Yksi vuosi lisää mittariin

Täytin tänään vuosia. Iän merkitys menettää yllättävästi merkitystä vuosi vuodelta. Sen jälkeen kun täytti 18 ja sai ajokortin elämä avautui ihan uutena ja yllättävänä. Vielä 18 ikävuoden jälkeenkin elämässä on pysynyt jännitystä siihen saakka kunnes on päässyt kaikkiin yökerhoihin. Siihen aikaan kun kaikki alkoi olla jo mahdollista tehdä itse niin kummasti jännitys oli hävinnyt. Aikuistumisen kynnyksellä sitä alkoi enemmänkin odottaa löytävänsä elämänsä miehen jonka kanssa jakaa loppuelämä. Kun sekin kummajainen löytyi elämääni joka haluaa viettää minun kanssani loppuelämän niin odotukset lapsista, avioliitosta ja omasta kodista valloittivat mielen. Mitäs sitten kun sinulla on jo kaikki mistä olet haaveillut? Sitten alkaa vasta se itse eläminen. 

Kolmenkympin jälkeen ei ala alamäki vaan ylämäki. Ylämäki kohti sitä mitä itse haluan olla. Nyt on minun aikani toteuttaa itseäni ja huolehtia itsestäni. Lapset kasvavat ja pärjäävät vuosi vuodelta paremmin yksinään (toki eivät vielä muutamiin vuosiin) mutta nopeasti sitä mennään kohti sitä hetkeä kun äidin seura ei kelpaa enää. Ihan kuten seurustelun alkuaikoina niin sitä yhteistä aikaa kohti miehen kanssa tässä taas mennään.

Sen olen huomannut, että mitä vanhemmaksi sitä tulee sen tärkeämmäksi oma aika tulee. Sitä mieluummin kääriytyy sohvalle peiton alle lukemaan kirjaa tai katsomaan lempiohjelmaa kuin suuntaa drinkille kaverin kanssa  kaupungille. Ystäviäkin haluan nähdä (ihan niin seniili en vielä ole, että pärjäisin ilman rakkaita ystäviä) mutta tässä täydessä arjen hälinässä sitä huomaa kaipaavansa enemmän rauhaa.  Vielä tulee sekin aika elämässäni kun ystävien kanssa vietetään enemmän aikaa mutta nyt on tämän aikakauden aika. En ole siis teitä ihania ystäviä hylännyt!

Itsevarmuus ja itsensä hyväksyminen on kasvanut mitä vanhemmaksi tulee. Sitä ei enää jaksa olla niin kriittinen itseään kohtaan koska sen on jo hyväksynyt ettei tämä kroppa itsellään muuksi muutu. Se vaatii treeniä ja itsehillintää syömisten kanssa.  Olen  vuosien saatossa oppinut luottamaan itseeni ja tiedän osaavani tehdä asioita hyvin.  Enää en vain usko siihen vaan tiedän, että minä olen hyvä monessakin asiassa.  Itsevarmuus näkyy nykyään myös siinä, että uskaltaudun heittäytyä mukaan vähän kaikkeen. Uskon kyllä, että blogin pitämisellä on ollut iso merkitys tähän asiaan. Itsensä esille tuominen kuuluu tähän hommaan, ja jos haluaa menestyä on osattava edustaa.

Pidän itseäni vielä nuorena vaikka ikää jo yli kolmenkympin. Nuorekkuus tuntuu muotoutuvan katsojan silmissä ja mitä vanhemmaksi itse tulee sen vanhempia alkaa pitämään nuorina.  Ei olekaan enää täysin selvää, että neljäkymppinen olisi vanha ja kuusikymppinen olisi jo toinen jalka haudassa.

Mitä mieltä olette,  onko iällä merkitystä? 

Kuva Ellen Kivistö

No Comments

  • Riikka

    Paljon onnea! Ja hauska sattuma, julkaisin just vähän samantapaisen postauksen 😉 Mulla tosin ei ole vielä kaikkea mistä olen haaveillut (mm. lapsia..), mutta ehkä niidenkin asioiden aika vielä tulee. Mä ainakin aion elää just nyt ja haluan aina elää täysillä ja huolehtia itsestä riippumatta siitä, mikä elämäntilanne milloinkin on.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *