Jylhä Pohjois-Norja

Sateinen lofootti jätettiin taaksemme jo parin päivän kiertelyn jälkeen ja jatkoimme matkaa kohti pohjoista. Viime vuoden Senjan reissulta jäi mieleen pohjoisen vuoristomaiseman mahtipontisuus mutta olin selvästi unohtanut puolet mielikuvasta sillä vuoret olivat vieläkin hienompia kuin muistin. Jos minulla ikinä olisi varaa niin ostaisin mökin vuoristomaisemalla. Voisin nimittäin tuijottaa vuoria tuntikaupalla.

Matka Lofooteilta Kilpisjärvelle oli sanoinkuvaamattoman kaunis. Olin kuvitellut ettei mikään maisema enää voittaisi Norjassa Lofootien kauneutta mutta Pohjois-Norjan vuoret ja kymmenet vesiputoukset tekivät minuun suuren vaikutuksen. Erona vain se, että Lofootteja ympäröi kaunis meri kun taas tällä reitillä on järviä, jokia, metsää ja suotaa.

E6 on iso tie joka vie pohjoiseen ja ajoimme sitä suurimman osan matkasta. Näin jälkeenpäin kartasta katsottuna navigaattorimme on ajattanut meitä läpi pikkuistenkin kylien mutta ei se haittaa sillä maisemat oli hyvin kauniit. Olimme liikkeellä hyvin myöhään illalla, joten aika yksinämme saimme ajella. Tämä mahdollisti sen, että  aina kun maisemat olivat kohdallaan niin auto seis ja tielle ottamaan kuvia.

Lofootteihen verrattuna tällä reitillä vuoret olivat useammin lumihuippuisia ja entistä suurempia. Kylät joiden läpi ajoimme olivat hyvin pieniä ja kovin monesta ei edes löytynyt huoltoasemaa, joten suosittelen tankkaamaan heti kun huoltoaseman näkee. Tie on paikoitellen kuoppainen mutta ei siinä maisemia katsellessa kovin lujaa pysty ajaamaankaan jos jotain haluaa nähdä.

Itse tykkäsin tästä reitistä paljon enemmän kuin Haaparanta-Abisko välisestä reitistä. Olemme jo pariin otteeseen käyneet Kilpisjärvellä ja siksi halusin matkata nyt Ruotsin kautta koska tässä kohtaa koukkaus Kilpisjärven kautta olisi ollut aika turha. Kotimatkalla ei kuitenkaan ollut mitään visiota siitä mitä halusimme tehdä tai mennä, kunnes mieheni muisti Saana- tunturin. Saanan huiputus jäi meiltä puoliväliin vuonna 2016, joten oli aika ottaa uusintayritys ja siinä syy miksi kotimatka taittui pohjoisen kautta.

One Comment

  • Riikka

    Näitä sun postauksia lukiessa alan koko ajan enemmän ja enemmän odottaa tulevaa Norjan reissua! Kolmen viikon päästä ollaan jo Senjassa 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *