Kerrankin rentouttava mökkiloma


Mökkilomat juoksukisojen aikana menevät aina saman kaavan mukaan. Perjantaina saavutaan mökille, jonka jälkeen tai ennen sitä  haetaan numerolaput. Lauantai aamusta kisan lähtö ja suurin osa päivästä menee juostessa. Illalla mökille takaisin ja sunnuntai aamulla lähtö kotiin. 

Tällä kertaa sain viettää kuitenkin itselle erilaisen mökkiviikonlopun kun en ollut miehen mukana juoksemassa. Kävin lauantai aamulla viemässä mieheni pelipaikoille ja hetken fiilistelin kisan lähtöä jonka jälkeen lähdin ajelemaan takaisin mökille. KoliCarelialta varattu mökki sijaitsi Pielisen rannalla ja koska olen ollut näihin maisemiin todella tyytyväinen niin olemme vuokranneet mökin heiltä jo kolmatta vuotta putkeen. Tällä kertaa majoitumme eri mökissa hieman eri kohdassa Pielistä, jolloin saimme nauttia ihan uusista maisemista. 
Mökkimme oli pääpiirteittäin täysin samanlainen kuin aiemmin vuokraamamme mökki nimeltä Loiske. Tämä Paaliranta niminen mökki sijaitsi Hattusaareen menevällä tiellä Paalisaaressa. Kolin kisakeskukseen mökiltä oli matkaa noin 20 minuuttia, joka on mielestäni vielä ihan kohtuullinen ajomatka. Muut KoliCarelian mökit sijaitsevat Hattusaaressa. 
Tilava mökki oli meidän porukan edellytys. Lapset tarvitsevat tilaa touhuta, jota löytyi nyt niin sisältä kuin ulkoakin. Kesällä voisin kuvitella, että Pielisen rannalla olisi todella mukavaa viettää aikaa. Harmi, että Vaarojen maraton on niin myöhään syksyllä, ettei Pielisessä uskalla uittaa edes varpaitaan. Ehkä joskus tulemme erikseen tänne viettämään lomaa kesäaikaan. 

Rentoa meininkiä

Käytiin ottamassa läheisellä sillalla muutamia kuvia ja nauttimassa upeasta säästä. Perjantaina Kolia oli röykyttänyt lumimyrsky ja paikoitellen olikin kunnolla loskaa (kiva juttu kun on liikkeellä kesärenkailla) tullessamme Kolille. Lauantaina oli kuitenkin aurinkoinen sää vaikkakin hieman tuulinen mutta maisemiin se ei vaikuttanut. Lunta ei paljon enää sunnuntaina lähtiessä näkynyt. Niin hyvin oli aurinkoinen sää sulattanut. 
Olin odottanut saunomista sillä meillä ei ole kotona omaa saunaa niin se hetki kun saunaan on mahdollisuus päästä on käytettävä hyödyksi. Mökillä olisi ollut myös ihana ulkosauna joka jäi tällä kertaa kokeilematta. Puulämmitteinen sauna on kyllä enemmän mieleeni ja siellä saa mielestäni paremmat löylytkin. Mikäli mökillä olisi tullut vietettyä pidemmän aikaa olisimme voineet lämmittää ulkosaunan mutta näin lyhyellä visiitillä mentiin helpomman kautta. Ulkosaunan yhteydessä olisi ollut myös ulkotakka, joka olisi houkutellut grillaamaan makkarat ja paistamaan vaahtokarkkeja.  
Syöminen ja herkuttelu kuuluu osana mökkeilyyn. Niinpä en ottanut mitään stressiä syömingeistä vaan söin suurella intohimolla mm. äidin ja minun valmistamaa pitsaa. Illalla herkuteltiin vielä itsetehdyillä vohveleilla ( kyllä raahasin vohveliraudan mukanani 😀 ) sillä lapset olivat kinuneet vohveleita jo useamman viikon ajan. Nyt niitä vohveleita sitten syötiin kermavaahdolla ja omenasoseella. Namskis!
Minusta mökkeilyssä ihanaa on hengailla villasukissa ja ylisuuressa paidassa. Sellaista superlöhöilyä sohvalla. Vielä kun olisi voinut nauttia lasillinen viiniä mutta kovan kipulääkityksen takia en voi juoda mitään, joten oli tyydyttävä Cocikseen tällä kertaa. 
Minusta mökkeilyssä parasta on aamut, iso kuppi kahvia, villasukat ja sauna. 
Mikä tekee sun mökkiviikonlopusta täydellisen? 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *