Seikkailupäivä Vuosaaressa

Sähköpostiini tipahtelee kutsuja milloin mihinkin tapahtumaan ja osallistuisin varmasti lähes kaikkiin jos se vain olisi toteutettavissa mutta kaksivuorotyö Turussa sekä tapahtumat Helsingissä ei ole hyvä kombo. Kun sain kutsun seikkailupäivään Vuosaareen olin kuitenkin valmis tekemään kaikkeni päästäkseni mukaan. Tiedossa olisi riemukas päivä aktiviteettien ja Lidlin uuden ulkoiluvaatemalliston parissa.

Ulkoiluun liittyvissä tapahtumista saa niin paljon virtaa, että olin valmis heräämään 4.15 ehtiäkseni junaan joka olisi tarpeeksi ajoissa Helsingissä. Kellon herättäessä neljän jälkeen ei paljon naurattanut mutta junamatka torkkuen ja Helsingin rautatieaseman ärrältä hakemani kahvin voimalla alkoi päivä valjeta iloisempana.  Marsaanan toimiston edustalla näkyi tuttu kasvo ig:stä ja Elinan kanssa juttua riitti koko päivän. 🙂

Kun kaikki seikkailupäivään osallistujat oli puettu päästä varpaisiin Lidlin ulkoiluvaatemalliston vaatteisiin oli aika hypätä bussiin, jolla siirryttiin Vuosaareen. Helsinki on minulle suurilta osin täysin harmaata aluetta sillä useimmiten tulee käytyä pikaisesti vain keskustassa. Niinpä olin todella yllättynyt Vuosaaren kauneudesta ja vehreydestä. Tyyni meri oikein houkutteli melomaan ja metsäiset polut oli kuin tehty maastopyöräilyyn. Nämä olivat lajit, joita pääsimme päivän aikana kokeilemaan.

Natura Viva Finlandin tiloihin päästyämme koko joukko jaettiin kahteen ryhmää. Osa porukasta lähti pyöräilemään ja osa melomaan. Olin niin innoissani pyöräilystä, että halusin ehdottomasti päästä ensin sinne. Fatbike eli läskipyöräily on ollut to do- listalla ja nyt pääsin vihdoinkin ajelemaan tuolla leveäpyöräisellä  hieman jopa koomisenkin näköisellä pyörällä. Olin kuvitellut läskipyörän hyvin raskaaksi ja jopa hankalaksi kulkupeliksi mutta sain taas yllättyä. Pyörä oli kaikkea muuta kuin kuvitelmani. Meno poluilla oli kevyttä ja pyöräily helppoa pyörän raskaasta ulkonäöstä huolimatta. Läskipyörällä ajo metsässä vaatii uskallusta ja rohkeutta. Niin koukuttavaa touhua, että ymmärrän hyvin miksi moni ajaa näillä päivän pituisia lenkkejä.

Endorfiinihuumaisen pyöräilyn jälkeen oli meidän porukan aika siirtyä seuraavaan lajiin. Olen käynyt elämäni aikana muutaman kerran melomassa ja siinä vasta laji josta tykkään. Jos asuisin yhtään lähempänä merta niin ostaisin itselleni kajakin. Olisi ihana lipua tyynellä merellä ja vain nauttia hiljaisuudesta. Melominen ja veden äärellä oleminen rauhoittaa.  Olisin voinut jatkaa melomista vielä vaikka kuinka pitkään mutta tunnin melomisen jälkeen siirryimme maihin vatsojen täyttämiseen.

Hymyssä suin vatsat täynnä salaattia ja hodareita matka jatkui bussilla takaisin Helsingin keskustaan. Oli aika sanoa heipat ja lähteä takaisin Turkuun. Kiitos Lidlille, Marsaanalle ja Natura Viva Finlandialle mukavasta seikkailupäivästä!

Vaatetus Lidlin ulkoilumallistosta

Minulla oli Lidlin mallistosta päällä pitkä 3 in 1 ulkoilutakki (29,99 €), jossa on sisällä irroitettava fleecetakki.  Takki tuntui heti alkuun jo niin lämpimältä, että fleecen otin pois. Takki itsessään on tuulta ja vettä pitävä, joten päivän puuhissa se piti kyllä lämpimänä. Pitkä takki oli päivän aktiviteetteja ajatellen kaikkein huonoin mutta tiesin, että sellaiselle minulla on jatkossa kaikkein eniten käyttöä. Ryhdikkään ulkonäön vuoksi takki tulee olemaan kovassa käytössä syksyn ja talven ajan ihan arjessakin.

Ulkoilusta pitävänä ihmisenä on noloa myöntää, että minulla ei ole kunnollisia tuulta pitäviä ulkoiluhousuja.  Nyt on! Lidlin mallistosta nimittäin löytyi täydellisesti istuvat ja tyylikkäät mustat ulkoiluhousut, jotka ei ole hinnalla pilatut (14,99 €). Housut ovat juuri sopivat syksyn kylmeneviin säihin ja talvella alle mahtuu kerrasto pitämään lämpimänä kylmimpinäkin päivinä.

Vaelluskengät (24,99 €) korkeammalla varrella oli valintani kengistä.  Valinta osui nappiin sillä kengät tuntuivat jalassa mukavilta. Ei yhtään niin raskailta kuin olin taas kuvitellut vaelluskenkien olevan.  Lidlin vaelluskengät ovat hengittävää materiaalia ja pitävät veden ja tuulen loitolla suojaavan kalvon ansiosta. Toimivat ainakin tämän päivän aktiviteeteissa loistavasti.

Mallistosta löytyy myös reppu (18,99 € ), ulkoilutrikoot ( 9,99 €) sekä ulkoilusukat (3,99 €).

Mallisto tuli myyntiin Lidlin kauppoihin eilen (3.9).

* Vaatteet saatu.
** Osa kuvista Marsaanan ottamia ja osa minun.

No Comments

  • Jenny/Vastaisku ankeudelle

    Vähän harmittaa, etten tullut tänne, mutta en jaksanut säätää duunikuvioita. Mutta olis ollut kiva tavata sut! Ja somesta näki jälkikäteen, että oli ollut hauskaa, tosi kiva juttu!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *