Mitä mieltä olen kehonkuvastani?

FitLine haastoi minut miettimään kaupallisen yhteistyön merkeissä millaisia ajatuksia herättää ”täydellinen bikinikroppa” näin kesällä.

Olen kamppaillut painon kanssa raskauksista lähtien ja täydellisen bikinikropan metsästys on ollut työnalla jo useamman vuoden ajan. On hetkiä kun olen saanut vartalon siihen kuntoon, että olen ollut siihen tyytyväinen mutta silloin tällöin sitä valuu itsesääliin ja inhoaa vatsamakkaroita ja selluliittireisiä. 

Iän tuomat paineet ovat kutakuinkin hävinneet ja paineita luon vain minä itse. Se mistä en ennen tykännyt on nykyään vahvuuteni. Lihaksikkaammat jalat ei enää ole häpeä. Ne ovat välineeni liikkumiseen, joten miksi en pitäisi niistä huolta. Ne myös auttavat minua juoksuharrastuksessani ja saavat minut pusertamaan läpi kymmenien kilometrien matkan.

Minulla ei ole täydellinen bikinivartalo enkä tiedä tulenko tämän ikäisenä sellaista enää saamaan. Uskon kuitenkin siihen, että kaiken kanssa tulee ajan kuluessa sinuiksi. Minäkin olen tullut. En vieläkään hyväksy varsinkaan vatsaani kokonaan mutta stressaan vatsaani joka kesä entistä vähemmän. Uimarannalle meno bikineissä ei aiheuta enää ahdistusta mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö haluaisi paremman näköisen bikinikropan itselleni.

Painon nousuun voisin antaa teille montakin syytä kuten stressi, raudanpuute ja kilpirauhasen vajaatoiminta mutta en tiedä olisiko sekin enemmän syiden taakse piiloutumista. Jokatapauksessa painoa alkoi kertyä viime kesän jälkeen. Rautakuurin aloittamisen jälkeen ja työpaikan vaihdon jälkeen olo on helpottunut ja paino alkaa olla jo samoissa lukemissa kuin viime kesänä. Tavoitteena on kuitenkin pudottaa painoa hieman lisää kerran tässä ollaan hyvässä vauhdissa. Millään kitudieetillä en ole vaan pyrin syömään terveellisesti, tarpeeksi usein ja tarpeeksi paljon. Suurin kompastuskiveni on useimmiten liian vähäinen syöminen laihduttaessa, joten siitä pidän nyt kiinni, etten syö liian vähän koska treenatakin pitää pystyä.

Olen kokeillut FitLinen D- Drink valmistetta tehostamaan aineenvaihduntaa 14 päivän ajan. D- Drink on siis vihermehu joka juodaan kerran päivässä 14 päivän kuurina. Päivän annos on laitettu valmiiksi annospusseihin, joten niiden käyttö on helppoa ja vaivatonta. Pussin sisällön sekoittaa vain veteen ja mehu on valmis.  D-Drink sisältää mm. kromia, koliinia, parsakaali- ja karhunlaukkajauhetta ja maarianohdakeuutetta.

Miksi haluan pudottaa painoa? 

Näen itseni hyvännäköisenä naisena mutta kaikilla on heikkoutensa. Kapeamman vyötärön tarve ei minulla johdu ulkonäöstä vaan suurin syy on terveelliset intressit. Minulla on ollut raskausdiabetes molemmissa raskauksissa ja suvussa on diabetesta joten minulla on aika suuri riski sairastua vielä kakkostyypin diabetekseen. Jos elämällä terveellisesti ja saamalla painoa alas pystyn vaikuttamaan tulevaisuuteeni niin olen kyllä todellakin valmis tekemään asioita sen eteen.

Juoksun kannalta olisi ehdottoman tärkeää saada painoa alas. Pystyn juoksemaan tämänkin painoisena mutta nivelet eivät kestä loputtomiin suurta paino taakkaa. Minulla on ollut ongelmia nilkkojen kanssa jo, joten nyt on paras hetki herätä ja tehdä asioiden eteen jotain. Rasitusvammojen ehkäisemiseksi painonpudotus ja lihasten vahvistaminen on ehdottoman tärkeää.

Olen nyt vasta tajunnut miten tärkeää on saada elämä ensin  tasapainoon, jotta painonpudotus ja elämäntapamuutokset onnistuvat.  Kun on itse tasapainoisessa tilassa, on helpompi ottaa vastaan muutoksia. Stressaantuneena huomasin, että joka kerta kun iski nälkä laihduttaessa sitä syöksyi jääkaapille ja söi herkkuja saadakseen paremman olon.  Nyt voin hyvin hetken jopa kärsiä nälässä, jotta pääsen kotiin tekemään kunnon ruokaa enkä syöksy ensimmäiseen kauppaan ostamaan jotain mättöä.  Enää stressaa jos paino putoaa hitaasti -1 kilon kuukaudessa vaan uskon tämän vievän pysyvämpään lopputulokseen.  Ei ole itsestään selvää, että kroppa toimii tai, että mieli on valmis omaksumaan uusia asioita. Siitä saan olla todella kiitollinen, että just nyt tuntuu hyvältä ja mieli sekä kroppa on tällä hetkellä täysillä mukana tässä projektissa. 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *