Viikon 30 treenit

Pitkästä aikaa voin esitellä teille treeniviikkoni sisältöä. Useampi viikko meni niin vähillä treeneillä, ettei niistä kannattanut tehdä erikseen mitään postausta. Tällä toiseksi viimeisellä lomaviikolla pääsin jo kunnolla touhuamaan ja fiilis treenien suhteen onkin ollut ihan hyvä. Enemmän tietysti pitäisi juosta ja lauantaina oli tarkoituskin juosta pidempi lenkki mutta Salomonin kenkäni hiersivät niin ison rakon kantapäähäni ettei vain pystynyt jatkamaan.Minulla oli rakkolaastareita ( ei tosin Compeedejä vaan jotain muuta merkkiä jota en saa päähäni) mukanakin mutta ei niitä hikiseen jalkaan saanut tarttumaan enää millään.  Lopulta juoksin hetken aikaa ilman kenkiä ja lopulta päädyin istumaan kivelle odottamaan, että mieheni juoksee takaisin autolle ja hakee minut. Keli oli mitä hienoin, joten mikäs siinä odotellessa paitsi, että netti ei toiminut niin korvessa eli sain todellakin vian nauttia auringonpaisteesta. Meidän piti mennä juoksemaan PNM-trailin 38 kilometrin lenkki sillä olisin halunnut nähdä millainen tuo reitti on. Kartasta katsottuna osa reiteistä näytti nimittäin olevan ihan uusia meille vaikka luulimme jo juosseemme nuo metsät lävitse. Reitin näkeminen jää haaveeksi ainakin tältä viikonlopulta. Ensi viikonloppuna onkin sitten jo kyseinen kisa johon itse en ole osallistumassa. Mikäli aikataulut antaa myöden niin mennään reitin varrelle tsemppaamaan juoksijoita.

Viikon aikana tuli juostua, käveltyä ja pyöräiltyä. Olen innostunut pyöräilystä sillä saan siinä pidettyä sykkeet mukavan alhaalla ja silti tekemään pitkän suorituksen mikä on juostessa ollut viimeisen vuoden aikana hankalaa kun sykkeet pompahtaa heti pilviin kun otankin juoksuaskeleen. Niinpä kestävyyskuntoa haetaan nyt fillarilenkeillä ja katsotaan josko ne sykkeet joskus pysyivät matalampana juostessakin. Kävey on ollut kivaa vaihtelua ja näin pääsee koirakin mukaan lenkille. Juoksulenkille en ole näillä ilmoilla ottanut mukaan ollenkaan sillä en jaksa vetää perässä läähättävää koiraa. Monen juoksureittini varrella on jokin isompi lampi, jossa koira voisi vaikka uida mutta tuo ei suostu edes juomaan. Niinpä odotellaan hänen kanssaan yhteisiä lenkkejä viileämmillä keleillä.

Maanantai
Lepo

Tiistai
Pyöräily 56 min, matka 17,98 km, keskisyke 133, maksimisyke 168

Keskiviikko
Lepo

Torstai
Juoksu 14 min 42 s, matka 2,38 km, keskivauhti 6:09 min/km, keskisyke 175, maksimisyke 190

Perjantai
Kävely n. 3 km lasten kanssa.

Lauantai
Polkujuoksu 54 min, matka 6,51 km, keskisyke 157, maksimisyke 178

Sunnuntai
Kävely 37 min, matka 4,15 km, keskisyke 116, maksimisyke 141

Sunnuntaina kävin muuten uimassakin kun lapset halusivat uimaan (kumpikaan ei osaa uida ! ) mutta kovin tykkäävät peuhata siellä vedessä. Mummi oli ostanut heille uimarenkaat ja ajattelin, että kokeillaan oppisiko lapset uimaan. Tähän mennessä siitä ei ole tulut mitään eivätkä ole kunnolla edes suostuneet yrittämään. Tovi siinä meni mutta esikoinen 6 v sentään uskalsi mennä loppujen lopuksi yksinään uimarenkaan kanssa ja pääsi jopa eteenpäin räpiköimällä käsiä ja polskuttelemalla jalkoja. Kuopus 3,5 v on sen verran pienempi, että ei kunnolla pysynyt uimarenkaan sisällä, joten häntä jännitti ihan kamalasti päästää käsiä irti omistani. Pikku hiljaa kuitenkin irroitti kädet kun pyysin niitä oikein kovin heiluttelemaan vedessä.  Oli niin ihana nähdä hänen ilmeensä kirkastuvan ja silmät olivat kuin auringot kun hän uskalsi päästää kädet irti. Ehkä ensi kerralla on hänen vuoronsa oppia.

Mukavaa viikonloppua !

No Comments

  • Susanna Kajala

    Kiva kuulla, että postaus miellytti. Tiedötkö olen käynyt vähän väkisin jopa helteellä juoksemassa/ pyöräilemässä vaikka se niin hirveältä tuntuukin. Taka-ajatuksena se,että kun ilmat viilenee niin olisi helpompi juosta edes siinä viileässä kelissä. Paljon peukkuja sulle muutoksien pariin.:) Mukavaa viikonloppua myös sulle!

  • Susanna Kajala

    Kyllä se liikunta vaan ihmeitä saa aikaan ja mieli on loman jälkeen paljon virkeämpi kun liikunta on mukana päivittäisessä arjessa. 🙂

  • ✨ Happystarhome ✨

    Mukava oli lukea treeniviikko postauksesi ❤️Nyt onkin kivat ilmat juoksuun kun ei hellettä ole ollut!Minä olen kesällä käynnistänyt itselläni hyvän olon kuurin liikuntaa ja ruokavalio muutosta kehissä 😊Hyvää viikonloppua ❤️

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *