Elokuun treenit

Kuntosali tuli elokuun aikana entistä tutummaksi ja juoksukilometrejä entistä vähemmän. Kesän viimeinen juoksukisa omalta kohdalta oli heinäkuussa juostu Nuts Pallas 105 km. Sen jälkeen juostut lenkit voi laskea yhden käden sormilla. Palautumisessa meni jo itsessään aikaa niin fyysisesti kuin psyykkisesti, mutta jotenkin tuli vaan tunne, että nyt pitää tehdä välillä jotain muuta.

Ei sillä, että olisin kyllästynyt juoksuun vaan juoksu suoritusten parantamiseksi on aika tehdä jotain. Kiloja on ihan liikaa ja lihaksia on, mutta hyvin piilossa. On aika etsiä kadoksissa olleet lihakset ja saada parilla kilolla kevyemmällä olemuksella juoksu toimivammaksi.

Salilla käynti on osa arkea siinä missä juoksu oli aiemmin. Kahdesta kolmeen kertaan viikossa ollaan käyty salilla Pallaksesta lähtien. On niin motivoivaa huomata miten on saanut painomääriä nostettua loppujen lopuksi tosi lyhyessä ajassa. Monesti lähtee tekemään liian pienillä painoilla vaikka hyvin saa nostettua enemmän.

Saliohjelman avulla olen saanut myös penkkipunnerruksen sujumaan. Miesten punnerruksiahan en saanut tehtyä viime vuonna oikeastaan yhtään kun vasen olkapää oli omituinen. Olin pistänyt sen vaan tekemättömyyden piikkiin mutta loppujen lopuksi luulen syynä olleen välilevypullistumasta johtuvasta hermopinteestä. Nyt kun salilla käynti aloitettiin niin karsastin kaikkia laitteita ja liikkeitä, joissa ns. punnerrus asento tulee koska se ei vaan onnistunut. Muutamassa kuukaudessa on kuitenkin tapahtunut isoja muutoksia ja kevyen tangon nostosta olen saanut jo penkistä 12,5 kiloa. Onhan tuo vielä pientä mutta mä olen tyytyväinen siihen, että olkapään liikerata on kutakuinkin normaali jälleen.

Mua innostaa salilla nykyään samat asiat kuin juoksussa. ”Mä pystyn tähän” – pyörii mun päässä treenien aikana. Hoen itselleni samaa myös pitkillä juoksulenkeillä, juoksukisoissa ja varsinkin mäkitreenejä tehdessä, jolloin usko tahtoo monesti loppua.

Yhteensä 13 treeniä tuli elokuulle.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *