Mr. Panini uutuus – gluteeniton panini

Keliakia todettiin minulla jo yli 10 vuotta sitten ja vieläkin jaksan ihmetellä miten huonosti gluteenittomia tuotteita on tarjolla monessa paikassa. Kaupoissa gluteenittomien tuotteiden valikoima alkaa olla jo todella hyvä ja oikeastaan kovin montaa tuotetta en siihen enää kaipaisikaan lisää. Yksi niistä kaivatuista tuotteista on ollut panini. Tähän liittyen sain mieluisan yhteistyöehdotuksen  Mr Paninilta, johon tartuin mielelläni.

Mr Panini on tuonut nimittäin markkinoille luontaisesti gluteenittoman kinkkupaninin. Tuote on saatavilla R-kioskeilta, huoltoasemilta, kahviloista sekä S-ja K ryhmän kaupoista.  Toiveena tietenkin on, että tuotetta löytyisi mahdollisimman monesta paikasta. Varsinkin kahvilat ja huoltoasemat ovat sellaisia paikkoja, joihin todellakin kaivattaisiin lisää gluteenittomia vaihtoehtoja. Ainainen sämpylä ja Daim-kakku siivu alkavat olla jo maisteltu joka kolkassa.

Luontaisesti gluteeniton kinkkupanini

Uskon aika monen keliakiaa sairastavan olevan hyvin skeptisiä kaikkeen uuteen ja myös minä olen. Skeptisyys johtuu ihan siitä, että niin moni gluteeniton tuote ei ole kovin hyvää. Liian usein tarjottava on mautonta ja kuivaa. Tartuin kuitenkin innokkaasti kinkkupaniniin joka ulkonäöllisesti ei näyttänyt yhtään gluteenittomalta valmisruualta.  Tässä kohtaa olin jo yllättynyt ja isomman yllätyksen koin syödessäni paninia.Paninissa oli runsaasti täytettä ja suutuntuma tuntui enemmän mehukkaalta kuin kuivalta. Maku oli hyvä, mutta varoituksen sanana, että täytteessä maistuu valkosipuli voimakkaasti. Minä tykkään valkosipulista, joten olin iloinen, että kerrankin jossakin valmiissa tuotteessa on tarpeeksi makua. Yleensä saa olla lisäämässä mausteita, jotta saa makua mutta nyt ei tarvinnut.

Mr. Panini on mielestäni onnistunut hyvin valmistamansa tuotteen kanssa. Vielä kun saataisiin lisää makuja gluteenittomina. 🙂

Mikäli lukijoissani on gluteenitonta ruokavaliota noudattavia niin mitä tuotteita te haluaisitte markkinoille? Puuttuuko gluteenittomana jokin sellainen tuote jota ehkä kaipaat aiemmasta ruokavaliosta olettaen, että olet vaihtanut ruokvalion gluteenittomaan vasta myöhemmin esimerkiksi aikuisiällä?

2 Comments

  • Susanna Kajala

    Jos en olisi nähnyt pakettia niin olisin itsekin epäillyt gluteenittomuutta sillä oli niin hyvää. On jo niin tottunut niihin mauttomiin gluteenittomiin tuotteisiin.

  • Anonyymi

    Söin tälläisen Tampereen rautatieaseman kahvilassa, ja olin kyllä niin positiivisesti yllättynyt, että oli gluteeniton panini tarjolla, piti ihan kahteen kertaan katsoa että näinkö oikein 😀

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *