Rovijoen putos- Rovijokfossen

Putous tunnetaan myös nimellä Morsiushuntu ja itse en olisi koskaan osannut putoukselle edes mennä ellen olisi liittynyt Facebookissa Norjaan liittyvään matkailuryhmään.  Kilpisjärveltä Rovijoen putoukselle on matkaa noin parikymmentä kilometriä ja Suomesta Norjaan päin mentäessä vasemmalla puolella näkyy isompi parkkipaikka, josta lähtee polku alas putouksen luokse.  Kyseiselle putoukselle ei ole tiellä yhtään tieviittaa, joten jos ei parkkipaikalle muuten vain poikkea, niin putous jää helposti näkemättä.  

Olin nähnyt kuvia tästä 28 metrisestä putouksesta mutta livenä nähtynä putous oli huikean hieno. En ollut koskaan aiemmin ollut näin lähellä noin isoa putousta. Ilmassa oli kosteutta runsaasti putouksen lähistöllä ja tuntui kuin olisi ollut jatkuvasti sumuttimen vieressä.  Polku putoukselle oli haasteellisempi, mutta niin vain vanhempi norjalainen mies nousi putoukselta ylös kahden kyynärsauvan kanssa. Märällä kelillä voin kuvitella polun olevan hyvin liukas ja varsinkin, kun putouksesta johtuen siellä oli tosi paljon kosteutta muutenkin. Meillä on 6- ja 9-vuotiaat lapset ja heidän kanssa polulla meno taittui ihan helposti.

Parkkipaikalla kävi koko ajan kova kuhina ja autoja tuli ja meni. Meidän lisäksi kovinkaan moni ei syönyt, joten se ei haitannut, että parkkipaikalla oli vain pari pöytäryhmää. Voi olla. että vielä ei ole pahin sesonki päällä tai korona on muuten vain verottanut matkustamista.

Samalla kun kerran pysähdyttiin katsomaan putousta, niin lämmitettiin nuudelit, jotta ei tarvitsisi nälkäisenä jatkaa matkaa. Vatsojen ollessa täydet lähdettiin jatkamaan matkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *