Konmaritus

Olen aina arvostanut asunnossa siisteyttä, kodikkuutta ja kaunista sisustusta. Inhoan ylimääräistä tavaraa ja sellaista täyteen ahdattua asuntoa jolta meidän koti tällä hetkellä ikävä kyllä näyttää vaikka huonekaluja ei ole paljon. Syy tavarapaljouteen löytyy lapsista. Heillä on omakin huone mut kas kummaa kun ne lelut itsestään hiipivät alakertaan mutta ei ikinä takaisin yläkertaan.

Tässä kun on viikon viettänyt kotona tehden mitään niin on alkanut ahdistamaan nurkat todenteolla. Täytyy ottaa puuhaksi käydä läpi kaikki laatikostot sekä kaapit ja hävittää niistä kaikki ylimääräinen roina. Saisi enemmän tilaa ja siisteyttä, jota kaipaan nyt yltiöimäisen paljon. Ei kannata kertoa lapsille mutta aion käydä myös heidän huoneensa lelulaatikot läpi, sillä niihin jos jonnekin on kertynyt kaikkea turhaa ja rikkinäisiä leluja. Koitan käydä laatikot säännöllisesti läpi mutta viime kerrasta on taas aikaa vierähtänyt ihan liian paljon.

Aamuisin meikkilaatikkoa tuijottaessani olen myös miettinyt miten paljon turhia meikkejä siellä on, joita en ole käyttänyt pitkään aikaan tai eivät muutoin vain ole aiheuttaneet ihastusta. Puolikkaita rasvapurnukoita on myös jäänyt hyllylle odottamaan parempaa käyttöä, jota ei koskaan tullut.

Se mikä keittiönkaapeissa ihastuttaa on käyttötavaran kulutus. Meidän kaappeihin harvemmin jää puolikkaita jauhopusseja joista olisi mennyt päiväykset vaan kaikki käytetään aina loppuun. Jos olen ostanut jotain erilaista esimerkiksi jonkin kastikepurkin tms. ja todennut jo ensimmäisellä syöntikerralla, ettei siitä tullut hittiä niin heitän sen roskikseen. Tiedän, ettei sille tule sitä parempaa hetkeä, jolloin kaikki muka tykkäisivätkin siitä.

Miksi sitten tämä ei toteudu kaiken muun tavaran kanssa? Suhteessa mielestäni moni muu tavara maksaa sen verran paljon enemmän, etten raaski heittää heti pois esimerkiksi päivävoidetta, joka ei kuitenkaan sopinut iholleni. Monesti tosin luovutan ne eteenpäin äidilleni ja jos ne eivät sovi hänellekään niin heittäköön roskiin. Yritän aina miettiä tarkkaan ennen kuin ostan mitään mutta joskus tulee ostettua huteja ja varsinkin naamarasvojen kanssa sillä ihoni on todella omalaatuinen.

Tykkään kun kaikki paperit on laatikoissa tiptop, jotta löydän aina tarvitsemani asiat. Minulla oli joskus ennen lapsia (kun vielä jaksoin tehdä jotain ylimääräistä) niin kansiossa kaikki asiakirjat järjestyksessä, mutta nyt ne on lähinnä siellä sun täällä ja löytääkseen jonkun tärkeän paperin niin sitä saa etsiä vähintään kolmesta laatikostosta vaikka kuinka aina sinne laittaessa ajatteln,että täältä se nyt ainakin löytyy.  Ei vaan löydy kun ei muista mihin laatikostoon laitoin.

Aikomuksena on saada taas asunto kuntoon laatikostoja myöden. Taitaa olla ilmassa kevään tuomaa sisustus- ja siivousintoa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *