Uusi harjoitusohjelma

Teen asioita aina joko täysillä tai en ollenkaan ja suorittaja- luonteen takia minun on tehnyt ihan hyvää treenailla oman maun mukaan ja ottaa rennommin. Pitkälti vuosi on menty kuitenkin ilman harjoitusohjelmaa ja nyt päätin, että tähän tulee muutos.  Vaarojen maratonille on enää kolmisen viikkoa ja sinne olisi tarkoitus suunnata jokatapauksessa vaikka kisapaikkoja meillä ei ole. Oletin, että paikkoja tulisi myyntiin roppakaupalla kuten aina ennenkin mutta nyt tuntuu kaikilla olevan kisavietti päällä eikä paikoista hevillä luovuta.  Aina voi kutenkin treenata sillä ei se treeni hukkaan mene vaan päinvastoin on mahdollista napata ihan viime hetkilläkin paikat kisaan koska majoitus meillä on siellä varattuna.

Kolme viikkoa sitten sain harjoitusohjelmani joka ensisilmäyksellä sai haukkomaan happea. Pienen mutustelun jälkeen ohjelma tuntui hyvinkin loogiselta mutta tulisi vaatimaan minulta paljon enemmän kuin mitkään muut treeniohjelmat aiemmin. Olisi opeteltava juoksemaan matalilla sykkeillä.  Harjoitusohjelmassa on mukavan vaihtelevia treenejä ja sitten päästäänkin siihen totuuteen.

Saatuani uuden harjoitusohjelmani olen ehtinyt tekemään siitä ensimmäisen viikon treenit ja muutaman treenit toisesta viikosta. Ruhjoin nimittäin polkupitkiksellä vasemman jalan isovarpaani ja treenit jäi siihen.  Viime viikolla sain juostua muutaman lenkin mutta en ohjelman mukaisesti vielä uskaltanut. Loppu viikosta kuopus sairastui enterorokkoon ja suunnitelmat meni täysin uusiksi enkä ole päässyt treenaamaan ennen iltavuoroja kuten olin ajatellut. Tänään heräsin silmät punaisina ja silmätulehdushan se siellä. Kurkku on aristellut välillä ja väsymystä on ollut mutta kunnolla mitään tautia ei ole iskenyt.  Jännityksellä nyt odotan, että iskeekö enterorokko myös minuun ja mieheeni. Lapset ovat jo molemmat kipeinä.

Kun asiat ei mene odotetusti on helppo murtua ja antaa vain olla. Olen niin innoissani harjoitusohjelmastani, että odotan vain hetkeä kun tunnen olevani terve ja pääsen juoksemaan ohjelman mukaisesti.  Sen verran muutosta on vuosien aikana tapahtunut, että se entinen minä olisi tervehtymisen jälkeenkin jäänyt sohvalle. En halua kadottaa sitä innostusta ja motivaatiota jonka olen saanut haalittua itselleni. Tiedän, että hyvä olo on tärkeää, jotta jaksaa niin töissä kuin vapaa-aikanakin.  Juoksu on minulle keino päästellä höyryjä ja saada mieli rauhoittumaan. Lenkit saavat hymyn huulille vaikka pävä olisi muuten ollut raskas. Treenaaminen on minulle tärkeä asia siinä missä perhe, ystävät ja työkin.

On kuitenkin tärkeää myös tervehtyä kunnolla eikä vajakuntoisena ole mitään asiaa lenkkipoluille. Niinpä on nyt vain seurailtava omaa oloa ja odotettava, että mihin suuntaan se lähtee etenemään.

Ehdin tosiaan joitain lenkkejä jo vetää harjoitusohjelman mukaisesti ja täytyy todeta, että on se erilaista juosta hitaammilla vauhdeilla ja matalimmilla sykkeillä kuin mihin on tottunut. Tuntuu, että koko lenkki menee juoksukelloa tuijottaessa ja vähänkin kun antaa mielen vaan mennä niin sykkeet on nousseet liikaa ja saa himmata vauhtia. Olen tottunut juoksemaan suurimman osan lenkeistä 155-170 sykkeillä, jotka peruskestävyyttä ajatellen olen juossut ihan liian kovaa. Nyt haetaan enemmän peruskestävyyttä ja treenit on sen mukaisia. En olisi ottanut harjoitusohjelmaa jos en olisi valmis tekemään muutoksia. Siksi juoksen katse kiinni Suunnon taululla ranteessa ja etenen etanan vauhtia. Kun pohjan tekee hyvin niin suunta on vain ylöspäin.

Mitä uutta sun syksyyn kuuluu? 

No Comments

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *