä menee kyllä testiin. 🙂 Olen ollut aikoinaan tölkkipapaijan suurkuluttaja, mutta nykyään sitä ei jostain syystä enää saa. Onneksi noita tuorepapaijoja on alkanut näkyä kaupoissa vähän enemmän.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *