Maltilla kohti uutta treenikautta


Postaus on toteutettu yhteistyössä FitLinen kanssa.

On aika siistiä sanoa ääneen, että saan luvan kanssa jo kuntoilla. Edelleen hissukseen mutta se, että saan ja pystyn tekemään jotain treeniä muistuttavaa on itselle iso asia.  Kun ennen sairastumista olin tottunut treenaamaan tai vähintään lenkkeilemään useita kertoja viikossa niin voitte kuvitella miten raskasta oli saada liikuntakielto.  Täytyy sanoa, että kolmen kuukauden sairastelun aikana olisin hyvin voinut hävittää motivaation taivaan tuuliin mutta sitä vastoin olen kerännyt inspistä muiden treeneistä ja ilmoittautunut ensi vuoden kisoihin.  Tiedän, että minun on maltettava aloittaa maltilla mutta olen niin innoissani.

Sain jäädytettyä salijäsenyyteni koko sairastelun ajaksi mikä oli ihan huippu hieno asia koska mikään ei ole ärsyttävämpää kuin maksaa turhaan jostain mitä ei pysty käyttämään.  Tammikuun 1. päivä salijäsenyys on taas käytössäni ja sitä lapsetkin ovat odottaneet, että koska pääsevät taas lapsiparkkiin.  Kovempaa salitreeniä joudun vielä odottelemaan sillä leikkauksen jälkikontrolli on vasta helmikuun puolivälissä, jolloin röntgenkuvista selviää paraneminen ollut toivotunlaista. Itsellänihän on hyvä olo ja kipuja ei enää ole ollut leikkauksen jälkeen mutta en voi  silti  100 % :sti sanomaan onko välilevyn tilalle laitetun implantin osalta kaikki kunnossa.

Olen tehnyt lähes päivittäin kävelylenkkejä ja ne ovat tuntuneet hyviltä. Aloitin kyllä lenkkeilyn huonoimpaan ajankohtaan sillä nyt on ollut todella liukasta ja kun koira on ollut mukana niin olen saanut edetä todella varovasti. En pelkää niinkään kaatuvani vaan jo pelkkä nopea kaulaan kohdistuva liike voi tehdä pahaa tuhoa. Liukkaudesta huolimatta on ollut pakko päästä ulos.

Muutaman viikon päästä saan alkaa jo tekemään kevyitä juoksulenkkejä ja niissäkin on tarkoitus pitää maltillinen vauhti ja matka mielessä. Todennäköisesti kuntokin sitä vaatii sillä neljän kuukauden tauko liikunnasta on selkeästi laskenut kuntoa, vienyt lihakset mutta ei motivaatiota. Helpoin tapa aloittaa juoksu tauon jälkeen on kävellä ja juosta vuorotellen. Pikku hiljaa kun juoksu alkaa tuntumaan aina vain paremmalta niin voi lyhentää/vähentää kävelyosuuksia ja hetken päästä sitä juokseekin taas koko matkan. Aikaa se vie mutta maltilla kun aloittaa peruskunnon kohottamista niin siitä on hyötyä myöhemmin.

On ollut hienoa huomata miten aineenvaihdunta on taas lähtenyt käyntiin kun sain jätettyä kaikki kipulääkkeet pois ja olen päässyt ulkoilemaan. Kyllä liikunta ja muutenkin hyvä olo tekee ihmeitä mielelle. On niin paljon mukavampaa olla kun on pirteä ja hyväntuulinen.  Aineenvaihdunnan tehostamiseksi olen nauttinut FitLine Activize Ac Tea juomaa punssin makuisena.  Tuote on muuten samanlainen kuin Activize-juoma mutta tämä juodaan lämpimänä kun taas Activize-teen voi juoda sekä kylmänä, että lämpimänä. Alkuun hieman vierastelin punssin makua mutta muutaman päivän jälkeen maku tuntui sopivan suuhun yllättävän hyvin. Sopii lämpimänä (max. 60 °C) juotavaksi juuri kylmiin pakkaskeleihin. Activize Ac tea sisältää mm. B2-vitamiinia sekä niasiinia jotka auttavat vähentämään väsymystä ja uupumista.

Miten sinä tehostat aineenvaihduntaasi?

 

 

One Comment

  • Mari

    Aineenvaihdunta pitää huolta siitä, että tulee nälkä 3 h välein, pakko olla syömässä koko ajan 😀 Jos lipsun ja jätän aterioita väliin, aineenvaihduntakin menee pois päältä eikä enää tule nälkä 😛 Mutta ehkä liikunnalla on osansa tässä myös, ilman sitä ei varmaan mitkään litkut liikkuisi kehossa 🙂

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *