Kahvista teehen ja maidosta manteliin

Voihan vatsa! Söin pari viikkoa sitten Turussa ihan hyvässäkin ravintolassa gluteenittoman pasta-annoksen,  jonka jälkeen vatsastani on tullut iso murhe. Kaikesta aiheutuu vatsakipua mitä suuhunsa laittaa ja olen joutunut siihen tilanteeseen etten uskalla oikein syödä mitään. Töissä pyrin syömään normaalin lounaan katsoen tietenkin, että ruoka on gluteenitonta mutta seuraava ruokailu on kotona illalla. Tämä ei pidemmän päälle tule toimimaan eikä varsinkaan treenipäivinä. Nyt on ollut niin totaalisen kiireitä päiviä ettei ole tarvinnut miettiä millä voimilla menisin juoksemaan mutta jossain vaiheessa tämäkin tulee auttamatta olemaan iso ongelma.

Tämän hetkinen tilanne on se, että koko kroppa on ihan ihme tilassa ja lähinnä kaikki siinä mättää enkä osaa sanoa mikä on perimmäinen aiheuttaja. Kerroin joskus aiemmin sairastavani kilpirauhasen vajaatoimintaa ja olotila oli sillä hetkellä väsynyt.  Jotain kuitenkin on tapahtunut kropassa sillä kilpirauhanen on siirtynyt liikatoiminnan puolelle. No lääkitystä muutettiin ja toivotaan, että olotila helpottuu sillä jatkuva sydämentykytys ja duracell-pupu olotila ei myöskään ole pidemmän päälle kivaa tai sanotaan, että se on raskasta. Jokatapauksessa lääkäri ei ollut halukas tutkimaan asiaa sen kummemmin joten annoin asian olla. Nyt kun vatsavaivat liittyivät tähän myös niin täytyy myöntää, että alan huolestua.

Mutta siirrytään siis alkuperäiseen postaus aiheeseen kaiken alkupaasauksen jälkeen. Vatsavaivojen takia olen siis joutunut tekemään muutoksia ruokavaliooni ja muutokset ovat ihan hyviä.  Kahvista jouduin luopumaan ensimmäisenä ja sen tilalle on tullut tee, jota vatsa tuntuu kestävän hyvin. Työpäivän aikana olen aiemmin juonut kahvia valtavat määrät ja nyt tulee juotua teetä sekä vettä. Se mikä teessä viehättää on eri tee maut. On mukavampi juoda työpäivän aikana eri teelaatuja kuin esimerkiksi samaa kahviautomaatin kahvia koko päivä. Vatsa tykkää selkeästi tästä muutoksesta!

Toinen muutos on tapahtunut maidon saralla, josta olen siirtynyt mantelimaitoon. Olen käyttänyt maitoa lähinnä tuorepuurossa ja tuo on helppo korvata hyvällä mantelimaidolla tai kookosmaidolla, joka myös on yksi suosikkini. Rakastan kaikkea missä on kookosta! Mantelimaito antaa tuorepuuroon itseasiassa paremman maun kuin tavallinen maito, joten tästäkin muutoksesta olen ihan tyytyväinen.

P.S Suosittelen lukaisemaan ensimmäisessä kuvassa olevan kirjan Vatsan viisaus ja suoliston salat- David Jonsson.  Minulle kirja tarjosi paljon apua vatsakivun ollessa pahana ja nopeasti piti keksiä ruoka-aineita jotka saattavat rauhoittaa vatsaa!

No Comments

  • ☆Saga☆

    Mulla on kans ollut ihme mahakipuilua ja pahoinvointia, ja sen seurauksena itte on tullu jätettyä maitotuotteita urakalla pois, ja on kyl helpottanut 🙂 Pelotti aika paljon kyl et jos ois jatkunu, ni ois pitänyt karsia sit viljatkin pois, ja se ois ollu tällaselle pullanmätystäjälle aika iso askel :'D
    Ihanat kuvat muuten <3

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *