Kuulumisia

Ilman koronan aiheuttaa sotkua olisimme tulossa tänään kotiin Saariselältä, jossa olisimme viettäneet viikon serkkuni perheen kanssa nauttien Lapin antimista. Toisin kuitenkin kävi. Pidin kuitenkin kolme päivää lomaa, koska olin loman tarpeessa ja tiesin kotona olemisenkin rauhoittavan oloani. Loma kotona osoittautui kuitenkin lähinnä katastrofiksi, sillä onnettomuusalttiuteni korostui potenssiin kymmenen muutamien päivien aikana. Loppujen lopuksi oli ehkä ihan hyväkin ettei lähdetty Lappiin. 😀

Miten niin onnettomuusaltis?

Ensimmäisenä lomapäivänä nimittäin aloin korjata osan pihaamme kiertävää aitaa ja lyödessä lekalla aidan tolppaa, osui lekalla kunnolla vasemman käden etusormeen vieden siitä muutamista kohtaa kunnolla ihoa pois. Ei muuta kuin teippiä päälle ja jatkamaan. Aita valmistui, niin pitkälle kun tolppia riitti ja seuraavaksi pitää hakea lisää, jotta saa aidan kiertämään loppu pihan.

Parin päivän päästä aloimme rakentamaan pitkään himoitsemaani kasvihuonetta vanhan kanalan ulkotarhan tilalle. Kanojahan meillä ei enää ole, joten tarha on seissyt turhan panttina. Ensimmäistä pitkää ja painavaa puulankkua nostaessa pukkien päälle tapahtui jotain. En oikein tiedä lipsuiko minun ote vai miehen, vai mitä sattui mutta lankku tippui osuen ensin vasempaan käteeni, josta se vierähti vasemman reiden päälle ja lopuksi tippui vielä vasemman jalkapöydän päälle. Hetken oli vedettävä happea, sillä niin kovin sattui joka paikkaan, johon lankku osui. Jalkapöydällä ei pystynyt astumaan kunnolla ja saman tien alkoi jäätävä jomotus. Kohoasennolla ja särkylääkkeillä kipua sai hieman hillittyä. Nyt reittä ja jalkapöytää koristaa komiat mustelmat muistona viime viikon toheloinnista.

Jotta vasen puoleni kropasta ei olisi kärsinyt jo tarpeeksi, niin lauantaina avasin vasemmalla kädellä keittiön laatikostoa, jolloin jotenkin ihmeen tavalla vasemman käden keskisormen kynsi taittui. Sattui niin maan hemmetisti ja verta alkoi vuotaa kynnen alta. Ei muuta kuin paikkaamaan seuraava sormi.

Olisin varmaan ollut kokovartalokipsissä, jos olisin pitänyt suunnitelman mukaisen viikon mittaisen vuosiloman. Nyt olin osan vuosilomalla ja osan sairaslomalla, joten osan lomasta joutui pakolla ottamaan rauhallisemmin.

Kaikki raajat on kuitenkin tallella. Loppu hyvin, kaikki hyvin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *