Treeniviikko 15

Ihana viikko takana ja parasta tässä on se, että vielä huomennakin on vapaapäivä.  Olen ehtinyt pääsiäisen pyhinä tekemään vaikka mitä ja siinä sivussa vähän urheilemaankin.  Säät eivät ole olleet lämpimät mutta sitäkin raikkaammat ja happirikasta. On ollut hassua katsoa ikkunasta ulos kun aurinko paistaa ja kun herää päikkäreiltä niin lunta tupruttaa ja maa on valkoinen. Ei uskoisi, että mennään kohti kesää kun lunta on tullut harva se päivä ja on ollut kylmä jopa päivisin. Valoisuus on sitä vastoin ihanaa ja niin piristävää. Aamuisin on ollut ihan mahtavaa herätä ennen lapsia, keittää kuppi kahvia ja vaan nautiskella.

Sitten niihin treeneihin. Olisin halunnut ehtiä tekemään vielä lihaskuntoakin mutta lauantaina tehtiin koko päivä risusavottaa joka kyllä tuntui kunnon salitreeniltä mutta loppu tuloksesta tuli hieno, joten ei haittaa yhtään, että paikat on jumissa ja joka paikka on täynnä naarmuja.

Torstaina lähdin heti töiden jälkeen juoksemaan poluille Kangenmiekan kierroksen. Koira pääsi mukaan nauttimaan kauniista säästä. Olin laittanut liian paljon vaatteita päälle koska oletin ulkona olevan kylmempää mutta juostessa tuli todella kuuma. Tuli ihan hirveä jano matkalla ja eipä tietenkään ollut vettä mukana kun ajattelin, että tähän vuodenaikaan pärjään lenkeillä ilman nestettä. Oli kyllä niin ihana kirmailla poluilla pitkästä aikaa. Kamalan korkeilla sykkeillä tuli lenkki vedettyä vaikka rauhalliseen tahtiin yritin mennä. Kunto on vaan niin huono tällä hetkellä ja töitä saan tehdä, jotta saan taas sykkeet lähemmäksi järkeviä lukemia.

Samalla testasin uusimpia juoksutrikoitani, nimittäin Craftin kompressiotrikoita. Trikoot tuntuivat jalassa todella hyviltä ja ovat mielestäni aavistuksen paksumpaa materiaalia kuin 2XU:n, joista alkaa näkymään läpi kulutuksen myötä, joten toivon näille housuille hieman pidempää ikää.  Tykkäsin myös näiden korkeasta vyötäröstä, jonka ansiosta housut pysyivät hyvin ylhäällä enkä tainnut kertaakaan lenkin aikana nostaa trikoita ylös. Jalassa oli luotto polkujuoksukengiksi tulleet Salomon S-lab sense ultrat, joilla askel on kevyt. Muutamaan otteeseen kengät ja sukat kastuivat todenteolla astuttuani märkään sammalmättääseen mutta sellasta se juoksu poluilla on.
Matka 13,50 km, kesto 1h 34 min, keskitahti 7:00 min/km, keskisyke 181 ja maksimisyke 197.


Perjantaina innostuin pyöräilemään 30 kilometrin matkan. En ole varmaan 15 vuoteen pyöräillyt noin pitkää matkaa mutta se mikä pyöräilyssä on mukavaa niin se ei tunnu niin raskaalta. Maisemat vaihtuu nopeasti ja vaihteita vaihtamalla pienemmiksi ylämäetkin taittuu helposti. Ihan mahtava tapa saada tehtyä pidempikestoinen ja matalasykkeinen treeni.

Lauantaina juoksin Marttilan kympissä 10 km matkan. Täältä voit lukea kisarapsan. Statistiikat jäi uupumaan koska huomasin muutaman kilometrin juostuani, että minulla oli pyöräily asetus päällä kellossa, jolloin se ei mittaa niitä juttuja joita haluan (pitäisi laittaa asetukset kuntoon mutta en ole saanut aikaiseksi). Vaihdoin juoksutoiminnon päälle vasta 1,5 kilometrin kohdalla joten vähän jäi puuttumaan aikaa ja kilometrejä.
Matka 10 km, aika 1h 15min.

Miten teidän muidne pääsiäinen meni? 🙂

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *