Kehonhuollon tärkeys + FitLine- arvonta

08 heinäkuuta
Tällä kertaa kaupallisessa yhteistyössä FitLinen kanssa pohditaan kehonhuoltoa ja miten itse pidän huolta kehostani.

Tulevana viikonloppuna on mukavasti aikaa treenata ja myös huoltaa kehoa.  Innostukseni kehonhuoltoon on ollut aina hyvin epäsäännöllisen säännöllistä, sillä innostuttuani asiasta teen sitä hyvin säännöllisesti mutta jossain vaiheessa aina palaan takaisin vanhaan tapaan ja venyttely ja muu kehon huoltaminen hiipuu kuin itsestään olemattomiin. 


Miksi kehoa pitää huolta?

Kehonhuolto on tärkeää vaikka ei sen koommin edes treenaisi, mutta runsaasti liikkuvalle ihmiselle kehonhuolto on entistä tärkeämpää niin palautumisen kuin kunnossa pysymisen kannalta kuin myös kehittymisen vuoksi.  Mitä enemmän liikkuu ja treenaa sitä enemmän pitäisi myös muistaa huoltaa kehoa.   Kovan treenin jälkeen lihas on kireä ja kiristynyt lihas palautuu hitammin. Kireä lihas on myös alttiimpi rasitusvammoille. Tämän takia venyttelyllä on tärkeä rooli treenaajan elämässä. Venyttelyllä saadaan lihaksiin lisää pituutta ja kimmoisuutta takaisin.

En tiedä kuinka moni mieltää ravinnon osaksi kehonhuoltoa mutta se on yksi osa sitä. Ravinnolla ja nesteytyksellä on merkitystä palautumiseen, kehittymiseen ja esimerkiksi kramppien ehkäisyyn.  Kun saa ravinnosta tarvittavat proteiinit, hiilihydraatit, rasvat, vitamiinit sekä kivennäisaineet niin palautuu paremmin ja voi jatkaa treenaamista nopeammin. Pyrin syömään monipuolisesti ja osana terveellistä elämäntapaa olen käyttänyt FitLine Restoratea palautumiseen. Fitline Restorate sisältää treenaavalle tärkeää magnesiumia jonka vuoksi se soveltuukin hyvin otettavaksi iltaisin sillä itse  koen, että magnesium rauhoittaa elimistöä ja auttaa nukkumaan paremmin. Maultaan jauhemainen Restorate on miellyttävän sitruunainen.

Miten huollan kehoani?

Juoksulenkkien jälkeen olen ottanut tavaksi venytellä muutaman liikkeen verran. Kerron liikkeistä tarkemmin postauksen myöhemmässä vaiheessa.  Aiemmin en tehnyt niitä muutamiakaan koska jotenkin ajattelin, etten tarvitse venyttelyä. Muutaman vuoden juoksutaustan jälkeen tiedän, että venytellä olisi pitänyt alusta asti. Paikat menevät helposti jumiin ja yllätyin kuinka jäykäksi koko kroppani on tullut lähivuosina.  Yksipuolinen liikunta on varmasti myös yksi syy kropan liikkuvuuden vähenemiseen. Koska haluan juosta vielä pitkään ja pitää kroppani kunnossa ja liikkuvana olen alkanut panostaa viime vuoden aikana kehonhuoltoon enemmän.

Itse suosin putkirullausta ja venyttelyä, joita on helppo tehdä kotona vaikka telkkaria katsoessa.  Käyn myös hierojalla, jotta kroppaan treenistä kertyneet lihasjumit saadaan avattua. Säännöllisellä hieronnalla saa pidettyä kropan kutakuinkin erossa erinäisistä jumeista. Monesti sitä menee hierojalla vasta kun "tuhoa" on jo saatu aikaan ja paikat on kipeät ja jumissa. Siitä on kuitenkin hyvä aloittaa säännöllinen hierojalla käyminen, jotta välttyy tulevaisuudessa moisilta oireilta.

3 x venyttely juoksulenkin jälkeen


ReidetPohkeet


LonkankoukistajatMiten sinä huollat kehoasi? 

Vastaamalla yllä olevaan kysymykseen olet mukana Restorate-purkin ja FitLine-pullon arvonnassa. Jätäthän kommenttisi yhteyteen sähköpostiosoitteesi, jotta saamme kontaktoitua henkilökohtaisesti voittajaa sähköpostitse.  Arvonta päättyy 14.7.2018. Tarkemmat ohjeet arvontaan löydät täältä.


You Might Also Like

24 kommenttia

 1. Mukana ollaan :)

  viivi.korpela@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Juon vettä paljon, syön terveellisesti ja liikun.

  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Mukana ollaan! Nukkumalla riittävästi. :) hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Venyttely ja joogaus.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
 5. Venyttelen ja joogaan ja tarvittaessa rullaan
  ulrika.lindqvist@pp.inet.fi

  VastaaPoista
 6. Venyttely ja riittävä uni :)
  sirkkulitm@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Yritän parhaani mukaan muistaa venytellä aina heti lenkin jälkeen ja myöhemmin uudestaan hieman pidemmän kaavan kautta. :)
  laura.leppajarvi@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Huollan kehoa päivittäin venyttelemällä ja rullailemalla sekä huolehtimalla riittävästä levosta! :)

  eliter@uef.fi

  VastaaPoista
 9. Venyttelemällä, hieronnalla, rullailemalla, PT-käynneillä sekä lisäravinteilla, joista yksikin juuri Restore. Useimmiten jää silti liian vähälle huomiolle tämä osa-alue.... ��

  vanhakoski@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Lepoa, hyvää ruokaa ja venyttelyä niin töiden lomassa kun kotonakin. Hierontaa myös aina silloin tällöin.
  sanna.dyer@gmail.com

  VastaaPoista
 11. Mukana! Venyttelyt ja tarpeeksi lepoa (yleensä liikaakin :D) toimii!

  anniina.lang96@gmail.com

  VastaaPoista
 12. Mukana :)
  Kuntosalin avulla ja muuten liikkumalla. Venyttelemällä, vielä kun muistaisi tehdä sen säännöllisesti ;)
  anniwigren@yahoo.com

  VastaaPoista
 13. Venyttelyt ja lepopäivät ovat minun kehonhuoltoni kulmakivet.
  elskuli96 (ät) gmail.com

  VastaaPoista
 14. Vastaisin, että tällä hetkellä huonosti... Mutta yritän järjestää aikaa kunnon yöunille ja loman myötä helpottaa muutenkin.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 15. Yleensä huonosti mutta välillä reipastun ja rullailen. Ja aina uinnin päätteeksi lämpöaltaalle venyttelemään, n. 2krt/vko
  enxs22@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Nukkumalla ja venyttelemällä.
  maaret.lipponen@gmail.com

  VastaaPoista
 17. Kehonhuolto on ollut iso osa mun elämää ainakin viimeiset pari kuukautta, kun salitreenin lisäksi olen ottanut juoksulenkit mukaan treeniviikkooni. Venyttelen kevyesti jokaisen treenin jälkeen ja satunaisemmin pitkästi pitkin viikkoa iltaisin (kun jaksan, eli aika harvoin tai silloin, kun olen TOSI jumissa). Pötköttelen myös pilatesrullan päällä, hankin itseasiassa juuri oman sellaisen kotiin, ettei aina tarvii raahautua salille, kun selkä/niska kaipaa käsittelyä. Oon myös ottanut tavaksi käydä hierojalla noin kerran kuussa, kallista lystiä, mutta niin ihanaa <3 Ja toki kehonhuoltoon liittyy myös riittävästi lepoa ja ruokaa!

  henriikka.m.venalainen(at)gmail.com

  VastaaPoista
 18. Enemmänkin voisin kehostani huolta pitää, mutta riittävällä unella, monipuolisella ravinnolla ja liikkumalla venytyksiä unohtamatta.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Juomalla riittävästi vettä ja syömällä monipuolisesti ruokaa.

  ipeaino (at) hotmail.com

  VastaaPoista
 20. Nukkumalla vähintään 8 tuntia yössä, juomalla riittävästi vettä, liikkumalla ja venyttelemällä. Mukana arvonnassa! :-)

  jelena.nieminen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 21. Nukkumalla riittävät yöunet, liikkumalla, syömällä terveellisesti, mutta myös rentoutumalla herkutellen :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 22. Nukkumalla ja syömällä terveellisesti, tietenkään liikuntaa unohtamatta :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista
 23. Pitämällä liikunnassa lepopäiviä, nukkumalla tarpeeksi, saunomalla ja venyttelemällä (tätä tosin liian vähän)

  VastaaPoista

Like us on Facebook

Subscribe