Kaikkeen sitä voikin itsensä koukuttaa

Tällä viikolla aukesi ilmoittautuminen Nuts Pallakseen. Samaan aikaan kun itsekseni mietin, että hitsit kun harmittaa ettei pääse sinne niin sain mieheltäni sähköpostin kuinka hänkin haluaisi taas Pallakselle. Kaihoisasti molemmat siis katseltiin ilmoittautumisen aukeamista mutta meidän osalta ilmoja ei laitettu.

Syitä on monia miksi ei ilmoittauduttu. Matkassa on mukana liian monta muttaa.

Pääkisana meillä on ensi vuonna Karhunkierroksen 80 kilometrin matka. Itse pelkään eniten sitä, että  heinäkuun puolessa välissä juostava Pallas tulisi ”liian pian” edellisestä ultrasta. Mielestäni kropalle pitää antaa aikaa palautua ja koska en ole huippu-urheilija niin kroppani myös vaatii lepoa. Ei ole itsestäänselvyys pystyä juoksemaan montaa ultraa vuoden aikana. Se vaatii paljon treeniä ja todella paljon parempaa kuntoa kuin mikä minulla on. Todennäköisesti Pallaksenkin pystyisi juoksemaan läpi ellei Karhunkierrokselta tule tuliaisina mitään rasitusvammaa. Mikäli jostain syystä Karhunkierros menisi pieleen niin paikkoja kuitenkin saa ostettua ihan viime metreille asti, joten Pallakselle pääsee myös mattimyöhäset.
Suurin syy on kuitenkin ensi vuoden kesäloma josta ei ole mitään tietoa. En tiedä saisinko heinäkuussa lomaa sillä olen useamman vuoden ollut jo heinäkuussa lomalla ja työyhteisössä kuitenkin kaikille pitää antaa mahdollisuus lomaan heinäkuussa joka on suosituin lomakuu.  Eikä kyse ole vain minun ja mieheni kesälomasta vaan myös äitini kesälomasta sillä hän on meidän luottolastenvahti näillä kisareissuilla. Äidilläni on kiertävä kesälomasysteemi töissä, joten hänellä ei heinäkuussa ole mahdollista pitää lomaa.
Hassuinta kaikessa on se, että tuntee jäävänsä paitsi jostain kun ei osallistu. Kisojen järjestäjät ja juoksijat ovat innoissaan kisoja ennen, kisojen aikana sekä kisojen jälkeen.  Sometus näiden Nutsin kisojen kohdalla on niin suurta, joten siltä ei voi valitettavasti välttyä ellei häivy somesta kokonaan. Kisahypetystä on kaikkialla sosiaalisessa mediassa ja siellä jaetaan vinkkejä treeneistä, varusteista, kysytään majoitusta ja myydään kisapaikkoja. Ne ketkä eivät tänä vuonna osallistuneet ovat varmasti ilmoittautuneet ensi vuoden kisaan sillä se fiilis joka kisoista leijuu somessa on mahtava. Suurimmalle osalle juoksijoista tulee se olo, että tuonnehan on päästävä jos siellä noin kivaa on. Ja kivaahan siellä oli. Kisaa ei turhaan kehuta somessa. Hyvin järjestetty kisa ja upea reitti.
Kisamatkatkin ovat suunniteltu niin, että alkajasta konkarille löytyy matkoja.  Mikäli mielii poluille niin tämä on ehdottomasti Suomen kisojen ykkönen!
Kuvat on otettu viime vuoden  Nuts Pallas kisasta.
Kuinka moni lähtee Pallakselle? Mille matkalla ja mitkä fiilikset? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *