Vuoden 2018 juoksukisat ja tavoitteet

Eletään jo uuden vuoden kolmatta viikkoa ja vasta nyt pääsen kirjoittelemaan tämän vuoden tavoitteista juoksun saralla.

Vuosi 2018 tulee olemaan vähän sellainen välivuosi. En ole ilmoittautunut kovinkaan moneen kisaan sillä haluan nyt keskittyä enemmän terveenä pysymiseen enkä ottaa paineita kisoihin valmistautumisista.  Viime vuosi oli todella rikkonainen sairastumisten takia ja koska juoksijalle telakalla olo on sama kuin suurimmalle suklaan rakastajalle suklaan loppuminen kaupasta, joten on taattua, ettei pää kestä.  Juoksu on nimittäin ihan mahtava pään nollaus keino.

Minulle jokainen juoksukisa on elämys.

En kisaa siksi, että tavoittelisin aikojen parannusta vaan siksi, että haluan nauttia juoksemisesta. Juoksen harvemmin samaa kisaa kahdesti koska haluan nauttia erilaisista kisoista erilaisissa paikoissa. Minusta on nautinnollisempaa katsoa kisoissa eri maisemia kuin paahtaa asvaltilla samaa ympyrää joka vuosi. Polut ovat minun juttuni ja siellä tunnen olevani elämäni super sankari.

Kisat ovat myös hyvä tapa oppia asioita itsestään. Itsensä haastaminen ja voimien vieminen ihan äärirajoille on taiteenlaji. Se vaatii sisukkuutta ja sitähän meistä suomalaisista löytyy. Pitkien matkojen aikana ehtii käymään itsensä kanssa aikamoisia keskusteluja omasta ”mielenvikaisuudesta” jonka takia on lähtenyt maratonia pidemmälle matkalle kokeilemaan kuntoa. Kunnonhan pitäisi olla kunnossa ennen kuin kisaan lähtee mutta olen enemmänkin sitä tyyppiä joka tekee ennen kuin miettii. Kadun vasta sitten ollessani lirissä.

Sitten niihin kisoihin.

Apk-hallimaraton 10.2.2018
Helsinki city 5 + minimaraton 19.5.2018
Karhunkierros 26.5.2018

Kolmeen kisaan olen siis ilmoittautunut ja kaikki heti kevään aikana. Viime vuonna kisat menivät käytännössä kaiken muun edellen ja kesälomatkin oli suunniteltu juoksukisojen mukaan. Tänä vuonna tehdään toisin. Lomat vietetään lomana ja juostaan jos huvittaa.

Pääkisana on Karhunkierros hurjalla 80 kilometrin matkalla ja myös listani ainoa polkujuoksukisa.  Helsinki city 5 on kokonaan uusi tuttavuus jota lähden Helsinki city running day street teamiläisenä kokeilemaan.  Apk-hallimaraton jäi sen verran kaivelemaan hampaan koloon viime vuodesta, että kokeillaan tänä vuonna uudestaan. Hallimaratonin ihanuus on tasainen rata, mutta toisaalta taas se yhden ympyrän juokseminen vaatii hermoja.

Pyrin saamaan ehjän kauden ja pysymään mahdollisuuksien mukaan terveenä. Tarkoitus on myös saada peruskestävyyttä lisää sekä lisää voimaa jalkoihin. Uusi salijäsenyys Leaf areenalla auttaa näiden tavoitteiden saavuttamisessa ja niin kauan kuin ulkona kelit on mitä on (eli kylmää ja märkää) niin juoksen treenit matolla. Kevään herätessä siirrytään taas ulkoilmaan.

 

Mitä tavoitteita sulla on tälle vuodelle? 🙂

 

No Comments

 • Susanna Kajala

  Kiitos Satu!

  Tällä viikolla alkoi joulutauon jälkeen taas ultrajuoksukoulun treenit mutta pysyin mieluummin juoksumatolla lämpimässä kuin olisin mennyt juoksemaan kahdet 2-3 h treenit ulkosalle kun on ollut niin hasardeja kelejä. Kyllä mä voin talvella pakkasessa juosta mutta tämän viikon klymä tuuli ei kyllä houkuttele ulos yhtään. :/

  Enemmänhän siellä on käyty läpi tasamaaultraan liittyviä juttuja, jolloin vauhtiakin voi olla paljon enemmän ja helpompi pitää samaa tahtia yllä, joten en mä varsinaisesti polkujuoksu ultraan liittyen ole oppinut mitään uutta.

 • Satu

  No vautsi, johan siinä on keväällekin tapahtumia 😀 Tsemppiä harjoitteluun! Oletko vielä mukana ultrajuoksukoulussa, onko tullut jotain hyviä vinkkejä harjoitteluun ultramatkalle? 😀

 • Susanna Kajala

  Hienot tavoitteet sulla!

  Joka vuosi tuntuu oppivan jotain uutta tässäkin lajissa. Itselle viime vuosi on telakkavuosi joten toivon todellakin,että vuosi 2018 sujuisi paremmin. Kunhan saisi vain juosta niin olen tyytyväinen. Kisoja tulee kuitenkin joka vuosi ja niitäkin on nykyään niin paljon,että on varaa mistä valita mutta terveyden kanssa ei viitsi leikkiä. Tsemppiä sulle ttreeneihin aj kisoihin. Karhunkierroksella nähdään.:)

 • Mira

  Hyviä tavoitteita!

  Omat tavoitteet tälle vuodelle eroaa aika paljonkin viime vuodesta, koska viime vuosi oli all about oman kropan testausta kerran kuukauteen kisojen muodossa. Ei tarpeeksi pitkiksiä yhdistettynä lihaskunnon/huollon puutteisiin johti sitten elokuun puolestavälistä telakkaan. Tällä tiellä ollaan edelleen kuntoutumassa. Alkuperäiset tavoitteet tälle vuodelle olivat: Bodom Night, Nuts KK53 ja Nuuksio Classic Marathon. Polven tilanne näyttää sellaiselta, että en ehdi saamaan itseäni ultrakuntoon toukokuulle, joten vaihdan Nuts KK53 -> Nuts KK30 ja menen Nuts Ylläs Pallas 55k. Muut ennallaan. Ja jos matkan varrella huomaan, että kroppa alkaa rakoilemaan tai treenit ei mene kuten suunniteltu, niin sitten muutan kisasuunnitelmia tai jopa jätän suosiolla väliin.

  Eli voisi sanoa näin, että olen taas hieman viisaampi kuin mitä viime vuonna. Toista kertaa en tee samoja virheitä ja vaikka opin tämänkin kantapään kautta, niin opin kuitenkin 🙂

  Nähdään viimeistään Rukalla! Isosti tsemppiä treeneihin! Ihanaa kun menet kokeilemaan tuon 80k. Pidän peukkuja, että kisakunto tulee olemaan kova.

 • Riikka

  Mun tavoite on se elämäni eka maraton! Jos sen kunnialla suorittaisi, niin eipä sen suurempia tavoitteita tarvitsekaan.. Toki tärkeä tavoite siinä sivussa on se, että edelleenkin nautin tästä harrastuksesta!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *