Vuoden 2018 luetuimmat postaukset


Vuosi 2018 alkaa olla lopuillaan ja on aika siirtää katse kohti uutta vuotta.

Minusta on mielenkiintoista käydä läpi vuoden luetuimpia postauksia koska se kertoo siitä mikä teitä lukijoita kiinnostaa.  Suosituimmat postaukset lista näyttäisi lähes samalta mutta kaksi ensimmäistä postausta ovat vuodelta 2017.

  1. Vakava raudanpuute
  2. Unen seuranta Suunto spartan ultra
  3. Nivelten hyväksi
  4. Trendisairaus nimeltä raudanpuute
  5. Tahdon lihaskunnon takaisin
  6. Terveyskeskus käynti joka ei mennyt putkeen
  7. Kehonhuollon tärkeys + FitLine arvonta
  8. Kesän to do
  9. Fiilikset uudesta työstä
  10. Ajatuksia tulevasta

Vuosi 2018 on tainnut olla raudanpuutteen huippu vuosi sillä se on ollut niin uutisissa kuin somessakin valtavasti esillä. Vaiettu sairaus on ollut yleisempää kuin on oletettu ja naisista todennäköisesti suurin osa kärsii jonkinlaisista raudanpuutteen oireista. Osan keho on oppinut toimimaan vähäisillä rautavarastoilla eikä oireilu näin ollen haittaa normaalia elämistä. Toisilla taas keho on herkempi ja ferritiini- arvon lasku aiheuttaa jo hyvin huonon ja voimattoman olon. Yleisesti rauta-arvoja mitataan vain hemoglobiinin ottamisella mutta se ei kerro kaikkea siksi toivon todella, että ferritiini- kokeen otto tulisi vaikka osaksi pienen verenkierron laboratoriopakettia, jolloin monen ihmisen piinallisten oireiden syy selviäisi. Molemmat raudanpuutetta koskevat postaukset ovat päässeet Top5:n. 

Varustefriikeille kuten minä kaikki testipostaukset ovat kiinnostavaa luettavaa sillä luen mielelläni muiden kokemuksia ennen ostopäätöksen tekoa. Suunto spartan ultra on toiminut valtavan hyvin ja olen ollut kyseisen kellon ostoon enemmän kuin tyytyväinen. Siitäkin huolimatta, että tykkään Suunnon kellosta niin kokeilen mielelläni myös muita kelloja koska niissä on kuitenkin selkeitä eroavaisuuksia. Toiset ominaisuudet toimii paremmin kuin toiset ja nimenomaan käytössä erot huomaa parhaiten.  Unen seuranta Suunto spartan ultrassa on kiinnostanut monia ja minuakin kiinnosti alkuun mutta on pakko todeta, että en pysty nukkumaan kello kädessä, joten unen seuranta jäi pois jossain vaiheessa.  Pitää kyllä kokeilla uudestaan koska moni asia on muuttunut viime testikerrasta ja uskon, että unen laatu on parantunut huomattavasti.

Yhteistyöpostaukset ovat myös olleet tapetilla tämän vuoden aikana ja siksi olenkin yllättynyt, että kaksikin yhteistyöpostausta on päässyt Top10:n.  Ei sillä, että niissä olisi mitään vikaa vaan lähinnä se, että ihmisiä on kuitenkin kiinnostanut tietää mitä postaukset käsittelevät. FitLine yhteistyö on viimeistä postausta vaille valmiiksi taputeltu mikä on sääli, sillä on ollut mukava tehdä heidän kanssaan yhteistyötä.  Tein tänä vuonna ennätysmäärän yhteistyöpostauksia ja saan olla siitä hyvin kiitollinen kaikille ihanille yhteistyökumppaneilleni. Rahallista arvoa ei näillä mitata vaan luottoa ja kiinnostavuutta. Olen otettu siitä, että tekemisiäni on arvostettu niin, että yhteistöitä on tarjottu ja sopimuksia tehty. Kiitos siitä kuuluu lukijoilleni, jotka päivästä päivään jaksavat lukea jorinoitani. Te olette syy jatkaa tämän blogin tekemistä.

Vuoden 2018 aikana meidän perheessä on sairasteltu hyvin paljon. Meitä ovat piinanneet flunssat, influenssat, enterokko ja silmätulehdukset. Ja koska kaikilla ei ikinä voi olla samaan aikaan mitään niin nopeasti menee neljä viikkoa kun kaikille tauti tulee peräjälkeen. Alkuvuodesta olin saamassa itseäni kuntoon raudanpuutteesta ja ehdin saada kuntoa takaisin kunnes loukkasin poluilla kaatuessa loppu kesästä varpaani ja tämän jälkeen sain vaivaksi kaularangan välilevyn pullistuman. Pullistuman häviäminen vaati leikkauksen josta olen toipumassa kovaa vauhtia. Postaukseni terveyskeskuskäynnistä joka ei mennyt putkeen on ollut syystäkin suosittu sillä onhan hoitolaitosten toimintatapoja haukuttu milloin missäkin sosiaalisen median kanavassa.


Olen vieläkin ihan fiiliksissä Suomen kesästä sillä tänä vuonna oli ihan huippu hienot kelit. Rakastan lämpöä ja nyt sitä riitti. Kesän to do postausta lukiessa voin todeta, että tavoitteet on olleet korkealla ja suurin osa jäi toteuttamatta. Yksi haaveista kuitenkin toteutui kun olimme Norjassa telttailemassa. Vaikka sekin reissu meni säiden takia hieman erilailla kuin oli suunniteltu niin se on joka tapauksessa ikimuistoinen.

Helmikuussa päätin vaihtaa työpaikkaa koska janosin jotain uutta tekemistä. Kaikki ei kuitenkaan mennyt kuin Strömsössä ja niinpä olen irtisanoutunut työstä.  Katsotaan mitä uusi vuosi tuo tullessaan mutta sen tiedän, että olen irtisanoutumisen jälkeen ollut enemmän oma itseni kuin mitä olen ollut koko sen ajan mitä työskentelin uudessa työpaikassa.  Kaikkia asioita työpaikan vaihdon yhteydessä ei pysty kuvittelemaan ja vaikka osa asioista muuttui parempaan niin osa taas romahti täysin.  Sen verran pitkään olen ollut työelämässä, että tiedän mitkä asiat minulle on työssä tärkeitä ja on turhaa jäädä murehtimaan työpaikkaan jossa ei viihdy sillä töitä kyllä riittää.

Kun listaa katsoo näin auki kirjoitettuna niin siinähän se koko tämä vuosi onkin kiteytettynä. Matkapostaukset eivät yltäneet Top10:n ja juoksukisoihin osallistuin ennätys vähän tänä vuonna, joten niistä ei ole tullut paljon kirjoitettua. Sairastumisten takia treenaaminen muutenkin on ollut kortilla tänä vuonna vaikka olin haaveillut treenaavani tänä vuonna todella paljon.  Kaikki ei aina kuitenkaan mene suunnitellusti joten on elettävä sillä mitä annetaan. Ensi vuotta ajatellen on suunnitelmat selvät treenien suhteen ja 2019 tavoitteet kirjattu ylös.  Tästä on hyvä jatkaa kohti vuotta 2019!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *