Treenaajan kiireinen arki

                                                                                         * Kaupallinen yhteistyö: Actimel *

Kisakauden päättymisen jälkeen olen hetken aikaa mennyt fiilispohjalla ja viettänyt ylimenokautta. Ylimenokaudella annetaan mielen ja kropan levätä ja valmistaudutaan henkisesti sekä fyysisesti tulevaan treeni ja kisakauteen. Tällä tavalla pystyn takaamaan motivaation ja innostumisen uuteen alkavaan treenikauteen.

Actimel haastoi minut miettimään arjen ja treenin yhdistämiseen liittyviä haasteita. Uuden treenikauden aloitukseen liittyy vahvasti myös ruokavalion tiukentaminen ja säännölliseen ruokarytmiin siirtyminen. Varsinkin työpäivinä ruokavälit venyvät liian pitkiksi. Aamiaisen syön jo klo 6.30 kotona jonka jälkeen lähdemme viemään lapsia hoitopaikkoihin klo 7.00 maissa. Töihin saavun kahdeksalta ja lounas on vasta puolen päivän aikaan. Joskus syön töissä puoli kolmeen aikaan hedelmän välipalaksi. Työpäivän päätyttyä neljältä lähden ajelemaan kohti hoitopaikkoja ja kotiin saavutaan viideltä. Tässä kohtaa suurin osa päivästä on jo kulunut enkä ole syönyt juuri mitään. Mikäli haluaisin noudattaa esimerkiksi 3 tunnin välein syömistä niin minunhan pitäisi syödä useita välipaloja työpäivän aikana.  Tämä takaisi tasaisemman verensokerin saannin ja estäisi ylilyöntejä syömisten kanssa kotona.

Suurimmaksi haasteeksi koen arjessa ruuan teon sillä treenipäivinä ei ole aikaa tehdä ruokaa eikä välttämättä aina edes aikaa syödä kotona.

Arjen ja harrastusten yhteensovittaminen on taiteenlaji, joka vaatii sisukkuutta, tarmoa ja motivaatiota.  Aloitimme mieheni kanssa ultrajuoksukoulun nyt syksyllä joka vaatii noin kerran viikossa sellaisen hermoja kiristävän kiireisen lasten kuskaamisen a paikasta b paikkaan ja yrittää ehtiä vielä itse ajoissa treeneihin.  Olen kaivannut nopeaa välipalaa jonka voisi syödä autossa vielä ennen treeniä täyttämättä kuitenkaan vatsaa liikaa. Täyden vatsan kanssa kukaan ei halua eikä pysty pitkään juoksemaan. Treeneihin tulee mentyä välillä myös suoraan töistä, jolloin on oltava töissä mukana jotain helppoa evästä jonka voi nopeasti syödä siirtyessäni töistä treenipaikkaan.  Yleisesti ottaen treenipäivinä ruokailuja tulee mietittyä hieman enemmän sillä silloin tarvitsen tavallista enemmän hiilihydraatteja. En välttämättä aina esimerkiksi syö lounaalla hiilihydraatteja mutta treenipäivinä suosin niitä, jotta saan energiaa treenaamiseen. Mikäli on kyse pidempikestoisesta liikuntasuorituksesta on hyvä syödä hiilihydraatteja useamman aterian yhteydessä. Näin hiilihydraatteja kertyy varastoon ja varmistetaan, että energiaa on tarpeeksi.

Omien ja mieheni treenien lisäksi myös lapsemme harrastavat ja heidänkin tulisi kiireessä ehtiä syömään niin, että jaksavat treenata. Aikatauluongelmat koituvatkin lähinnä arkipäivien treeneihin kun töissä täytyy olla tiettyyn kellonaikaan asti ja treenit alkavat minun aikatauluihin nähden ihan liian aikaisin. Lapset ovat onneksi mukautuvaisia ja heille kelpaa monenlainen eväs. Kiireen jälkeen on taas aikaa kunnolliselle ruokailulle.

Treenikaudella on tärkeää saada laadukasta ruokaa joka takaa tarvittavat vitamiinit. Terveenä pysyminen on prioriteettilistan kärkipäässä sillä jos on kipeä niin ei voi treenata. Varsinkin näin syksyllä kaikki pöpöt jylläävät ja lasten ollessa vielä pieniä ne tuntuvat imevän kaikki mahdolliset taudit milloin mistäkin. Silloin kun lapset sairastavat niin todennäköisesti myös vanhemmat saavat samanmoisen taudin ja vielä vähän pahempana. Lapset myös monesti paranevat flunssasta yms. vatsataudista paljon nopeammin kuin aikuiset. Aionkin ottaa käyttööni heti treenikauden alusta alkaen Actimelin, jossa on jokaisessa pullossa 10 miljardia L. Casei Danone-maitohappobakteeria sekä B6- ja D-vitamiineja. Nämä edistävät kaikki vatsan hyvinvointia mikä on tärkeää sillä 70 % ihmisen vastustuskyvystä sijaitsee suolistossa.  Actimelit eivät korvaa monipuolista ruokavaliota mutta yhdessä tasapainoisen ruokavalion kanssa ne pitävät suolistoa kunnossa.

Innostuin näistä aikalailla sillä huomasin, että makuja on useampia erilaisia. Löysin ensin vain mansikanmakuista ja mietin, että eikö tosiaan ole muita makuja kunnes seuraavassa kaupassa oli montaa muutakin makua. Vaikka halusinkin kokeilla muita makuja niin ehdoton suosikkini on silti mansikka.

Mikä maku on sinun suosikkisi mansikka, mustikka, granaattiomena, 
eksoottiset hedelmät vai metsämarjat? 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *