Garmin forerunner 230

Olen hifistelijä mitä tulee juoksemiseen. Tykkään katsoa juoksun jälkeen statistiikkaa juoksustani ja vertailla juoksuja keskenään. Olen kiinnostunut näkemään kehityksen juoksemissani lenkeissä ja statistiikka mahdollistaa tämän.

Olen suunnilleen vuoden verran käyttänyt treeneissäni Garminin Forerunner 230 urheilukelloa joka on ollut kyllä hyvin tarpeellinen väline minulla lenkeillä. Vauhtilenkeillä  ja vetoja juostessa katson sykkeitä ja vauhtia, jonka saa hyvin näkymään kellotauluun. Pitkiksillä en juurikaan katso muuta kuin kulutettua aikaa tai matkaa, välillä katson vasta kotiin tultuani kuljetun matkan kilometrit. Ilman kelloa en osaa lähteä juoksemaan mutta aina en välttämättä katso sitä koko lenkin aikana kertaakaan. Katson vasta kotona lenkin jälkeen tietokoneelta statistiikkaa ja kirjoittelen muistiinpanoja juoksusta.

Se mistä tykkään Forerunner 230:ssa on sen keveys. Kelloa ei juurikaan tunne ranteessa ja on sen verran pienikin, että ei haittaa juostessa. Keveyden lisäksi plussaa saa iso näyttö, johon saa halutessaan näkymään kaikki tarpeellinen fakta. Sisärata ja juoksumatto ominaisuus toimii hyvin sisäisen kiihtyvyysmittarin avulla joka tallentaa matka-ja vauhtitiedot ilman, että pitäisi olla erillinen jalka-anturi. Koska juoksen jonkin verrankin matolla niin tämä on ollut todella positiivinen asia kellossani.  Miinusta antaisin vain siitä, että kellossa on vain muutamia toimintoja kuten juoksu, sisäjuoksu, pyöräily ja muut.  Koska tykkään myös jaotella kaikki juoksuni niin haluaisi myös pystyä erottelemaan maastojuoksut yms.

Se mistä täytyy myös mainita on hyvä sijainnin paikantaminen. Vaarojen maratonilla Kolin metsissä ei missään vaiheessa hävinnyt paikannus. Myös ihan näillä lähimetsien lenkeillä on gps-pysynyt mukava kun taas esimerkiksi Sportstracker ei pysy matkassa mukana. Alla olevat kuvat ovat Vaarojen maratonilta, joista näkee vähän osviittaa siitä mitä tietoja kello on kerännyt juoksusta.

Kelloon pystyy lataamaan harjoituksia ja harjoitusohjelmia Garmin Connectista. Connect IQ-kaupasta saa myös mukautettua tietokenttiä sekä ladata kellotauluja, widgetejä sekä sovelluksia maksutta. Itse olen käynyt mukauttamassa kelloa enemmän oman näköiseksi ja ladannut itselleni tarpeellisia sovelluksia jonka jälkeen kello ei tunnu vain kellolta vaan enemmän hyödylliseltä urheiluvälineeltä.  Kellohan toimii myös aktiivisuusrannekkeena, joka laskee siis askeleita ja kaloreita sekä muistuttaa liikkumaan jos on ollut yli tunnin paikoillaan.

Onko teillä minkä merkkisiä urheilukelloja? Ootteko tykänneet vai kaipaisitteko jotain lisäominaisuutta?

No Comments

  • Jenni

    Mulla on Tomtom runner gardio käytössä. Ihan kiva peruskello juoksuun.:) Olen tykännyt muuten, mutta nyt kaipailisin ominaisuutta, että voisi ladata polkujuoksureittejä kelloon. Niitä lenkkejä on mahdoton suunnitella etukäteen uusissa maastoissa, jos ei ennestään tiedä missä polut menee. Ei ole silleen iso juttu, mutta jos nyt ostaisin uuden kellon niin varmasti tämä karttaominaisuus olisi oltava. Muuten tosi hyvä kello ollut ja plussaa, kun mittaa sykkeen ranteesta. Tykkään tosi paljon katsoa tietoja lenkin aikana ja jälkikäteen sekä vertailla tilastoja juoksuistani.:) Sykkeitä seuraan aika paljon ainakin peruskestävyyslenkeillä, koska nyt on vielä vaikea pitää ne tarpeeksi matalana ilman kelloa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *