Lomalla

Vihdoinkin olen lomalla. Pallaksen kisan jälkeen olo on ollut aika ”kohmeinen” enkä ole saanut oikein mitään tehtyä. Olen nukkunut töiden jälkeen päikkäreitä vaikka normaalisti en niin tee koska sitten yöunet menee pilalle mutta kisan jälkeen on unettanut ihan yhtä hyvin myös yhdeksältä illalla. Univelka on nyt ainakin kuitattu.

Kroppa on saanut tarvitsemansa levon ja olo alkaa olla sellainen, että voisi alkaa tekemään jotain. Kovasti odotan kesälomallani pääseväni treenaamaan ilman aikatauluja. Normaali arkemme on niin aikataulutettua, että joskus on ihanaa päästä lähtemään salille tai juoksemaan ihan ex tempore.

Toivottavasti päästään myös juoksemaan kahdestaan jonnekin uusille poluille nyt kun jalat on jo täysin toipuneet Pallaksesta ja mielikin haluaa jälleen treenaamaan. Meidänhän pitäisi alkuperäisen suunnitelman mukaan olla tällä hetkellä Norjassa Tromssassa, jossa oli tarkoitus osallistua Tromso skyraceen. Meille kuitenkin tuli ongelmia lemmikkien hoidon kanssa ja sen jälkeen homma alkoi jotenkin valua ihan käsistä. Tiesimme, että Pallaksen 105 km:n kisaan osallistuminen olisi riski mutta meillä oli siinä kohtaa jo tiedossa, että todennäköisesti Norjan reissu ei tulisi onnistumaan. Kun Pallakselta selvittiin maaliin ja huomasin missä kunnossa mun varpaat oli, niin ei tarvinnut kauan miettiä kun peruin lopullisesti Norjan reissun hotellivarauksen. Toisaalta nyt jokunen viikko kisasta kun on mennyt niin varpaat on jo kunnossa mutta saimme kesäflunssan. Olimme jo tehneet varasuunnitelman ja tarkoitus oli mennä PNM-trailille turvajuoksijoiksi mutta sekin näin ollen peruuntui.

Kerran ollaan loma kotona ilman sen suurempia suunnitelmia niin aion lukea loput yöpöydällä olevat keskeneräiset kirjat. Olin ajatellut etten anna itselleni lupaa hankkia yhtään uutta kirjaa ennen kuin vanhemmat kesken olevat on luettu loppuun mutta toisin kävi sillä löysin Prisman alelaarista lukemaani Camilla Läckbergin Fjällbacka-sarjaan jatko-osan enkä voinut jättää kirjaa sinne siihen hintaan. Näin ollen dekkaripinossa odottaa taas useampi kirja lukemista.

Lomalla aion nauttia aikaisista aamuista sillä tiedän aamuvirkkuna ettei unta riitä enää aamu seiskan jälkeen. Olen iltaisin niin loppu, että kömmin sänkyyn ihan viimeistään kymmeneltä. Minut tuntevat aina iltaisin viestiä laittaessaan kysyvät ensimmäisenä ”olitko jo nukkumassa?”. Useimmiten olen ja saavat vastaukseni kukon laulun aikaan. 😀

Tuntuu hurjalta katsoa kalenteria, jossa ei ole merkittynä yhtään juoksukisaa. Se hieman hiertää mieltäni koska tykkään treenata kohti tavoitteita. Se, että seuraavaa tavoitetta ei ole tiedossa tekee olosta levottoman. En oikein tiedä mitä treenaisin, miten treenaisin ja miten paljon treenaisin. Toisin sanoen voisin tehdä mitä vain mutta se aina ollut kompastuskiveni. En ole kovin hyvä toteuttamaan treenejä ilman mitään ”syytä” ja siksi olen tykännyt siitä, että kalenterissa on aina jokin seuraava kisa motivoimassa. Tässä on siis kehittymisen paikka ja uuden oppiminen alkaa nyt.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *