Bloggaaminen työn ohessa

Kaikki ei aina ole ruusuilla tanssimista mitä tulee tulee bloggaamiseen. On hetkiä kun tekisi mieli heittää hanskat tiskiin koka ei ehdi ottamaan kuvia postauksia varten ja ei ehdi kirjoittamaan valmiiksi puolivalmiita luonnoksia. Joka ikinen hetki kun minulla on vapaata aikaa niin käytän sen bloggaamiseen. Aina ei välttämättä ole innostusta lähteä kuvaamaan tai innostusta kirjoittaa mutta se on vähän niin kuin pakko jos tätä hommaa haluaa tehdä.

Kun tekee kokopäiväisesti toista työtä tämän bloggaamisen ohella niin aika on oikeasti hyvin rajallista. Varsinkin kun siihen yhdistää oman harrastuksen, miehen harrastuksen ja lasten harrastuksen. Töissä vietän arkisin klo 8-16 välisen ajan ja työmatkoihin menee sen puolisen tuntia per suunta. Töiden jälkeen tulee käytyä kaupassa,laitettua ruokaa, siivottua ja pyykättyä niin ei ihan hirveästi jää aikaa omiin juttuihin. Silloin kun en ole vapaa-ajallani juoksemassa niin teen blogiin liittyviä juttuja. Aina se ei ole pelkkää postausten kirjoittamista vaan kuvien ottoa ja postausten viikkosuunnitelman tekoa sekä sähköposteihin ja kommentteihin vastaamista.

Blogiin liittyvät tapahtumat ovat useimmiten päivällä, jonka takia on pakko pitää töistä vapaata koska menot ovat 95% Helsingissä.  Onneksi työssäni sallitaan pitää ”saldopäiviä” ja tietenkin on aina mahdolllista pitää lomaa, jonka ansiosta Helsingin reissut suurimmaksi osaksi onnistuvat. Joskus tuntuu hullulta viettää kaikki ”vapaapäivänsä ” myöskin työtä tehden sillä koen, että bloggaaminen on työtä koska se on niin kokonaisvaltaista tekemistä. Bloggaajana on jatkuvasti kiinni työssään ja puhelimen välityksellä on jatkuvasti tavoitettavissa. Tässä on se suurin ero päivätyöni ja bloggaamisen välillä. Päivätyöni liittyvät asiat voin unohtaa samantien astuessani ulos työpaikan ovesta, mutta bloggaus pyörii mielessä 24/7. Sitä työstää mielessä ideoita jatkuvasti jopa juokselenkeillä, jolloin saan olla ihan vain omien ajatusteni vankina,

Kuvien ottaminen blogia varten on oma taiteenlajinsa lasten kanssa.  Koska mieheni joutuu valitettavan usein kuvien ottajaksi ja lapset pyörivät siinä mukana niin kärsivällisyyttä on oltava.  Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun on jostain paikasta lähdetty parin epäonnistuneen kuvan kera koska hermo on mennyt niin totaalisesti. Juoksukuvia otattaessa lapset haluavat tietysti mukaan juoksemaan jolloin suurimmassa osassa kuvista näkyy minun lisäksi jomman kumman lapsen käsi tai jalka. Rajaustoimintoa tulee näin ollen käytettyä paljon.

Eniten hermoja tämä harrastus yhdistettynä juoksuun vaatii perheeltäni. Lause ”älä syö” ennen kuin saan kuvan tulee heiltä jo varmaan korvista ulos. Toinen suosikkini ”mennään juoksemaan”eli ottamaan kuvia johon mieheni joutuu aina lankeamaan. Hän on kyllä tosi kannustava blogini suhteen ja jaksaa aina venyä kaikkeen, joten minulla ei sen suhteen ole varaa valittaa.

Minusta on hienoa voida ilmaista itseään blogin välityksellä ja saada ihmisissä aikaan tunteita. Ainot asiat jotka minut erottavat ammattibloggaajasta on raha ja tuhannet seuraajat. No okei meitä erottaa myös se, että ammattibloggaaja ei tee päivätyötä bloggaamisen ohella vaan voi keskittyä kokonaan bloggaamiseen.  Bloggaamiseen liittyy vahvasti myös itsensä ja blogin markkinointi. Sosiaalisessa mediassa on oltava aktiivinen, jotta jään ihmisten mieleen. Yhteistyökuvioita solmiessa ja pistettävä parastaan voidakseen osoittaa olevansa yhteistyön veroinen somettaja. Pelkkä blogi ei kerro sinusta kaikkea vaan myös kasvotusten käydyllä keskustelulla on valtavasti merkitystä. Minulle tämä on pahin paikka sillä en koe olevani kovin luonteva vieraiden ihmisten kanssa vaikka haluaisin jutella heidän kanssa kaikesta maan ja taivaan väliltä. Kunhan joku muu aloittaa keskustelun niin tosiaan höpötän kyllä mistä vain mutta small talkin aloittajaksi minusta ei ole tai ainakin tarvitsisin paljon harjoitusta ja lisää rohkeutta.

Blogin kirjoittamisesta on kuitenkin tärkeää etten mistään hinnasta luopuisi tästä rakkaasta harrastuksesta vaikka se aina onkin aikamoista taiteilua ehtiä tekemään kaikki asiat päivätyön ohella. Kuvituksena toimivat nämä ei niin onnistuneet kuvat.;)

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *