Varustepohdintoja juoksukisan lähestyessä

Kun treenit on saatu kulkemaan niin voi jo miettiä kevään tulevien kisojen varusteita. Päämatkana tänä vuonna minulla on Karhunkierros 80 km, joka voi olla myös tämän vuoden viimeinen kisa ellen ex tempore ilmoittaudu mihinkään.  Koitan olla miettimättä liikaa kisoja ja nauttia juoksemisesta, joten kisojen osalta tulee olemaan vähän vapaampaa vuonna 2018.  Katsotaan sitten taas mitä ensi vuosi tuo tullessaan. 🙂

Vuoden päämatkan osalta monta asiaa on vielä varusteiden osalta auki, joten tekisi mieli vain viettää aikaa koneen äärellä ahmien tietoa varusteista.  Tykkään lukea ihmisten kokemuksia ja tutkia varusteiden ominaisuuksia. Niiden pohjalta moni varuste on jo löytänyt tiensä meidän perheeseen.

Sauvat

Tämän tyyppisiä sauvoja mietin jo Nuts Pallas-Hetta 55 kilometrin matkalle mutta en sitten saanut aikaiseksi ostaa niitä. Vaarojen maratonista tiesin selviäväni ilman sauvoja vaikkakin loppunousulla olisi sauvoista ollut hyötyä niin muuten koen maaston sellaiseksi ettei sinne välttämättä kannata raahata sauvoja mukaan. Karhunkierroksen kohdalla nyt mietin olisiko sauvoista hyötyä nousuissa vai ei. Niissä kun on kuitenkin se oma raahaaminen mukana vaikka eivät paljoa paina mutta ei kukaan viitsi turhaan 80 kilometrin matkaa sellaisia kantaa repussa. Toinen seikka joka sauvoissa mietityttää on niiden käyttäminen kisassa. Tuleeko väsyneenä otettua sauvat repusta ja kuinka sujuvaa niiden käyttö on siinä vaiheessa on voimat alkavat hiipua? Juoksussa käytettävät sauvat eivät todellakaan ole halpoja, joten on mietittävä aika tarkkaan kuinka paljon niille on käyttöä. Tai varmasti saa edullisiakin mutta mitä olen ymmärtänyt niiden halpojen sauvojen kohdalla kestävyys ei ole parhaimmasta päästä. Mieluummin sitten panostaa kunnon sauvoihin kuin, sauvoihin jotka kestävät yhden kisan.

Juoksukengät

Juoksukengät on ainainen kysymysmerkkini. Olen todella tykästynyt Hoka one onen speed goat lenkkareihin mutta Salomonillakin olisi uudehko silmiäni miellyttävä malli ( Salomon sense pro max ).  Ennen Hokaan tutustumista juoksin Salomonin s-lab sensellä ja niiden istuvuus jalkaani oli täydellinen. Harmikseni lenkkarit vain tulivat tiensä päähän joten ajattelin olevan hyvä hetki kokeilla jotain muuta merkkiä.  Hokan lenkkareissa ei siis ole mitään vikaa mutta kaihoisasti mietin Salomoneita ja nyt kun löysin samantyyppisen mallin kuin mitä Hokalla niin innostukseni Salomoneihin nosti päätään taas.  Pitäisi vain päästä kunnolla  maastoon kokeilemaan Salomonin uusia malleja niin tietäisi kannattaako ostaa.

Juoksuhousut

Minulla on juoksuhousuja jos jonkinlaisia mutta parhaimmat niistä on ”kuluneet” loppuun. Tällä tarkoitan kankaan kulumista niin, että kyykistyessä pikkarit loistavat kauniisti joka paikkaan.  Näin ollen tarvitsisin muutamat uudet housut jotta voisin luopua vanhoista. Olen käyttänyt useamman parin 2XU:n kompressiotrikoita ja ne ovat toimineet vallan mainiosti siksi aion jatkossakin käyttää niitä varsinkin kisatessa. Tykkään niiden hyvästä istuvuudesta ja hengittävydestä. Aluksi niitä olikin helppo ostaa kun ei ollut kuin muutama malli mutta nythän niitä vaikka kuinka paljon eri malleja, joista varmasti jokaiselle löytyy sopiva malli. Minulla kun on reittä ja pebaa niin housujen on oikeasti istuttava hyvin, jotta niiden kanssa on mukava juosta. Inhoan liian matalia housuja jotka hyvässä lykyssä vielä rullaantuvat vatsamakkaroiden kanssa kimppaan.  Juostessa mikään muu ei  saa tuntua pahalta kuin itse juoksu. Varusteiden on toimittava hyvin koko juoksun ajan, sillä muuten sitä miettii vain huonoja varustevalintoja eikä juoksusta tule mitään.

Sellaisia asioita olen pyörittänyt mielessä. Kaikki muut varusteet löytyvät jo entuudestaan ja niihin olen ollut niin tyytyväinen, etenkin juoksureppuun jonka ostin viime vuonna, ettei ole tarvetta päivittää niitä.

Mites muiden kisavalmistelut sujuu?
 Joko on varusteet kasassa vai teettekö uusia hankintoja?

 

4 Comments

  • Mia

    Minulla on nuo Distance Carbon Z-sauvat ja ne on huippuhyvät, tosi kevyet! Kannattaa ostaa hyvissä ajoin jos meinaat ostaa, jotta ehdit harjoitella nousuja niiden kanssa 🙂

    2XU:n trikoot on minunkin suosikkeja! Kengistä tykkään eniten La Sportiva Bushidoista, rakkautta ensi hetkestä. Noh, kuten huomaat en tarvitsisi uusia varusteita, mutta aina välillä on kiva ostaa uusia, mm. Speedgoateja olen miettinyt. Tsemppiä treeneihin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *