elämäntavat,  hyvinvointi,  juokseminen,  kestävyysurheilu,  liikunta,  marrasputki,  oma elämä,  Running,  Sport,  treeni,  urheilu

Marrasputken aika

Marraskuu on kurpitsojen ja pikkujoulujen aikakautta mutta myös marrasputki alkaa. Eikä nyt puhuta 30 päivän ryyppyputkesta  joka voisi kyllä olla näin pikkujoulukautena monelle mahdollinen.;)

Mikä marrasputki sitten on? Marrasputken idea on juosta jokaisena marraskuun päivänä vähintään 25 minuutin ajan. Säännöt ovat lyhyet ja helpot:

§1. Juokse joka päivä 25 minuutin lenkki

Jos haluat jakaa yhteisen luontokokemuksen kaamoksen keskellä, selättää syysmasennuksen päivittäisellä ulkoilulla, aiheuttaa aerobisen sykäyksen harjoituskertoja radikaalisti lisäämällä tai irvailla ironisesti kaikenlaiselle haastehömpälle, niin se on ihan sama. Marrasputken tarkoitus on selitetty perin juurin sääntökohdassa numero 1

Viime vuonna lähdin tähän mukaan ensimmäisen kerran ja en pystynyt jatkamaan pari viikkoa pidempään jalkaongelmien takia. Viime vuoden ajatuksista voit lukea tästä.  Tänä vuonna toki kropan kanssa on ollut ongelmia mutta koska treenimäärät ovat olleet hyvin maltilliset niin uskallan heittäytyä haasteeseen.  Mikäli ongelmia jalkojen alkaa esiintymään jalkojen tai muun ruumiin osan kanssa niin voin aina jättää leikin kesken. Haasteen tarkoitus ei ole saada juoksijoita telakalle vaan kannustaa liikkumaan. 
Marrasputki on saanut somessa kritiikkiä mutta itse koen tietäväni mitä teen ja mikä minulle on parhaaksi. Jos en kokisi haastetta omakseni niin en vain osallistuisi siihen. En koe aiheelliseksi läksyttää muita asioista mille ei ole minulle mtään väliä. Jokainen tehköön mitä haluaa. Minusta idea on kiva ja haasteen on tarkoitus olla mukava eikä päinvastoin hermoja raastavaa veren maku suussa juostavia lenkkejä. Itsellä ei ole sen kummempia tavoitteita mitä saavuttaa tavoittaa haasteen aikana vaan pyrin höntsäilemään marrasputken läpi kokeilumielessä rikkomatta paikkoja.

Marrasputki

  • Juokse / hölkkää vähintään 25 minuuttia päivässä
  • Nauti juoksusta
  • Vaihtele reittejä
  • Tee lenkkejä eri vauhdeilla
  • Ota iisisti
  • Älä ota paineita
  • Pidä järki mielessä
  • Juokse eri vuorokauden aikoina jolloin saat välillä enemmän lepoa juoksujen väliin.

Oletko sinä ottamassa marrasputki haastetta vastaan? Mikä sai sinut lähtemään mukaan? Jos et lähde mukaan niin mikä sai jättäytymään pois haasteesta?

Tsemppiä kaikille marrasputkeen lähteville!

No Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *