Alta

Matkalta Altaan

Eilen oli jalat vielä juoksusta niin huonossa hapessa (tänään vielä pahemmat) niin ei voinut lähteä kovin pitkästi kävelemään. Mikä onni oli, että mökkimme vuokran hintaan kuului pyörät, joita sai lainata. Kävimmekin pyörällä koko porukalla kaupassa noin 1,6 kilmetriä per suunta ja 3,5- vuotias kuopuskin jaksoi hienosti polkea apupyörillä varustellun pyörän kanssa. Olin yllättynyt tästä sillä kotona hän ei ole juurikaan suostunut polkemaan.

Ruuan jälkeen lähdettiin autoilemaan kohti Norjaa, Kautokeinoa, joka oli noin 80 kilometrin päässä Enontekiöltä. Matkalla ei juurikaan ollut muuta nähtävää kui metsää ja suota. Jokunen poro sentään nähtiin juoksentelevan.  Kautokeino oli aika isokin kylä ja napattiin paikallisesta huoltoasemasta kahvit ja jäätelöt. Tarkoitus oli käydä vain Kautokeinolla ja kääntyä takaisinpäin mutta nälkä kasvoi syödessä ja jäämeri oli ihan lähellä. Koska meillä ei ollut mitään kiirettä minnekään niin jatkettiin matkaa kohti Altaa, jonne oli runsas 100 kilometriä matkaa. Tällä matkalla maisemat alkoivat olemaan jo hulppeita. Näin monta hineoa tunturia jonne olisi joskus mahtavaa päästä vaeltamaan (juoksemaan). Välillä ajettiin pitkin vuonon rinteitä ja ihailtiin tie vieressä kuohuvaa koskea. P-paikkoja oli matkan varrella paljon joten jonkun  verran pysähdeltiin ottamaan kuviakin vessareissujen yhteydessä. Lasten kanssa kun on liikenteessä niin saa varautua siihen, että niillä ei tasan ole pissahätä samaan aikaan. Altassa ei kovin pitkään oltu vaan kierreltiin keskusta läpi ja etsittiin hyvä paikka jossa saisi kuvia otettua. Olisi ollut mukava ehtiä vaikka kahville tai mennä ihan kävellen katsomaan paremmin, että millainen paikka Alta on. Kauniilta näytti paikkana kyllä autostakin katsottuna. Olisi ihana herätä aamuisin noihin maisemiin. Koska kello alkoi olla jo paljon niin reissu Altaan oli lyhyt mutta ikimuistoinen maisemien puolesta. Hassuinta Altassa oli,että vaikka paikka on Jäämeren rannalla niin siellä oli +22 astetta lämmintä. Tuuli oli ihan hillittömän kova mutta silti oli lämmintä.

Alta

Lapset halusivat vielä mökille päästyämme mennä uimaan joka oli ajatuksena jo niin huono ja lopputuloksena esikoinen kävi polviin asti asti vedessä ja kuopus ei ollenkaan.  Kello oli lähemmäs yksitoista illalla kun oltiin saunottu ja syöty.   Aamulla pakattaisiin tavarat aamiaisen jälkeen ja auton nokka suunnataan uudestaan kohti Norjaa. Tällä kertaa suuntana Senja.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *